31 Οκτ 2009

"Υποδομών" συνέχεια...



Η παραπάνω φωτογραφία είναι ένα ακόμη κλασικό παράδειγμα του πόσο ... υπόδειγμα είμαστε σαν πόλη στο θέμα των "υποδομών". Το πεζοδρόμιο που βλέπετε (ο θεός να το κάνει πεζοδρόμιο βέβαια) κατασκευάστηκε μόλις πριν 8-9 μήνες με χρηματοδότηση του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ. Α ναι! Να μην το λησμονήσω,εδώ στο Ναύπλιο σπαταλήσαμε αυτό το πρόγραμμα ΟΛΟ σε "πεζοδρομήσεις", σαν κι αυτή που βλέπετε. Και πάνω που η γειτονιά ηρέμησε από τα εργοτάξια, νάσου και καταυθάνει η ΔΕΗ και ξηλώνει στην κυριολεξία όλο το πεζοδρόμιο για να περάσει υπόγειο καλώδιο.

Το θέμα έχει αναδειχτεί στην πόλη από πολίτες εδώ και 2-3 εβδομάδες, μια και το ξήλωμα δεν ήταν τοπικό σε ένα μεμονωμένο σημείο αλλά ... η  ΔΕΗ έχει πάρει απο πίσω τα συνεργεία που φτιάχνουν πεζοδρόμια και τα ξηλώνει! Η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της ρίχνει όλη την ευθύνη στην ΔΕΗ.

Εγώ τόψαξα λίγο και απο τη μεριά της ΔΕΗ και διαπίστωσα ότι το θέμα της υπογειοποίησης καλωδίων στην πόλη " είναι προγραμματισμένο εδώ και πολύ καιρό και εις γνώσην του Δήμου και των υπηρεσιών του. Όφειλαν λοιπόν να ειδοποιήσουν τη ΔΕΗ έγκαιρα για την κατασκευή των πεζοδρομίων και να ζητήσουν συνεργασία και προγραμματισμό!"  Το έκαναν? Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως όχι. Και άρα εμείς τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε σαν πολίτες διπλό κόστος και ταλαιπωρία.

Όμως οι κύριοι αυτοί του Δήμου δεν βάζουν μυαλό με τίποτα! Ακούστε το τελευταίο και πιο εξωφρενικό!

Εδώ και 2-3 μέρες άρχισαν στην ίδια περιοχή του νέου Βυζαντίου οι ασφαλτοστρώσεις  (παρεπιμπτόντως η σήμανση χθες το βράδυ - περιμένω τη φωτογραφία - ήταν όχι απλά για γέλια, αλλά εγκληματική και ελπίζω να μην κατέληξε κανείς μέσα στις λακκούβες των φρεατίων !). Λίγα μέτρα πιο κάτω η ΔΕΗ συνεχίζει τα έργα.  Λοιπόν ! Πάμε ένα στοίχημα ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα το φρέσκο "οδόστρωμα" της Μεσσολογγίου ή της Καλαμάτας θα ξηλωθεί πάλι ? Το γιατί θα το καταλάβετε τη μέρα που θα ξηλώνεται! Τι θα πρέπει λέτε τότε να κάνουμε εμείς οι πολίτες? Να τους πάρουμε με τις πέτρες?

4 σχόλια:

μαύρο πρόβατο είπε...

Σε ενημερώνω ότι υπήρξε επίσημη απάντηση εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ο Δήμος μας δεν είχε ενημερώσει τη ΔΕΗ για τα έργα της κατασκευής των πεζοδρομίων.

stefan είπε...

@αιρετικό
Το γνωρίζω. Το σημερινό ποστ ήταν και μια απάντηση στα τελευταία σχόλια ανώνυμων (αλλα φανερά της δημοτικής πλιεοψηφίας) στο ιστολόγιο της άλλης πρότασης,ότι η ΔΕΗ φταίει για αυτό το μπάχαλο!

voodoochild είπε...

Λέτε κουταμάρες και οι δύο.
Εδώ οι άνθρωποι δημιουργούν θέσεις εργασίας και δουλειές με το ράβε ξήλωνε,κ' εσείς τους κατγηγοράτε αδίκως!!Και με τις μίζες τι θα γίνει με τις μίζες μου λέτε ρε;Μόνο μια φορά κιόξω απο τη πόρτα;Τόσοι εργολάβοι και μηχανικοί κλέφτες θα γίνουνε;Κρίμα που είσαστε και οι δύο μέλη δημοτικής κίνησης που θέλει ν'αλλάξει τη πόλη. Μ'αυτά τα μυαλά σύντεκνοι......
Α!!και κάτι άλλο.Αφού ρε σείς δε περνάει η βαβούρα έξω απο το σπίτι μου γιατί φωνάζετε και χαλάτε το κόσμο;Εχω την εντύπωση οτι η "υποδομή" σας είναι κουμουνιστική!!

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε δημοσίευσε και το έγγραφο της ΔΕΗ να πάθει πλάκα η δημοτική αρχή