14 Ιουλ 2006

Ο Δήμαρχος , το πεζοδρόμιο και οι εκλογές

Είναι παράδοση πια, τους τελευταίους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, στους περισσότερους Δήμους της χώρας να εκτελούνται “έργα” ανάπλασης , αποχέτευσης και ύδρευσης, να ασφαλτοστρώνονται δρόμοι και ξαφνικά η πόλη να γίνεται απέραντο εργοτάξιο. Λες και 4 χρόνια δεν υπήρχε δημοτική αρχή , δεν υπήρχαν ανάγκες για υποδομές, δεν υπήρχαν λεφτά και τώρα ξαφνικά , 3 μήνες πριν τις εκλογές, οργασμός έργων.

Πρώτο μέλημα αλλά και εξειδίκευση της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών τα επονομαζόμενα και ” έργα βιτρίνας” , οι ασφαλτοστρώσεις των δρόμων και τα πεζοδρόμια. Τέσσερα χρόνια οι δημότες σπάνε τα αυτοκίνητα τους στις λακκούβες που συναντουν μπροστά τους παντού. Τέσσερα χρόνια τα πεζοδρόμια αποτελούν τον παράδεισο για το παρκάρισμα των δικύκλων και της πραμάτειας των μαγαζιών, και τον εφιάλτη των πεζών και ιδιαίτερα των ατόμων με αναπηρία. Τέσσερα χρόνια κανείς άρχοντας δεν νοιάζεται , κανείς δεν ελέγχει κανείς δεν συντηρεί.

Και ξαφνικά τώρα “έργα - εργα - εργα” .

Και το σλόγκαν το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στην Αθήνα την εποχή της κατασκευής του μετρό , κοντεύει να περάσει σε δημοτικότητα και τις διαφημίσεις της Coca Cola.

” Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή - τα έργα θα μείνουν “

Αντικρίζοντας αυτό το σλόγκαν , ας αναλογιστούμε με τον ίδιο τρόπο και κατι ακόμη.

” Οι εκλογές περνάνε - οι δήμαρχοι μένουν ”

Γιαυτό ας σκεφτούμε καλά πριν επιτελεσουμε το …καθηκον μας!

Πρώτη δημοσίευση : diablog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: