22 Σεπ 2006

Αθήνα , πόλη των …οργα(νι)σμών μας !

dexia4.jpg

Τη σύσταση Οργανισμού Αντιμετώπισης Καθημερινών Προβλημάτων, καθώς και τη θέσπιση θέσης αντιδημάρχου Καθημερινότητας ανήγγειλε ο υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της ζωής μας».

Συγχωρέστε μας , που σε πείσμα άλλων , θα ασχοληθούμε τις επόμενες 20 ημέρες περισσότερο με τις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές - ναι ..είναι αλήθεια θα γίνουν και τέτοιες !!! Συγχωρέστε μας μια πιο ανάλαφρη και χιουμοριστική αντιμετώπιση των πραγμάτων μερικές φορές , αλλά μια και μπαίνει το φθινόπωρο , νομίζω θα το έχουμε όλοι ανάγκη.

Λοιπόν, πολύ “κουμπαριές” και βολέματα δεν σας θυμίζει αυτή η κατα τα άλλα εξαιρετικά “καθημερινή” πρόταση του Νικήτα Κακλαμάνη ?

Εμένα μου θυμίζει και κάτι άλλο.

Στην μεταπολεμική Ελλάδα για κάθε σημαντικό πρόβλημα , για κάθε μεγάλο έργο , για κάθε νέα θεσμική πρωτοβουλία φτιάχνουμε - όχι εμείς , η εκάστοτε κυβέρνηση -κι έναν Οργανισμό.

Να σας θυμίσω μερικούς και μη εξαιρετέους?

Οργανισμός Κωπαϊδας

Οργανισμός Καπνού

Οργανισμός Βάμβακος

Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και Θεσσαλονίκης

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου

Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (αυτός αναβαθμίστηκε σε υπουργείο λόγω Αβραμόπουλου)

Οργανισμός Ιπποδρομιών

Οργανισμός Προγνωστικών Ποδοσφαίρου

Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών

και πρόσφατα

Οργανισμός Αθήνα 2004

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος κάποια στιγμή πριν 2 χρόνια είχε πει , πως υπάρχουν “οργανισμοί” στην ελλάδα αμέτρητοι , με υπαλλήλους που συνεχίζουν να πληρώνονται χωρίς να κάνουν τίποτα.

Το πιο τραγελαφικό ίσως παράδειγμα είναι αυτό του Οργανισμού της Κωπαίδας , που ενώ η λίμνη έχει αποξηρανθεί εδω και δεκατίες , ο οργανισμός εξακολουθει να λειτουργεί ,να απασχολεί υπαλλήλους και να ξοδεύει λεφτά του έλληνα φορολογούμενου. Γιατί και για ποιόν άραγε?

Και τώρα , νάσου και ο Νικήτας , η υποτίθεται “new look ” εκδοχή του δεξιομεσαίου χώρου που κάνει προτάσεις για οργανισμούς με λογικές της δεκαετίας του ‘50 !

Κύριοι της Νεοδεξιάς ! Αν δεν το έχετε καταλάβει , αλλάξαμε αιώνα ! Μέχρι και ο Πανίκας τόπιασε…δυστυχώς.

Πρώτη δημοσίευση : diablog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: