6 Οκτ 2009

"Think positive" ... αμερικάνικο μου ακούγεται!

Dr. Norman Vincent Peale (May 31, 1898 – December 24, 1993) was a Protestant preacher and author (most notably of The Power of Positive Thinking) and a progenitor of the theory of "positive thinking".

Αυτή η πρόταση από την wikipedia αντί σχολίου για το ποστ του Αριστερού Σχήματος. Δεν είναι κακό να αναγνωρίζει κάποιος το λάθος του. Δεν είναι επίσης κακό να χρησιμοποιεί ... "αμερικανόφερτα" μότο για να δικαιολογηθεί!

Πολιτικά τώρα!

Ελπίζω, μετά το πικρόχολο "χιούμορ" που κάνατε σήμερα, να προχωρήσετε σε μια πραγματική ανάλυση του αποτελέσματος. Γιατί και αυτό που γράψατε το απόγευμα, μόνο πολιτική ανάλυση δεν είναι! Ξέρετε ... δεν φταίνε πάντα οι άλλοι για τα δικά σας χάλια! Ούτε σας δίνει κανείς το δικαίωμα να θεωρείτε συλλήβδην τους πολίτες πρόβατα και ηλίθους ... εσείς οι έξυπνοι!

Περιμένω επίσης να σχολιάσετε το αποτέλεσμα στην Αργολίδα, που παραμένει ένας από τους ελάχιστους συντηρητικούς πόλους στη χώρα. Και σε αυτό, εγώ λέω, ότι έχουμε ευθύνη όλοι! Θεωρείτε ότι έχετε ένα μερίδιο ευθύνης και εσείς? Η πάλι φταίει το ...σύστημα?

4 σχόλια:

isatsitna είπε...

Στην πρώτη μας ανάρτηση γράψαμε: "Συμφερόντων θέλοντος, αμερικάνων επιτρέψαντος, Καραμανλή αυτοκτονήσαντος και λαού ψηφίσαντος, θα το δούμε και αυτό. Ο Γιωργάκης ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!". Στην δεύτερη επιχειρηματολογήσαμε γιατί ο ΓΠ δεν αποτελεί ελπίδα.
Πού βρέθηκε το "λάθος μας", το οποίο μάλιστα "αναγνωρίζουμε", είναι ένα θέμα...
Να το ξαναπούμε λοιπόν.
Τον Γιώργο, Γιωργάκη, κύριο Γιώργο, Γεώργιο τον ήθελαν οι αμερικάνοι και τους έκλεισε το μάτι με την ιστορία του αγωγού. Τον ήθελε ο ΣΕΒ, για τον οποίο μάλιστα το σημερινό Βήμα γράφει: "Θετικές αντιδράσεις για τη νέα κυβέρνηση από ΣΕΒ, αγορές, διεθνή μέσα". Ο Καραμανλής αυτοκτόνησε αφού έβαλε τις επιταγές των μεγαλοσυμφερόντων και τις οδηγίες του Μπαρόζο πάνω ακόμα και από την εκλογική του επιβίωση. Ούτε για τα προσχήματα δεν συγκρούστηκε, έστω και εικονικά, μαζί τους. Και ακόμα, χαμήλωσε εξαιρετικά τον πήχη των πολιτικών προσδοκιών, δίνοντας πόντους στο ΠΑΣΟΚ. Και ο λαός, φυσικά, δημοκρατικά και συμμετοχικά, ψήφισε.
Οσον αφορά το "Think positive..." το χρησιμοποιήσαμε προσπαθώντας να μην βρεθούμε εκτός του κλίματος πολιτικής αλλαγής και των νέων αμερικανόφερτων ηθών που έρχονται. Αφήστε που αν ο ΓΠ που έχει ιδιαίτερη σχέση με το internet μπει στο blog μας, θα του είναι πολύ πιο εύκολα να κατανοήσει τι λέμε.
Δεν αποκαλέσαμε κανένα πολίτη πρόβατο ή ηλίθιο.
Τέλος μέσω του μπλογκ, συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς, έχουμε γράψει καθαρά και επιχειρηματολογήσει τη γνώμη μας. Εσύ δε μας έχεις εξηγήσει γιατί τα πράγματα είναι διαφορετικά...
Όσον αφορά το αν φταίει το σύστημα ή εμείς, συνεχώς τονίζουμε ότι είναι ευθύνη και ανεπάρκεια της αριστεράς που δεν έχει βρει τρόπους να σκοτώσει το θηρίο, αυτό το σάπιο και χρεωκοπημένο σύστημα. Το σύστημα και ο δικομματισμός κάνουν απλά τη δουλειά τους (business, που θα έλεγε και ο ΓΠ).

stefan είπε...

@isatsitna(πολύ καλό nickname)
Πρώτον χαίρομαι που είστε πολλοί!
Δεύτερον λυπάμαι που,όντας πολλοί, λέτε άλλα ο ένας τη μια φορά και άλλα ο άλλος την άλλη. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το περί "σάτυρας" σε σχέση με αυτό το σχόλιο.
Τρίτον το λάθος σας το αναγνωρίζετε και σήμερα ακόμη περισσότερο με την φαιδρή δικαιολογία περί "think positive" . Φτάνει ! Μην κουράζεστε άλλο!
Τέταρτον μ' αρεσει που περιμένατε περισσότερα από τον Καραμανλή και όχι να παραδώσει έτσι την εξουσία στον ΓΑΠ. Τι να κάνουμε ,δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες σας.
Πέμπτον δεν χρειάζεται να αποκαλέσετε τους πολίτες πρόβατα ή ηλίθιους! Το κάνετε με την πολιτική σας ανάλυση, αφού θεωρείτε ότι για την Ελλάδα αποφασίζουν ακόμη οι αμερικανοί και .. το μεγάλο κεφάλαιο. Ελπίζω τουλάχιστον η φράση σας περί "δημοκρατικής συμμετοχικής ψήφου" να μην εμπεριέχει ίχνος ειρωνίας,γιατί ξέρετε ... κάποιοι από αυτούς ψήφισαν και εσάς,και δεν τους το είπε κανένας αμερικάνος.
Έκτον και τελευταίο ... μη με κάνετε με τα επιχειρήματα σας να πιστέψω πως χάνω το χρόνο μου, όπως λέει και ο φίλος μου ο Γιάννης!

stefan είπε...

@isatsitna
για την αργολίδα δεν διάβασα τίποτα.
Και μια προσωπική απορία. τι ακριβώς προσφέρει η antistasi ...από την ανάποδη?

stefan είπε...

ααα ... και κάτι βασικό που ξέχασα να απαντήσω . ..δεν "σας εχω εξηγήσει γιατί τα πράγματα είναι διαφορετικά"
Αντέχετε?
Τότε διαβάστε τις 1023 δημοσιεύσεις αυτού του ιστολογίου! υπάρχουν όλες οι απαντήσεις . Είμαι βέβαιος ότι θα καταλάβετε τότε πολλά.