11 Απρ 2006

Ιταλικές Εκλογές : Forza L’Ulivo !!!

Ακόμη και αυτή τη στιγμή που γράφω, δεν έχει ξεκαθαρίσει ο τελικός νικητής των εκλογών στην Ιταλία. Και κανείς δεν πιστεύει πια ότι η εικόνα πρόκειται να αλλάξει μέχρι τα τελικά αποτελέσματα. Μιλάμε για την απόλυτη ισοπαλία !!!

Δεν θα ασχοληθώ με τις δημοσκοπήσεις και την αποτυχία τους , με την αντιπαλότητα και συνοχή των δύο συνασπισμών , με το αν ο Πρόντι δεν εκμεταλλεύτηκε τις καθημερινές γκάφες του Μπερλουσκόνι, με το αν θα υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση ή θα ξαναγίνουν εκλογές σύντομα - κάτι που στην Ιταλία συμβαίνει κατα κανόνα μεταπολεμικά (60 κυβερνήσεις σε 65 χρόνια !!). Αυτά είναι δουλειά των δημοσκόπων, των πολιτικών αναλυτών και των media να γεμίσουν τις σελίδες τους.

Εγώ σαν πολίτης της Ελλάδας και της Ευρώπης ένα μήνυμα παίρνω από αυτές τις εκλογές. Και συμπτωματικά είναι το ίδιο που πήρα και από τις γερμανικές , και από τις βρετανικές αλλά και απο την απόρριψη του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία.

Οι πολίτες της Ευρώπης στέλνουν προς όλο τον πολιτικό κόσμο το ίδιο μήνυμα.

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ , ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΤΡΙΑ Α.

ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ

Και βέβαια το μήνυμα αυτό απευθύνεται κύρια στα κόμματα της κεντροαριστεράς που εξ ορισμού είναι υποχρεωμένα να προτείνουν λύσεις με την συμμετοχή και των πολιτών. Η σοσιαλδημοκρατία πρέπει να δώσει την απάντηση για το αύριο, και αυτή η απάντηση πρέπει να είναι τεκμηριωμένη και να βασίζεται στον ειλικρινή διάλογο με την κοινωνία των πολιτών, να κατοχυρώνει τα κεκτημένα σε βάθος χρόνου αλλά και να δίνει προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

Το καμπανάκι βέβαια χτυπάει και για τη χώρα μας, για κάθε γωνία του πολιτικού παζαριού μας, για αυτούς που πανηγυρίζουν κάθε Κυριακή με τη μισή μονάδα διαφορά της Α ή της Β δημοσκόπησης και θεωρούν ακόμη ότι η θεωρία του ώριμου φρούτου εξασφαλίζει απο μόνη της την επόμενη κυβερνητική θητεία.

Το τοπίο πανευρωπαϊκά επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι είναι θολό και όσο αυτό θα διαιωνίζεται , όσο η αριστερά δεν θα έχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας που να πείθει τους πολίτες, αυτοί θα επιστρέφουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που τους σερβίρεται.

Πρώτη δημοσίευση : diablog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: