4 Σεπ 2010

....τα μεγάλα βαρίδια, που σιγά-σιγά έγιναν ασήκωτα για όλους μας...

Πολλά είπε ο ΓΑΠ χθες (πάντα λέει πολλά), αλλά μια παράγραφος συμπυκνώνει το ζουμί του μέλλοντος μας. Και δυστυχώς συχνά το ζουμί χάνεται μέσα στις ατέλειωτες πολιτικολογίες και αναγκαία "συνθήματα" που παραδοσιακά στην Ελλάδα συνοδεύουν τις πολιτικές ομιλίες. Φυσικά δεν περίμενα τα ΜΜΕ να εντοπίσουν και να προβάλλουν αυτό το ζουμί. Αλοίμονο! Το ζουμί κατ' αυτούς είναι οτι "δεν υπάρχουν παροχές"! 

Περιμένω πάντως να δω έναν πολιτικό ηγέτη (κι ο ΓΑΠ έχει όλα τα φόντα να είναι αυτός) που θα κάνει πολιτική ομιλία 20 λεπτών χωρίς συνθήματα και γενικότητες.

‎"Αφήνουμε πίσω τα σφάλματα της περιόδου της μεταπολίτευσης. Όλα εκείνα τα μικρά και τα μεγάλα βαρίδια, που σιγά-σιγά έγιναν ασήκωτα για όλους μας. Αφήνουμε πίσω όλοι τη σκανδαλώδη εύνοια των λίγων σε βάρος της πλειοψηφίας, που κάποιοι την ονόμασαν «κεκτημένα».
Αφήνουμε πίσω την οικονομία της επιδότησης ή των ενισχύσεων χωρίς παραγωγή, χωρίς σεβασμό και αξιοποίηση του πλούτου της χώρας μας. Αφήνουμε πίσω τη νοοτροπία, που έλεγε ότι η φοροδιαφυγή είναι ένδειξη προσωπικής μαγκιάς.
Αφήνουμε πίσω την πρακτική, όπου κανόνας έγινε η εξαίρεση από τον κανόνα. Αφήνουμε πίσω όλα αυτά τα φαινόμενα που άνθισαν πάνω στο γόνιμο έδαφος της ανοχής ή της αδιαφορίας."
Και μόνο αυτά να λέγονταν χτες από τον ΓΑΠ, και μόνο αυτά να γίνουν πράξη, εγώ δεν θέλω τίποτε άλλο. Θέλω μόνο τα ΑΥΤΟΝΌΗΤΑ!

4 σχόλια:

Argos είπε...

Καλά κάνουμε καιτα αφήνουμε, δεν είδα όμως να λέει ποιοί μας τα "εισάγανε" και τι ακριβώς έκανε γι' αυτά τα βαρίδια ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια που μέλος των κυβερνήσεων που στηρίζονταν σ' αυτά τα βαρίδια.
Περιμένω από έναν "μεγάλο πολιτικό άνδρα" πρώτα να πάρει πάνω του το φταίξιμο που του ανήκει, καθαρά και τελείως προσωπικά και μετά να μας μιλήσει για τα βαρίδια.
Αντ' αυτού πετάμε 2 παραγράφους γενικές για τα βαρίδια και συνεχίζουμε με τα συνθήματα...

spallantzas είπε...

@Argos
Αδερφέ το ίδιο λέμε! Με τον τρόπο του ο καθένας (ξέρω ότι συχνά εσύ λες φωναχτά αυτό που εγώ σκέφτομαι και τούμπαλιν)!
Νάσαι καλά!

theokot είπε...

Στα βαρίδια του παρελθόντος φταντάζομαι ότι συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του και τηνοικογένειά του. Η επιδότηση χωρίς παραγωγή είναι εφεύρεση του πατέρα του. Είναι σημαδειακό ότι αύτα τα λέει 3 Σεπτέμβρη!!!!

spallantzas είπε...

Ας αρχίσουμε να κοιτάμε επιτέλους μπροστά και όχι πισω. Εγω αυτό εισέπραξα και ελπιζω να γίνει πραγματικότητα. Αλλωστε ποτέ δεν ήμουν καλός στην ομφαλοσκόπηση.