14 Οκτ 2009

Βελτιώσεις


Νομίζω τελικά πως κάτι καταφέραμε! Γιατί ΑΥΤΟ δεν έχει καμιά σχέση με ΑΥΤΟ! Δεν είναι τέλειο, έχει ακόμη ελλείψεις (έχει ακόμη και συντακτικά και ορθογραφικά λάθη), αλλά είναι η μέρα με τη νύχτα με το προηγούμενο. Δόση δουλειάς στο πόδι έχει και αυτό. Τελικά καταλήγω στην άποψη ότι κάποιους τους έχει φάει το άγχος. Ηρεμείστε ρε παιδιά και κάντε τη δουλειά σωστή.

Το θέμα είναι : θα πρέπει σε κάθε αυτονόητο να γκρινιάζουμε για να γίνει σωστά? Και έχουμε το δικαίωμα να ...αυτοσχεδιάζουμε σε τόσο σοβαρά ζητήματα, αντιμετωπίζοντας το "γραφείο πρωθυπουργού"  σαν "συνταγή της γιαγιάς για ομελέτα που ξεχάσαμε να ρίξουμε λίγο αλατάκι βρε αδερφε"?

Ακουσα επίσης τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να λέει πως από τις 10.000 αιτήσεις (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κρύβουν πως είναι περισσόερες) λιγότερες από 1.000 είναι αξιολογίσιμες! Οποία μεγαλύτερη δικαίωση για τις παρατηρήσεις μας! Γνωρίζω επίσης ότι το θέμα συζητήθηκε και στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και ... κάποιοι τα άκουσαν χοντρά!

Εγώ θεωρώ το θέμα λήξαν ως προς την πρώτη φάση. Εκτιμώ ότι ελήφθησαν υπόψη αρκετές από τις παρατηρήσεις. Περιμένω να δω τη δεύτερη φάση της αξιολόγησης και τα αποτελέσματα.

3 σχόλια:

Argos είπε...

Νομίζω είναι η απόλυτη δικαίωση του πρώτου σου Post και του δικού μου για την πρώτη προκύρηξη. Μπορούσαν ν ατο κάνουν σωστά αλλά του ςέφαγε το επικοινωνιακό.
Ναι θα πρέπει ν αγκρινιάζουμε για κάθε τι που είναι αυτονόητο, τουλάχιστον όσο μας ακούνε.
Αρκεί και οι ίδιοι αλλά και οι υπόλοιποι ν ααντιλαμβάνονται ότι οι κριτικές σ' αυτό το επίπεδο δεν γίνονται για να τα χώσουμε μόνο αλλά γιατί όταν μια διαδικασία αποφασίζεται ν ααλλάξει θα πρέπει να γίνεται σωστά και με σχέδιο

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θα διαφωνήσω ως προς το σκοπό της προκήρυξης, μια και μέχρι χτες κανείς δεν ήξερε τι γίνεται για τέτοιες θέσεις. Η δε προχειρότητα που τονίζεις για μένα δεν υπάρχει. Οι θέσεις αυτές δεν απευθύνονται σε συγκεκριμένες επιστημονικές κατηγορίες, ενώ ορισμένες άλλες ανάλογες θέσεις είναι πιο εξειδικευμένες επιστημονικά (π.χ. στο Οικονομικών).

Στο παρελθόν οι θέσεις του πρωθυπυοργικού γραφείου έμεναν κλειστές σε όλους πλην εκείνων των λίγων που επιλέγονταν χωρίς διαφάνεια, επειδή ήταν φίλοι κάποιων βουλευτών ή του πρωθυπουργού. Για πρώτη φορά άνοιξαν οι πόρτες, ώστε να οι θέσεις να μπορούν να είναι προσβάσιμες και σε άλλους.

spallantzas είπε...

@Argos & @δείμο του πολίτη
Εγω επιμένω ότι θα περιμένω να δω και τη φάση αξιολόγησης και επιλογής για να βγάλω τα ασφαλή συμπεράσματα, αν αυτό που έγινε ήταν του ποδαριού ή ... εκ προθέσεως!