19 Δεκ 2009

Αν οι γονείς δεν έχουν λόγο, τότε ποιος έχει?

Ο σύνδεσμος ήρθε μέσα από ένα σχόλιο της logia στο προηγούμενο ποστ. Και φυσικά δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη να το ανεβάσω. Ελπίζω ο φίλος Γιάννης Πανάρετος να το δει και εδώ, εκτός από τις επιστολές που έχει λάβει. Ξέρω ότι διαβάζει το ιστολόγιο μου.

Το θέμα έχει δυο πλευρές : η μια είναι η ικανοποίηση και η χαρά ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που αγαπάνε πραγματικά το λειτούργημα τους, γιατί κυρίως αγαπάνε τα παιδιά και τη γνώση. Η άλλη είναι η απογοήτευση και ο θυμός για ένα δημόσιο σύστημα διοίκησης και στην παιδεία,  για το οποίο η αξιολόγηση είναι παντελώς άγνωστη λέξη και το οποίο δεν ξέρει να λειτουργήσει πραγματικά μέσα στις ανάγκες της κοινωνίας.

Αγαπητέ Γιάννη ! Ξέρεις τι πιστεύω ? Πιστεύω πως αυτό το θέμα με τη διευθύντρια του Σχολείου του 3ου Γυμν. Ν. Φιλαδέλφειας είναι πολύ πιο σοβαρό από το σημειωματάκι που "έκαψε" τον Ντίνο Ρόβλια!

" ... Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την Διευθύντρια του ΠΥΣΔΕ και τηλεφωνικά, να της εκφράσω την αγωνία μας και την επιθυμία μας, όμως αν και κατανοώ την έντασή της και τις πιέσεις που δέχεται πανταχόθεν, δεν μπορώ να κατανοήσω την αντίληψή της, πως "οι γονείς δεν έχουν κανένα λόγο για τα παιδιά τους και ουδείς αναντικατάστατος"!!!!
Πώς μπορεί κάποιος που ασχολείται με την εκπαίδευση, να γελοιοποιεί την αγωνία ενός γονιού, εκλεγμένου στη θέση του Προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου μας κλείνοντάς του το τηλέφωνο;
Ουδείς αναντικατάστατος, μου είπε! Μα, είμαστε όλοι ίδιοι; Δεν υπάρχουν καλοί, καλύτεροι και χειρότεροι; Η ίδια η διαδικασία των κρίσεων δεν το αποδεικνύει αυτό;Και αν εμείς οι γονείς δεν έχουμε λόγο για το καλό των παιδιών μας, τότε ποιός έχει;..."

8 σχόλια:

logia είπε...

ωπ!!!
καλώς σε βρίσκω

και ένα μεγάλο ευχαριστώ,
εκ μέρους όλων μας
από το 3ο Γυμν. Ν. Φιλαδέλφειας

καλημέρα σου

spallantzas είπε...

@logia
Εγω ευχαριστώ που με κάνατε κοινωνό της προσπάθειας σας! Καλή επιτυχία!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σε κάποιο βαθμό θα συμφωνήσω με το σχόλιο. Βέβαια το γεγονός ότι είναι εκλεγμένος δε μου λέει τίποτα (ας δούμε τι αντιπροσωπεύει ουσιαστικά σε κόσμο). Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι συχνά και οι γονείς ακόμα δεν κοιτάνε πάντα το συμφέρον του σχολείου συνολικά, αλλά συχνά αποσπασματικά. Βέβαια, το θέμα της συμπεριφοράς πάντα είναι ένα ζητούμενο από τους δημόσιους λειτουργούς.

logia είπε...

@ο δείμος του πολίτη

Κατάχρηση φιλοξενείας για να απαντήσω σε ότι αφορά το σχολείο μας:
Σαφώς και σκεφτόμαστε το συμφέρον του σχολείου γενικότερα, γιατί αν σκεφτόμασταν προσωπικό συμφέρον, ίσως να προτιμούσαμε και να μετακινηθεί στο κοντινό λύκειο και να την βρούν τα παιδιά μας του χρόνου...
Όμως δεν είναι έτσι. Ξεκίνησε ένα έργο στο συγκεκριμμένο σχολείο και πρέπει να την αφήσουν να το ολοκληρώσει.
Επίσης το θέμα είναι γενικότερο, γιατί και άλλα σχολεία έχουν αντιδράσει. Είναι αδιανόητο μεσα σε δυο χρόνια να αλλάζουν πάλι διευθυντές και μάλιστα στο μέσον της χρονιάς. Τα σχολεία αποσυντονίζονται και η χρονιά με τούτα και με κείνα θα πάει στράφι...
Και ακόμη πιο γενικό, όσον αφορά τις κρίσεις των διευθυντών γενικότερα, τον τρόπο που γίνονται και την χρονική στιγμή.
Και ας μην ξεχνάμε, πως όλα πρέπει να γίνονται με στόχο το καλό των παιδιών μας, γιατί το επάγγελμα του δασκάλου είναι λειτόυργημα και όποιος το ασκεί, έτσι πρέπει να το νιώθει και η πολιτεία πρέπει αυτό να το επιβραβεύει...

Καλημέρα σας

spallantzas είπε...

@logia
Ανθρωποι μπορουμε να γίνουμε? Έχουμε δικαίωμα και λογο στη μικροκοινωνία μας? Μπορεί η διοίκηση να αξιολογήσει το λόγο μας σωστά? Αν όντως η συγκεκριμένη διευθύντρια είναι τόσο καλή , και πρέπει να πάει σε ένα σχολείο που την έχει πιο ανάγκη, μπορεί η διοίκηση να αξιολογήσει σε ποιο σχολείο να παει και να την αντικαταστήσει με μια εξίσου χρήσιμη για το συγκεκριμένο σχολείο?
η τελικά όλα αυτά γίνονται με γνώμονα μόνο να εξυπηρετήσουμε τον κολλητό μας, το "δικό" μας ... και τι μας νοιάζει για τα παιδιά?

Θες τη γνώμη μου ? Δεν μπορεί η διοίκηση να το κάνει! Δεν θέλει να το κάνει!

logia είπε...

Μαζί με τις ευχές μου για όμορφες μέρες που ακολουθούν, με αγάπη και υγεία, με ζεστασιά και χαμόγελο
σας ενημερώνω για το νέο σοκ που έπαθα σήμερα με νέα έκκληση. και να σκεφτείτε οτι στο Υπουργείο δεν ήξεραν τίποτα!!!!!

ΤΕΤΆΡΤΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2009

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ: ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Στις 14.οο σήμερα, 23/12/2009, την ώρα που το σχολείο έκλεινε, οι διευθυντές των γυμνασίων που ανήκουν στο Α' ΠΥΣΔΕ Αθηνών δέχτηκαν τηλεφώνημα να πάνε επειγόντως να παραλάβουν το νέο τους σχολείο.
Σημειωτέον ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν αναρτηθεί ούτε οι πίνακες, οι οποίοι αναρτήθηκαν εκ των υστέρων!!!!

Και ερωτώ:

Είναι νόμιμη η διαδικασία;

Στο κλείσιμο του σχολείου για τις διακοπές, 14.00 το μεσημέρι με ένα τηλεφώνημα, χωρίς προηγούμενη ανάρτηση αποτελεσμάτων, καλούνται οι διευθυντές με την εντολή να γίνει οπωσδήποτε σήμερα, να παραδώσουν και να παραλάβουν σχολεία;
Χωρίς έγγραφα;
Χωρίς ούτε την παραχώρηση εκείνου του απαραίτητου χρονικού διαστήματος για την προετοιμασία της παράδοσης και της παραλαβής;

Είμαστε σοβαροί;

Γνωρίζουν στο Υπουργείο Παιδείας ότι όλα αυτά συμβαίνουν στο Α' ΠΥΣΔΕ Αθηνών;

σχετική ανάρτηση σήμερα στο Nelly's κι αυτά κι εκείνα

Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος, 2009

ikor είπε...

Στέφανε, χρόνια πολλά για τη γιορτή σου! Υγεία, δημιουργικότητα και αγωνιστικότητα να έχεις πάντα στη ζωή σου!

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το blog σας .

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δόση βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατοτιτα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr