25 Οκτ 2009

Χάρη ! Κάνε μας τη χάρη!

Είπαμε . Έγινε μια διαδικασία πρωτόγνωρη ! Έγινε όπως έγινε ! Πάει πέρασε! 20.000 κατέθεσαν βιογραφικά-προτάσεις-ετεροπροτάσεις! Καλά - κακά μέχρι εδώ να μην το ξαναεξετάσουμε!
Περιμέναμε όλοι με αγωνία και περιέργεια το αποτέλεσμα της αξιολόγησης, που σημειωτέον κανείς μέχρι σήμερα δεν μας είπε (πέρα από φήμες περί "ομάδας Παμπούκη") πως και από ποιον θα γίνει.

Και ξαφνικά ανακοινώνεται ότι μια θέση από τις 88 έκλεισε! Αυτή του ΓΓ του υπουργείου δικαιοσύνης! Και μάλιστα ανακοινώνεται μετά τυμπανοκρουσιών ότι η τοποθέτηση του κ. Δημήτραινα έγινε «μετά από αξιολόγηση όλων των υποψηφιοτήτων για τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που υποβλήθηκαν, όπως είναι γνωστό, μετά από δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος»! Φαντάζομαι ότι σημαντικό ρόλο στην επιλογή του έπαιξε η σύσταση (πιθανόν και η ετεροπρόταση) της συζύγου του Υπουργού.

Ήδη έγιναν κάποια σχόλια για αυτή την επιλογή. Το δικό μου είναι απλό : γιατί ανακοινώθηκε μια από τις 88 επιλογές και δεν ανακοινώνονται όλες μαζί? Ποιος και γιατί βιάστηκε να κάνει την ανακοίνωση? Και τέλος πάντων ας μας πει κάποιος : έχει ένας (η μια ομάδα) κεντρικά την ευθύνη για τις επιλογές ή τελικά κάθε υπουργός θα κάνει πάλι του κεφαλιού του? Δηλαδή τελικά τη διαδικασία την κάναμε για το θεαθείναι (και γιαυτό στο πόδι) και την επιλογή με τον ... παλιό καλό τρόπο?

Γιαυτό φίλε Χάρη και για να μην μείνουν σκιές στην επιλογή σου, κάνε μας τη χάρη. Εσύ που είσαι και υπουργός Διαφάνειας, δώσε στη δημοσιότητα και τις υπόλοιπες υποψηφιότητες με σύντομα βιογραφικά (εφόσον φυσικά συμφωνούν και οι ενδιαφερόμενοι) και το σκεπτικό της επιλογής Δημήτραινα και της απόρριψης άλλων.

Άντε μπράβο! Γιατί αν από την πρώτη ανακοίνωση μας "θυμώνετε" ήδη,  μετά από 88 ανακοινώσεις θα μας κάνετε τα νεύρα ... τσατάλια!

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Συμφωνώ με την πρότασή σου. Ας μη δοθούν όλα τα ονόματα. Να δοθούν μόνο τα ονόματα των 10 επικρατέστερων και το κριτήριο επιλογής.

Βέβαια, ας θυμόμαστε πάντα ότι ήδη έγινε το μεγάλο βήμα με τη δημοσιοποίηση και τη δημιουργία "επετηρίδας" για θέσεις μετακλητές, σε σχέση με το παρελθόν. Ας μην το ξεχνάμε λέω γιατί πρέπει να συνυπολογίσουμε το βήμα τούτο.

stefan είπε...

@ δειμο
Το δεύτερο μέροςτου σχολίου σου δεν το κατάλαβα! Τι επετηρίδα ακριβώς δημιουργήθηκε?