26 Νοε 2009

Μισή δουλεια Κατερίνα μου!


«Κάνουμε την υπόσχεσή μας πράξη. Με τη δημοσιοποίηση των Υπουργικών Αποφάσεων και την ημερομηνία υπογραφής τους δημιουργούμε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας. Πρόκειται για έναν μηχανισμό διαφάνειας που μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου θα διαχέει την πληροφορία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στόχος μας είναι, η ημερομηνία υπογραφής μιας απόφασης να πάψει να είναι αντικείμενο φημολογίας και ο πολίτης να μπορεί να ενημερώνεται με εγκυρότητα για το έργο και τη πορεία υλοποίησης των πολιτικών του Υπουργείου

Τάδε έφη η Υπουργός Γεωργίας Κατερίνα Μπατζελή μέσω δελτίου τύπου, υλοποιώντας (έτσι νομίζει ή αφήνει να νομιστεί) προεκλογική δέσμευση του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ. Και στο διαδίκτυο πολλοί  (όπως ο Σωτήρης και ο συνονόματος εκ Λαρίσης ) επικροτούν : "Μπράβο Κατερίνα" !


Εγω θα πω :
Μιση δουλειά έκανες Κατερίνα μου! Για εξήγησε μας λίγο πως "ενημερώνεται" ο πολίτης  "με εγκυρότητα για το έργο και τη πορεία υλοποίησης των πολιτικών του Υπουργείου"?   Διότι ναι μεν ενημερώνεται και σωστά επιτέλους ο πολίτης για την ημερομηνία υπογραφής μιας απόφασης, αλλά παραμένει στο σκοτάδι για το περιεχόμενο αυτό καθ' αυτό της απόφασης! Γιατί εγώ μόνο τίτλους βλέπω στη λίστα! Θα ειχε π.χ. μεγάλο ενδιαφέρον να μαθουμε ποιοι υπάλληλοι αποσπάστηκαν, που και γιατί !!

Και δεν νομίζω ότι αυτή ηταν η προεκλογική δέσμευση απέναντι στους πολίτες! Ε Κατερίνα μου?

3 σχόλια:

Στέλιος είπε...

Βρε Στέφανε δεν γίνονται ΟΛΑ ΜΑΖΙ σε 1,5 μήνα, ήμαρτον. Οκ, θα μπορούσε να υπάρχει το κείμενο, αλλά πχ αν ανατρέξεις σε μία νομική βάση δεδομένων, όπως η ΝΟΜΟΣ, βρίσκεις και το κείμενο. Μην "μαυρίζουμε" κάθε καλή κίνηση.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αυτό ήθελα να το τονίσω κι εγώ. όταν η απόφαση δεν είναι ολόκληρη τότε τι έγινε; Εμείς στο Δήμο όχι μόνο τις αποφάσεις, αλλά και τα πρακτικά βγάζουμε στον αέρα. Τα Υπουργεία γιατί όχι;

spallantzas είπε...

@Στέλιο
Το θέμα δεν είναι αν μπορείς να το βρεις αλλού. το θέμα είναι να υλοποιείς επιτέλους ακριβώς αυτό που εξαγγέλλεις προεκλογικά! αλλιώς να μην το λές!