8 Φεβ 2010

Primeminister.gr : Ο πρωθυπουργός δεν είναι online. Στείλτε του γράμμα!

Μαθαίνοντας πριν από λίγο καιρό ότι βγήκε στον αέρα το primeminister.gr, το θεώρησα μια θετική εξέλιξη στο θέμα της επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον πολίτη. Και μάλλον ήταν και αυτονόητο για έναν άνθρωπο, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, που πρώτος εδώ και χρόνια καθιέρωσε την άμεση διαδικτυακή επικοινωνία με τον πολίτη μέσα από τον προσωπικό του κόμβο.

Τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του, διαπίστωσα όμως ότι έλειπε από την ιστοσελίδα  τρόπος άμεσης επικοινωνίας. Μια τέτοια φόρμα επικοινωνίας εμφανίστηκε μετά από μια εβδομάδα, με όλα εκείνα τα στοιχεία που θα ικανοποιούσαν τον κάθε πολίτη. Σωστή κατηγοριοποίηση θεματολογίας, σωστή φόρμα και δυνατότητα στο μέσο πολίτη να πει τη γνώμη του, να ρωτήσει, να πληροφορηθεί.

Εκεί κάπου άρχισαν τα περίεργα. Μετά από μερικές μέρες η φόρμα εξαφανίστηκε πάλι χωρίς καμιά απολύτως εξήγηση. Και ξαφνικά ... ω του θαύματος .. .ξαναεμφανίστηκε το κουμπί "επικοινωνία" πάνω αριστερά στην σελίδα. Όταν το πάτησα, έπαθα σοκ!
"Επειδή η κάθε είδους αλληλογραφία (επιστολές, κείμενα, υπομνήματα, αναφορές, μηνύματα, κλπ.), που αποστέλλεται με ηλεκτρονικό μέσο/τρόπο, μπορεί να περιέχει ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και συνεπώς δεν καλύπτεται από τις διατάξεις των παρ. 1 ως 5 του άρθρου 14 του Ν. 2672/98 (ΦΕΚ Α’ 290), για το λόγο αυτό, κάθε είδους γραπτής επικοινωνίας με τον Πρωθυπουργό, παρακαλούμε όπως γίνεται με τον συνήθη τρόπο του επιστολικού ταχυδρομείου, στις παρακάτω διευθύνσεις: ..."

Δεν θα σχολιάσω τα γραμματικά και συντακτικά λάθη, που είναι γνώριμο και σύνηθες φαινόμενο στο διαδικτυακο πασοκ! Θα ήθελα όμως πολύ να μάθω τον εμπνευστή αυτού του κειμένου. Και τους Νομικούς που τον συμβούλεψαν. 


Προφανώς και κάθε φόρμα επικοινωνίας στο διαδίκτυο περιέχει προσωπικά δεδομένα. Γιαυτό υπάρχουν είδικοί κανόνες, γιαυτό βάζουμε ζητήματα περί απορρήτου, γιαυτό υπάρχουν οι ασφαλείς συνδέσεις. Δεν κατάλαβα γιατί τώρα προέκυψε πρόβλημα με την επικοινωνία ειδικά με τον Πρωθυπουργό. Όπως δεν κατάλαβα γιατί παύουν τα προσωπικά δεδομένα να είναι ευαίσθητα και προσβάσιμα όταν θα τα στείλει κάποιος με το ταχυδρομείο!!!

Αλλά έστω ότι τα δέχομαι - με μεγάλη ομολογουμένως προσπάθεια και καλή διάθεση - όλα αυτά. Και ας πούμε ότι θα υπομένουν στην ουρά των ταχυδρομείων οι πολίτες για να στείλουν το αίτημα τους ή το ερώτημα τους ή τη γνώμη τους στον ΓΑΠ. Εκείνη την τελευταία πρόταση στον εν λόγω σύνδεσμο δεν την καταλαβαίνω με τίποτα : "O προσωπικός κόμβος του κ. Γ. Α. Παπανδρέου στο Διαδίκτυο βρίσκεται στην διεύθυνση www.papandreou.gr." Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, "εκεί μπορείτε να στείλετε ότι θέλετε, δεν υπάρχει πρόβλημα ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Εμείς εδώ στο Primeminister το παραψάχνουμε και μάλλον ...ψιλοβαριόμαστε να απαντάμε σε ερωτήματα πολιτών."



Συμπέρασμα : Ανευθυνότητα + Τσαπατσουλιά + Τεμπελιά + Άγνοια= Άστο καλύτερα...


Υ.Γ. Αγαπητοί Σύμβουλοι και "Σύμβουλοι" επί του διαδικτύου στου Μαξίμου. Εντάξει ! Καταλαβαίνω, έχετε πήξει εκεί μέσα, δεν βγαίνετε καθόλου έξω και έχετε αρχίσει να χάνετε την επαφή με την κοινωνία (για να μην πω ότι έχετε χάσει εντελώς τη μπάλα). Αλλά επειδή - τέλος πάντων - είστε διαρκώς μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή, ρίξτε μια ματιά έστω στο Number10.gov.uk και ειδικά εδώ και θα καταλάβετε τι μεγάλη "πατάτα" έχετε κάνει πάλι.

6 σχόλια:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

.....Σαλτιμπάγκοι…., με φανφάρες….,
‘’δέσανε το γάιδαρό τους’’….,
ίδιες φάρες οι αγέλες
έχουν, ‘’πάντα’’, στο σβερκιό τους….!

‘’Δίνει πάσα’’ ο Μπαμπάκας….,
νά ‘χει ο γιος το αρχηγιλίκι….,…..
και ο Θειος του ανεψιού του….,
νά ‘χει κι ο λαός ‘’μανίκι’’….!

Το συνήθισ’ ο καημένος….,
που ‘’το θέλει τ’ άντερό του’’….,
του αξίζει ‘’τέτοιος’’ να ‘ναι,
και, μέσα στο Όνειρό του….!

Και το λεν….. «Δημοκρατία»….,
μέσα κι έξω απ’ τα σχολεία….,…..
λεύτεροι μες στη σκλαβιά τους….,
σκλάβοι μες στη λευτεριά τους….! .....


Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σωστός. Έχω καιρό να μπω και δεν είχα δει αυτή τη διαφορά. Σωστές απόλυτα οι τελικές επισημάνσεις και κρίσεις σου.

ΑΕΡΑΚΙ είπε...

Έχεις δίκηο.Το πρόσεξα και ενοχλήθηκα.Εχω όμως τόση αγανάκτηση με τον κυνισμό των αντι(συμ)μάχων, που μπήκα στην προσωπική σελίδα και έστειλα αυτό το "απολίτικο" μήνυμα στον πρωθυπουργό:
"Εγώ κ. Πρώθυπουργέ, εγώ θα σας δανείσω ! Ατόκως και για όσο χρόνο χρειαστεί. Γιατί πιστεύω στον έντιμο αγώνα σας κι ας μην είμαι ΠΑΣΟΚ.
Γιατί πλήρωσα στη Βενετία για να δώ, εκεί, το δισκοπότηρο της πατρίδας των παππούδων μου , της Τραπεζούντας, , γι’αυτό.
Για τα άλογα του Ιπποδρόμου της Κωνσταντινούπολης στον Άγιο Μάρκο, για τη Νίκη της Σαμοθράκης στο Λούβρο, για το Ναό της Περγάμου στο Βερολίνο, για τα γύψινα ομοιώματα στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Εγώ θα σας δανείσω απ΄το μισθό μου και η Δέσποινα που είναι δεξιά και μου θύμισε πως οι ελληνίδες έλιωναν τα κοσμήματά τους για να τα κάνουν βόλια για την ιδέα της ελεύθερης πατρίδας.
Μαζί νομίζω όλοι οι πρόσφυγες, όλοι οι έλληνες θα σας δανείσουμε, όσο μπορούμε ο καθένας, για να μειώσουμε τη ζημιά και να μη βλέπουμε πια τη χαιρέκακη ικανοποίηση αυτών που καθοδήγησαν και ζουν ακόμη από τις αρπαγές του πολιτισμού μας, από την διάβρωσή μας με τις μίζες τους, αυτών που με κυνισμό και απληστία σήμερα οργανώνουν τις νέες λεηλασίες.
Σας παρακαλώ ζητείστε πρώτα από τους Έλληνες να βοηθήσουμε την πατρίδα μας , με τους δικούς μας όρους, με τα δικά μας Μαθηματικά και με την δική μας Ψυχή.
Ζητείστε δάνειο απο τους ευπατρίδες, απο τους εύπορους αλλά και απο τους μισθωτούς και από τη μητέρα μου που είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ.Είμαι βέβαιη πως είμαστε όλοι εδώ.
Σας ευχαριστώ"

nikkos είπε...

nice , αλλα ριξε μια ματια ποσα ειχαν γραφτει για το παλιο primeminister.gr ή για αλλα κρατικα domain. Η προοδος που εχει γινει ειναι σαφης και προς την σωστη κατευθυνση. Προς την σωστη κατευθυνση ειναι και το Post σου , χρειαζονται τετοια post...

spallantzas είπε...

@nikkos
Βασική αρχή μου! δεν κοιτάω ποτέ πίσω! Δεν συγκρίνω με χειρότερα. Από αυτή την κυβέρνηση με αυτόν τον πρωθυπουργό απαιτώ τα καλύτερα! Ειδικά σε αυτή τη δυσκολη για όλους στιγμη!

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΕΨΑΝ(Ν.Δ)ΝΑ ΒΓΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΝΤΖΑΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ,ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ