21 Ιουν 2006

Προσχέδιο του ΥΠΕΠΘ για ΑΕΙ. Μια τρύπα στο νερό ,τριαλαρί , τριαλαρό…

Η δημοσιοποίηση του προσχεδίου του υπουργείου παιδείας για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση επιβεβαίωσε δυστυχώς τις χειρότερες προβλέψεις που υπήρχαν για το περιεχόμενο του.

Οι προτεινόμενες διατάξεις δεν αποτελούν ουτε καν ασπιρίνη στον βαρειά άρρωστο, ανακατεύουν απλά λίγο την “σούπα” , περιέχουν δε εμμονές δεκαετιών των εκάστοτε υπουργών ( αυτο το ν+2 το θυμάμαι απο τότε που σπουδαζα εγω τη δεκαετία του ‘80) και πανεπιστημικών κατεστημένων.

Δεν θα υπεισέλθω τώρα σε αναλυτική κριτική των προτάσεων ,θα επανέλθω αφού το διαβάσω προσεκτικά , αν και εκτιμώ πως τσάμπα χρόνο θα χάσω. Διαβάζοντας το πρωί το κείμενο προτάσεων του Θέμη Λαζαρίδη , μου έρχεται να γελάσω με αυτά που διαβάζω τώρα στο προσχέδιο του ΥΠΕΠΘ. Ιδιαίτερα αστείο δε είναι το πως σπαζοκεφάλιασαν να ονομάσουν τον manager (Εκτελεστικός διευθυντής οικονομικών και διοικητικών υποθέσεων !!)
Αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να οργανώνεται ένα ολόκληρο παν εκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια σε αυτό το αστείο , ερασιτεχνικό κατασκεύασμα.

Περιμένω αύριο από την πανεπιστημιακή κοινότητα, με μπροστάρηδες τους φοιτητές και τους δασκάλους τους, να δείξει πραγματικά την περιφρόνηση της σε αυτές τις προτάσεις και να απαιτήσει πραγματικές αλλαγές με ορίζοντα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής για την ανώτατη εκπαίδευση.

Γιατί ούτε διάλογος πρόκειται να γίνει πανω σε αυτό το σχέδιο ,ούτε αξίζει τον κόπο να γίνει αλλά και ούτε πρέπει να αρκεστούμε στην αυτονόητη άρνηση του.

Απαιτείται επιτέλους πολιτική πρωτοβουλία.

Πρώτη δημοσίευση : diablog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: