4 Αυγ 2006

Ασπρα , κόκκινα, κίτρινα, μπλέ…

Ο εκ Κρήτης ορμώμενος υπουργός εμπορικής ναυτιλίας το έκανε πάλι το χατίρι των “αφεντικών” του. Αποφάσισε την κατάργηση του ορίου ηλικίας των πλοίων που πλέουν στα νησιά μας και αποτελούν την κύρια οδό επικοινωνίας με το κέντρο.

Θα θυμάστε βέβαια ότι ο νόμος αυτός είχε τεθεί - όπως και διαφοροι άλλοι στην Ελλαδίτσα μας - μετά το τραγικό δυστύχημα του “Σαμίνα”. Στην Ελλάδα ισχύει πάντοτε ο κανόνας “παθαίνουμε για να μαθαίνουμε” …μέχρι να ξεχάσουμε…για να περιμένουμε μετά το επόμενο πάθημα που θα μας γίνει μάθημα.

Πολλά γράφονται σήμερα στις εφημερίδες για το θέμα, άλλα αδιάφορα , αλλά ανόητα , άλλα εξοργιστικά. Εχω να εκφράσω δύο απορίες και μια πρόταση.

Απορία πρώτη :

Αυτός ο “αρχικαπετάνιος” που πανηγυρίζει στα καναλια απο χτες , δεν είναι ο ίδιος που έσκιζε τα ρούχα του πριν μερικά χρόνια μετά το ναυάγιο , για να τεθούν αυστηρότερες προδιαγραφές για τα πλοία που κυκλοφορούν στο αιγαίο? Δεν είναι ο ίδιος που δεν ήθελε την κατάργηση του καμποτάζ στο Αιγαίο? Δεν είναι ο ίδιος που έχει τα παλιότερα πλοία και που παίρνει εδώ και χρόνια τις ψηλότερες επιδοτήσεις για την δήθεν εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών που προσφέρει? Δεν είναι ο ίδιος τέλος που ξεπουλαγε τα πλοία του και ήταν συμμέτοχος στο “μονοπώλιο” που δημιουργήθηκε στα δρομολόγια των κυκλάδων? γιατι τα βάζουμε με τον κακομοίρη τον υπουργό και όχι με αυτούς που τον πατρονάρουν?

Απορία δεύτερη:

Αν τα σαπιοκάραβα κυκλοφορούσαν στις γραμμές της Κρήτης , φαντάζεστε πως ο κ. Κεφαλογιάννης θα έπαιρνε με ελαφρά καρδιά τέτοια απόφαση? Ο άρχοντας του λιμανιού αποφασίζει εκ του ασφαλούς. Άλλοι συνάδελφοί θα τρέχουν τώρα και δεν θα φτάνουν.

Και μια πρόταση, μάλλον αυθόρμητη :

Τώρα που θα πάτε τις διακοπές τον δεκαπενταύγουστο , αν ανεβείτε σε ένα απο αυτά τα καταπληκτικά 30χρονα καράβια , αν καταφερετε και επιστρέψετε έγκαιρα στον προορισμό σας , καταγράψτε ότι στραβό βρείτε πανω σε αυτά , τραβήξτε φωτογραφίες με το κινητό σας - όλοι έχετε - και στείλτε μας τις παρατηρήσεις σας στο diablog at diablog.gr (αντικαταστείστε το at με ένα @). Και εμείς θα τα στείλουμε πακέτο στον υπουργό και στον συνήγορο του πολίτη. Γιατί σαν πολίτες μπορούμε και πρέπει να παρέμβουμε , και να προλάβουμε και όχι να παρακολουθούμε αμέτοχοι τραγικά γεγονότα στο τηλεοπτικό γιαλί , με την ανακούφιση ότι δεν είμασταν και εμείς μέσα.

Αντε και καλές διακοπές!!!

Πρώτη δημοσίευση : diablog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: