19 Απρ 2006

Ελληνικό Ρεζίλι μέσω διαδικτύου

Η σύγχρονη διαδικτυακή πραγματικότητα είναι αδυσώπητη.

Με τα blogs είναι πλέον δυνατόν ένας άνθρωπος να κάνει την καλύτερη διαφήμιση αλλά και τη μεγαλύτερη δυσφήμιση σε έναν οργανισμό και ακολούθως ένας οργανισμός μπορεί να γίνει αιτία ώστε να προκληθούν τα δυσμενέστερα σχόλια για μια ολόκληρη χώρα.

Ιδού οι περιπέτειες ενός σύγχρονου, ξένου περιηγητή στη διαδικτυακή Ελλάδα:

«Οι συνδέσεις DSL δεν λειτουργούν εδώ που μένω, μονάχα πέντε χιλιόμετρα μακριά από το τοπικό τηλεφωνικό κέντρο. Έτσι μου απομένει μια σύνδεση dial up 56Κ και αυτό είναι όλο. Απογοητευτική κατάσταση! Ο ΟΤΕ, ο εθνικός τηλεπικοινωνιακός οργανισμός, είναι ένα θλιβερό απολίθωμα, όπου το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για τη σύνδεση DSL απλώς σου λέει: «Δεν έχετε DSL; Αυτό είναι αλλουνού πρόβλημα»,και σε παραπέμπει σε κάποιο άλλο τμήμα, του ιδίου οργανισμού, που έχει τα ίδια terminal και το ίδιο δίκτυο. Αυτά όσον αφορά τη «φιλικότητα προς τον πελάτη...»

Ο Gerald Brown, συντάκτης και σύμβουλος ΜΜΕ στο Χονγκ Κονγκ, ήρθε για λίγο καιρό στην Ελλάδα και αναζήτησε μια σύνδεση ΑDSL, για να διατηρήσει επαφή με τη δουλειά του. Δεν τα κατάφερε, έφυγε όμως γεμάτος εμπειρίες και εντυπώσεις… Τις παραθέτει στο blog του Χονγκ-Κονγκ “Digital Broadcasters Vendor News”.

Ο «περιηγητής» συνεχίζει με παρατηρήσεις για την τεχνική κατάρτιση του προσωπικού του ΟΤΕ: «Τι είναι αυτό;», τον ρώτησε ο εξειδικευμένος τεχνικός με τον οποίο μιλούσε από το τηλέφωνο, όταν του ανέφερε τις γραμμές Wi-Fi! Ο Gerald Brown, μπορεί να μη γνωρίζει ότι το Wi-Fi έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και στην Ελλάδα από την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά είναι λογικό να γενικεύει. Στο κάτω κάτω, αναφέρεται στη μεγαλύτερη ελληνική εταιρία τηλεπικοινωνιών…

«Μα βρίσκομαι στην Ευρώπη και μάλιστα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», απορεί ο Gerald Brown.

«Εδώ βρίσκονται χρόνια πίσω από τη Βόρεια Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι υπέροχη για διακοπές, οι Έλληνες γλεντάνε τη ζωή… Αλλά με τέτοιους κυβερνητικούς οργανισμούς και τέτοιο προσωπικό, καλύτερα να διαλέξει κανείς ένα άλλο μέρος για. να επενδύσει…»,

καταλήγει, δίνοντάς μας ένα δείγμα του πώς φαίνεται η χώρα μας στα μάτια των ξένων…

Δυστυχώς το «στόλισμα» έχει και συνέχεια. Διαβάζοντας τις εντυπώσεις του Gerald Brown, ένα άλλο μέλος του blog έρχεται να τον δικαιώσει και να τον συμπληρώσει:

«Η κατάσταση με τις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα είναι χειρότερη από ότι περιγράφεις.
Πάντως, πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό που δεν σε συνδέσανε με γραμμή ADSL. Πρώτα απ’ όλα κοστίζει περίπου 61 δολάρια το μήνα και μάλιστα για ταχύτητα 1Mbps (τι πολυτέλεια!). Επιπλέον, δεν θα σου έμενε καθόλου χρόνος να το χαρείς, μιας και όλη η διαδικασία, από την υπογραφή της αίτησης μέχρι και την ενεργοποίηση, διαρκεί δυο με τρεις εβδομάδες. ΕΦΟΣΟΝ είσαι τυχερός! Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να βρεθείς στην ουρά των 15.000 «εν αναμονή» συνδρομητών ADSL».

Πρώτη δημοσίευση : diablog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: