7 Δεκ 2009

Η εργολαβία καλά κρατεί ...εμείς τι κάνουμε?

Εχω μέρες που δεν μιλώ για το θέμα επιλογής πολιτικών στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης. Είχα γράψει για τη διαδικασία. Περίμενα με υπομονή το αποτέλεσμα της διαδικασίας επιλογής. Μπορώ να πω πως δεν με ξένισαν οι μέχρι τώρα επιλογές. Δεν καταλαβαίνω φυσικά ακόμη σε τι ωφέλησε ακριβώς αυτή η διαδικασία , έτσι όπως έγινε. Εντάξει ! Επιλέξαμε τους καλύτερους από τους αρεστούς, γιατί αυτό έπρεπε να κάνουμε! Αλλά τους υπόλοιπους? Θα υπάρξει μια αξιοποίηση τους πιθανόν στον μέλλον? Θα ασχοληθεί κανείς με αυτή την εξαιρετική βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε? Δεν το γνωρίζω. Το εύχομαι.

Και ξαφνικά μας προέκυψε ο κ. Κουτούπης! Ήταν σχεδόν βέβαιο ότι οι ατέλειες της ηλεκτρονικής διαδικασίας θα έφερναν αργά η γρήγορα ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Κατά τη γνώμη μου αντιμετωπίστηκε τουλάχιστον έγκαιρα και ανώδυνα. Και σε αυτή την περίπτωση η κοινότητα των πολιτών του διαδικτύου έπαιξε πάλι τον καθοριστικό ρόλο της.

Όμως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι προφανές ότι δεν μπορείς να αποφύγεις και την δημόσια κριτική των ΜΜΕ, η οποία φυσικά δύσκολα θα είναι καλοπροαίρετη. Λαμπρόν παράδειγμα χθες η κ. Λώρη Κέζα, γνωστό πνευματικό παιδί του Στρατηγού Πρετεντέρη, η οποία έχει πάρει εδώ και καιρό εργολαβία στο ΒΗΜΑ την προσωπική αποψίλωση του ΓΑΠ , και με την οποία έχουμε ξαναασχοληθεί εδώ.

Γράφει λοιπόν χθες στο Βήμα  η κυρία ΓΑΠολόγος:

" Ο γραμματέας είναι το δεξί χέρι του υπουργού: αν του είναι άγνωστος ή αντιπαθής, το χέρι θα είναι σαν πρόσθετο, πλαστικό. Δεν έχει κανείς αντίρρηση για μια αρτιμελή διοίκηση. Κυρίως δεν μπορεί να έχει αντίρρηση ο Πρωθυπουργός. Ο ίδιος, όταν ήλθε η ώρα να επιλέξει συνεργάτες για να υλοποιήσει τα όνειρά του, διάλεξε τους κοντινούς του. Ας μην ξεχνάμε ότι διορίστηκαν ως υπουργοί άνθρωποι που εργάζονταν στο πολιτικό γραφείο του, άνθρωποι που δεν έθεσαν υποψηφιότητα στις εκλογές, ούτε τους ανακάλυψε από βιογραφικό. Τους διάλεξε από εκτίμηση και συμπάθεια - κάτι που είναι σύννομο."

Κοντολογίς νομίζει κάποιος ότι λέει το εξής :  "Γιατί ρε Γιώργο, ενώ εσύ έβαλες τους κολλητούς σου, δεν αφήνεις και τους υπουργούς να βάλουν τους δικούς τους? Και μας προκύπτουν Κουτούπηδες με τα opengov και τις σαχλαμάρες?" Αυτό λέει όντως ? Η μήπως θέλει εμμέσως πλην σαφώς να περάσει την γραμμή των αφεντικών της, που θέλουν και αυτοί να βάλουν τους δικούς τους ανθρώπους μέσα στο σύστημα της διακυβέρνησης και ξαφνικά βρισκουν μπροστά τους έναν τοίχο?

Ευτυχώς που η εν λόγω κυρία στερείται πένας και έτσι μέσα στο ίδιο της το κείμενο αυτοαναιρείται μόνη της! Η εντολή των αφεντικών της όμως είναι ξεκάθαρη: "χτύπα στο ψαχνό χωρίς οίκτο!" Δεν είμαι βέβαιος ότι έχει την ικανότητα να βρει στόχο η εν λόγω κυρία. Ίσως όμως  να είναι μόνο οι προειδοποιητικές βολές από ...δοκίμους! Και μετά να πλακώσει το πυροβολικό! Το θέμα είναι αν υπάρχει η κατάλληλη ασπίδα μπροστά στον ΓΑΠ για να αποκρούσει τους κάθε διαμετρήματος πυροβολισμούς! Υπάρχει? Δεν είμαι και τόσο βέβαιος ακόμη!

Υστερόγραφο : Καλό θα ήταν κάποιος να εξηγήσει στην αγαπητή Λώρη  τι είναι και πως λειτουργεί το Facebook, γιατι δεν έχει ιδέα! Όπως και να της πει ότι οι χρήστες δεν είναι 3,5 αλλά 350 εκατομμύρια στον πλανήτη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

nice :)
nik_kos

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ούτε η κριτική θα έλειπε ούτε οι χλευασμοί. Το ζήτημα είναι να γίνει παράδοση...