9 Σεπ 2010

Ποιος είναι αυτός ο Μπιτσαξής ρε Μητσάρα?

Διαβάζοντας τη δήλωση του ΓΓ Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή για τις αποχωρήσεις διεθνών από τις Εθνικές ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου πραγματικά βγήκα από τα ρούχα μου. Θα μου πείτε "εδώ γίνονται πράματα και θάματα, ανασχηματισμοί, συντονισμοί, λιμοί και καταποντισμοί, αυτό σε μάρανε εσένα?"

Ναι! Με μάρανε! Με εξόργισε! Με έκανε έξω φρενών! Γιατί δεν ξέρω τι γίνεται στο ποδόσφαιρο και γιατί οι φατρίες τσακώνονται μόλις έφυγε ο "αυτοκράτορας" Οττο, αλλά δεν ανέχομαι να βάζει κάποιος στην ίδια μοίρα τους άμπαλους του ποδοσφαίρου με το αυθεντικό διαμάντι του ελληνικού και παγκόσμιου μπάσκετ που λέγεται Δημήτρης Διαμαντίδης.

Γιατί κύριε Μπιτσαξή, αν δεν γνωρίζετε, θα πρέπει κάποιος να σας ενημερώσει ότι, αν την εποχή του Γκάλη και του Γιαννάκη 10 παιδιά (και μεταξύ αυτών και ο Διαμαντίδης) άρχισαν να ασχολούνται με το μπάσκετ, την εποχή του Μητσάρα τα 10 αυτά παιδιά έγιναν 100 ... 1000. Κι αν ο Γκάλης ήταν ένας βιρτουόζος του μπάσκετ που σε μάγευε να τον βλέπεις με την μπάλα στον αέρα, ο Μητσάρας είναι ο τεράστιος αθλητής, αυτός που δίδαξε σε όλα τα παιδιά τι σημαίνει να παίζεις για την ομάδα. Ότι παίκτης δεν είναι μόνο αυτός που βάζει πόντους αλλά και αυτός που παίζει άμυνα και αυτός που δίνει την ασσίστ και αυτός που κλέβει τη μπάλα και παίρνει το ρημπάουντ και τέλος πάντων πάνω από όλα είναι η ομάδα.

Αυτόν λοιπόν τον μεγάλο αθλητή και άνθρωπο, το πρότυπο του γιου μου, του γιου σου και όλων των παιδιών της ηλικίας τους, αυτό το αληθινό αστέρι και υπόδειγμα για κάθε νέο μας, έναν αθλητή που 11 χρόνια τώρα δεν έχει λείψει από καμιά υποχρέωση της εθνικής ομάδας (και της ομάδας του) χειμώνα καλοκαίρι, έναν αθλητή που όποτε κλήθηκε να προσφέρει το έκανε με ανιδιοτέλεια είτε μέσα στο γήπεδο, είτε έξω από αυτό, έναν γνήσιο νικητή και πρωταθλητή που κανείς άλλος δεν μπορεί να τον φτάσει για χρόνια σε νίκες, κύπελλα, πρωταθλήματα και διακρίσεις, έναν ηγέτη που και στο τελευταίο του παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, αυτόν τον τεράστιο αλλά πάντοτε σεμνό και ντροπαλό άνθρωπο εσύ κύριε Μπιτσαξή τον έριξες στο ίδιο τσουβάλι με άσχετες υποθέσεις ίντριγκας στο ποδόσφαιρο? Και ποιος είσαι εσύ που θα υποδείξεις στον Μητσάρα πότε θα σταματήσει να ρισκάρει την υγεία του παίζοντας ασταμάτητα μπάσκετ και προσφέροντας σε σένα δόξες και μεγαλεία? 

Και επειδή σήμερα ανακάλυψα, ψάχνοντας να βρω αυτή σου τη δήλωση, ότι είσαι πολύ "ομιλητικός", έχω να σου πω τα εξής :

  • Καλά θα κάνεις να ζητήσεις δημόσια συγνώμη από όλα τα παιδιά που παίζουν μπάσκετ και τον ίδιο τον Δημήτρη. Η τέλος πάντων ας διευκρινίσεις ότι δεν εννοούσες αυτόν με τη δήλωση σου.
  • Καλά θα κάνεις να σκέφτεσαι από τώρα, μέρα νύχτα, πως δεν θα αφήσεις αναξιοποίητο αυτό το πολύτιμο εργαλείο, όταν θα αποφασίσει να σταματήσει οριστικά το μπάσκετ.
  • Καλά θα κάνεις να μεριμνήσεις τα απίστευτα ταλέντα-ελληνόπουλα που ακολουθούν τον Μητσάρα να παίζουν στις ομάδες τους και να μην βρίσκουν μπροστά τους αμφίβολης ποιότητας ξένους που έχουν γεμίσει το ελληνικό μπάσκετ μέχρι την Γ' εθνική.
  • Καλά θα κάνεις να αφήσεις τις γραφειοκρατικές μπούρδες και δήθεν ελέγχους και να στείλεις κανα φράγκο επιχορήγηση στα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν δυο χρόνια τώρα να πάρουν έστω ένα ευρώ από ότι δικαιούνται από την ΓΓ Αθλητισμού, γιατί από εκεί θα βγουν και οι επόμενοι Διαμαντίδηδες.
  • Και τέλος καλά θα κάνεις να μιλάς λιγότερο και να μη φυτρώνεις εκεί που δε σε σπέρνουν. Να προστατεύεις την ιδέα του αθλητισμού και να μην κουρελιάζεις τα πρότυπα της νεολαίας. 
Ακουσέ με γιατί με την τακτική σου θα χάσουμε και την μοναδική ελπίδα που μας έμεινε να χαιρόμαστε σε αυτόν τον τόπο, να βλέπουμε μια φορά στα 10 χρόνια ένα Μητσάρα να μας στέλνει στα ουράνια! 

1 σχόλιο:

pmitsiou είπε...

Μπράβο Στέφανε!