12 Σεπ 2006

Ποιός είναι καταλληλότερος για…?

Αυτή η άνευ περιεχομένου ερώτηση που εδώ και χρόνια έχει γίνει παράδοση να την απαντάς με το ζόρι σε όλες αυτές τις δημοσκοπήσεις και “δημοσκοπήσεις” απο το τηλεφωνο, έτσι χωρίς σκέψη, αρχίζει και μου τη δίνει.

Δηλαδή πως είναι δυνατόν να απαντάς σε μια τέτοια ερώτηση με το ζόρι και χωρίς σκέψη, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα? Με ποια κριτήρια? Το ότι τον βλέπεις στην τηλεόραση μια φορά το εξάμηνο? Η στην παραλία με τα παιδιά , τους μπραβους και το φουσκωτό? Το αν πάχυνε ή αδυνάτησε? Το αν κάνει σαρδάμ ή όχι ? Το αν η γραβάτα ταιριάζει με το κουστούμι?

Ηθελα νάξερα για παράδειγμα αν ρωτούσαν : ” Είναι ο Καραμανλής καταλληλότερος για πρωθυπουργός ή για να πετάει χαρταετό?” …ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα?

Η αν ρωτούσαν ” Ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός? Ο Καραμανλής ή ο Γιαννάκης?” …πάλι ποιος θαβγαινε πρώτος? Θα μου πείτε τώρα , ο Γιαννάκης είναι καταλληλότερος για προπονητης μπασκετ, ο Καραμανλής είναι?

Θέλω να πω ότι θεωρώ ανούσιο και εξόχως παραπλανητικό να τίθεται εν ψυχρώ μια τέτοια ερώτηση και το αποτέλεσμα της να χρησιμοποιείται για την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων. Θα θυμήσω δε ότι επι εποχής Σημίτη , ο τελευταίος ποτέ δεν έχασε στο δίλλημα αυτό απέναντι στον Καραμανλή , κι ας έχανε στην πρόθεση ψήφου , κι ας χάθηκαν στο τέλος και οι εκλογές απο το ΠΑΣΟΚ.

Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι ο Καραμανλής είναι Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ για να χρησιμοποιείται σε τέτοια ερωτήματα. Με όποιον και να τον συγκρίνεις ,κερδίζει. Έχει πάρει τον αέρα απο όλους. Ακολουθώντας την τακτική απο την ημέρα που μπήκε στο Μαξίμου “δεν ακουμπάω τίποτα , δεν κάνω πολιτική , δεν είμαι εδω” , κοντεύει να εξελιχθεί σε “θρύλο” καταλληλότητας (όχι δεν άλλαξε ομάδα!)

Κερδίζει δε και σε όλες τις περιπτώσεις και όχι μόνο του πρωθυπουργού.

Π.χ. :

καταλληλότερος για συνεντευξη τύπου “μ’ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”
καταλληλότερος για να κρύβεται απο διαδηλωτές

καταλληλότερος για να επισκέπτεται την ΔΕΘ

καταλληλότερος για νταβατζής

καταλληλότερος για σικελός

καταλληλότερος για απογραφή

καταλληλότερος στο να αρνειται το επίδομα θέρμανσης

καταλληλότερος για διαπραγματεύσεις χωρίς στόχο

καταλληλότερος για συνεχείς διακοπές

καταλληλότερος για να πατάξει τη διαφθορά

καταλληλότερος στο να κάνει δημόσιο διάλογο για την παιδεία

καταλληλότερος να αυξάνει το ΕΚΑΣ και τη σύνταξη του ΟΓΑ

καταλληλότερος να αγοράζει ακριβά και να πουλάει φτηνά
και στο μέλλον θα μας προκύψει και …καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας…

Η χαρά των δημοσκόπων λοιπόν ο αξιαγάπητος πρωθυπουργός μας ! Οφείλουμε λοιπόν να του απονείμουμε τον τίτλο του χρυσού “καταλληλότερου” και στα πρότυπα του δημοφιλούς “ατσαλάκωτου” Δημάρχου Θεσσαλονίκης , αλλά και του πρώτου διδάξαντα πρωην Δημάρχου Αθηναίων , πρωην αρχηγού κόμματος , πρωην “μυθικού” υπουργού τουρισμού και νυν υπουργού υγείας , να τον αποκαλούμε απο εδώ και στο εξής με τον δημοσκοπικό τίτλο τιμής : Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ

Πρώτη δημοσίευση : diablog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: