16 Ιουν 2009

Είναι πολλά τα λεφτά (αριστερέ) Λάκη...


Κάποιος είπε κάποτε ότι "στην Ελλάδα, το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα είναι ο αριστερός."

Αν πιστέψουμε την Ελευθεροτυπία, οι διαπραγματεύσεις που κάνει ο Μέγας υπερασπιστής των Απανταχού φτωχών Λάκης Λαζόπουλος με τον Alpha έχουν ως εξής:

Ζητάει για τη νέα σεζόν........ 5.100.000 € για 30 εκπομπές..
Δηλαδή 170.000 ευρώ ανά εκπομπή.

Με δεδομένο ότι ο καθαρός χρόνος (εκτός διαφημίσεων) είναι περίπου 2 ώρες, αυτό σημαίνει τι το "ταλέντο" Λάκη εκτιμάται από τον ίδιο σε 1.416 ευρώ ανά λεπτό! Χωρίς να υπολογίζεται το added value και τα "παράπλευρα έσοδα" όπως π.χ. η τζάμπα διαφήμιση του θεάτρου του, ή οι πωλήσεις δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Λάκης πούλησε τα δικαιώματα προηγουμένων εκπομπών σε εκδοτικό οίκο για ...μόλις 7.000.000 ευρώ (Επτά Εκατομμύρια Ευρώ!!!)

ΥΓ: Κι εσυ Ελληνα κάθεσαι και βλέπεις το "φίλο" του λαού και τη προπαγάνδα του...και το χειρότερο όλων... τον εμπιστεύεσαι...

Μου το έστειλαν με μαιλ και το δημοσιεύω.

9 σχόλια:

Panagiotis Atmatzidis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ο Λάκης έχει ταλέντο σε αυτό που κάνει, είναι Λαοπλάνος, κάνει καλή αντιπολίτευση, και κάνει την Ανθούλα να γελάει.


Θα ξεφουσκώσει κι αυτός...που θα πάει!

evi είπε...

Ο Λάκης σε κάνει να χαίρεσαι να βλέπεις κάποιον που "τα χώνει"σε όλους αυτούς που εσύ κι εγώ κι ο καθένας μας δεν έχει το βήμα να τα πει και να ακουστεί.Μας ναρκώνει όμως,αποσπά την προσοχή από πάνω του καθώς ασχολείται με τον δικό μας... πόνο.Γι΄αυτό και κανένας μας δεν μπαίνει στον κόπο να σκεφτεί την πραγματικά εξωφρενική αμοιβή του.Παραπλάνηση λέγετε αυτό και ναι συμφωνώ με το ότι απλά αριστερίζει γεμίζοντας τη δεξιά του τσέπη.

tractatus είπε...

Δυστυχώς ο μισθός του βγαίνει 'επάξια' εξαιτίας των μισθών όλων όσων απλά δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και δη των πολιτικών. Η σάτυρα και η προπαγάνδα που κάνει ο Λαζόπουλος δεν θα μπορούσε να διατηρηθεί και να εξαργυρωθεί αν κάποιοι κατέθεταν πολιτικό λόγο αντί για υπερφίαλες παπάρες....!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολλα θα μπορουσε να καταλογισει κενεις στον καλλιτεχνη εκτος απο την αμοιβη του.Ομως...
Παρ ολο τον λαικισμο του και τα φαλτσα που κανει εκφραζει μια αλλη αποψη για την κοινωνία σιγουρα οχι σεξιστικη,ρατσιστικη,εθνικιστικη,καθεστωτικη.Ο Αριστοφανικος λογος του (και ο Αριστοφανης κατα της δημοκρατιας ηταν) ειναι απαραιτητος σε ολους μας ενα πεστα χρυσοστομε.Μην περιμενουμε πολιτικη γραμμη απο τον καλλιτεχνη.
Δεν ειναι και δεν πρεπει να ειναι αυτος ο ρολος της τεχνης.Ουτε να αναζητουμε συνεπεια εργων και λογων απο τον τρελλο του χωριου.Λεφτα παει να βγαλει ας τα βγαλει

aeroxeimarros είπε...

Η σάτιρα ενός καλλιτέχνη κατά τους πολλούς καυστική, που όμως δεν αγγίζει τα βάθη της εξουσίας αλλά μάλιστα το ίδιο το σύστημα τον πληρώνει για να διατηρείται στο προσκήνιο, πρέπει από μόνο του να κινήσει τις υποψίες. Όλοι έχουμε ταλέντο σε κάτι, και τι μ αυτό;;

Απλά ο Λάκης πριν το δείξει το ταλέντο του φρόντισε υπάρχουν άνθρωποι που να του το αναδείξουν, έτσι;;

Τσουχτρα είπε...

Άφησε να αιωρείται οτι είναι αριστερός...όχι οτι δεν έχει μεγάλη και δεξιά τσέπη ! Σωστά ? Ας γελάν οι "Ανθούλες" αφού τίποτα καλύτερο δεν έχουν να κάνουν.

katerina είπε...

Ο Λαζοπουλος πουλάει, έχει το κοινό του, που προφανώς ειναι μεγάλο, που προφανώς ικανοποιείται απο το εμπορευμα, και αξιοποιωντας το ταλεντο του, κερδιζει χρημα και φήμη.
Η κουβέντα για το αν μας αρεσει ή όχι ο Λαζόπουλος, ειναι τελειώς διαφορετική απο τους κανόνες της αγοράς, και ακομα πιο διαφορετικος απο τον άκρατο λαικισμό.

Το αν ειναι αριστερός ή όχι ο Λαζόπουλος, πολύ λιγο μας αφορά σαν κοινωνία.
Το αν τα διαφημιστικά έσοδα που έχει απο τον Λαζόπουλο, ο εργοδότης του, του επιτρέπει να πληρωνει αυτά τα ποσά που για μας ειναι υπέρογκα, αφορά τους μετόχους του σταθμού και μόνο.

Τι αφορά εμας; όχι ο κάθε Λαζόπουλος, όχι ο κάθε καλλιτεχνης ή ο κάθε φασουλής. Αυτός ειναι ιδιώτης, καλά κάνει ότι κάνει.

Ο Αριστερός δεν κρινεται για το αν αμοιβεται με ποσοστό αυτων που φερνει στον εργοδοτη του, ο αριστερός κρινεται απο τον καινοτομο , αιχμηρο, κοινωιοκεντρικό, συγχρονο και αποτελεσματικό πολιτικό του λόγο.
Αυτό ειναι το μονο κριτηριο. Όλα τα αλλα, ειναι ένας άκρατος λαικισμός.
Και ο λαικισμός ειναι ...εξαιρετικά επικινδυνος.

Unknown είπε...

καλησπέρα.Στεφανε η αποψη του ειναι Αριστερός,αρα οφείλει να ειναι φτωχός μεσα σ'ενα σύστημα ακρατου καπιταλισμου ειναι το λιγότερο αδόκιμη.
Ισως ο Λαζόπουλος να υπήρξε Αριστερός,ισως να πιστεύει πως συνεχίζει να ειναι,μα οπως λές τα λευτά ειναι πολλά μόνο που τους τα φερνει.
Αν υπήρχε νομιμότητα στη διαχείριση των μεσων επικοινωνίας,[που κανείς δεν θελει να την επιβάλλει τοτε τα ΑΦΕΝΤΙΚΆ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΛΙΓΌΤΕΡΑ,οι Λάκηδες και Πρετεντέρηδες θα σκεπτόταν την τυχόν υπόσταση τους που θα τους χρειαζόταν για την επομενη μέρα,προκειμένου να πορευθούν.Τωρα το γεγονός οτι προσφερει ικανοποίηση στον φοβισμένο Ελληνα λέγοντας αυτά που θα ηθελε να πει ο ιδιος ,εχει δυο αναγνωσεις.
1.Ικανοποιεί την Συλλογική αγανάκτηση
2.Υπάρχει κίνδυνος η συλλογική αυτή αγανάκτηση,μεσα απο την ικανοποιηση που της προσφερεται,να μη πάρει ποτε την μορφή της κινηματικής αντίδρασης.Να εθισθεί στην αντ'αυτής καταγγελτική συνηγορία των Λάκηδων,που πολλές φορες εχουν αποδειχθεί επικίνδυνοι.