28 Σεπ 2006

Πλουσιότεροι ευρωπαίοι “νταβατζήδες”

Και ξαφνικά , απο εκεί που είμασταν οι φτωχότεροι της ευρώπης, οι χαμηλότερα αμοιβόμενοι εργαζόμενοι , οι πιο ανεπαρκώς ασφαλισμένοι, οι πιο ελλειπώς εκπαιδευόμενοι και οι πιο μη ανταγωνιστικά λειτουργούντες , γίναμε πλουσιότεροι κατα 20%.

Η κυβέρνηση προχωράει στην αναθεώρηση υπολογισμού του ΑΕΠ, περιλαμβάνοντας σε αυτό χρήματα από παράνομες δραστηριότητες, όπως το λαθρεμπόριο τσιγάρων και ποτών, την πορνεία και το ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος.

Για όποιον δεν κατάλαβε , γιναμε πλουσιότεροι γιατί είμαστε πετυχημένοι νταβατζήδες, μαφιόζοι και “κουμπάροι”. Η νέα διακυβέρνηση του “καταλληλότερου” , κάνοντας για μια ακόμη φορά “δημιουργική λογιστική” , νομιμοποιεί την παραοικονομία για να κοροϊδέψει τους πολίτες.

Τι μας λέει? πολύ απλά.

Ρε μάγκες ! τι φωνάζετε για τον “Πανάγο” ,τους “κουμπαρους” και τις μίζες? Αυτοί μας ξελασπώνουν στην Ευρώπη ! Μέχρι και ο Παλαιοκώστας συνέβαλλε με τις ληστείες τόσα χρόνια στην αύξηση του ΑΕΠ. Γιαυτό και ο Βύρων σκέφτεται να τον ξαναφήσει ελεύθερο και να τον προτείνει στο STATUS για “επιχειρηματία της χρονιάς” !

Να σοβαρευτούμε λίγο?

Τι κάνει ακριβώς η “νέα διακυβέρνηση” με απλά λόγια για να καταλάβει και ο κόσμος?

Αφού με την “απογραφή” φούσκωσε το έλλειμα για να τα ρίξει στο ΠΑΣΟΚ , τώρα για την ίδια περίοδο (2001 -2004) “φουσκώνει” το ΑΕΠ για να ξαναρίξει το έλλειμα σε επίπεδα ίσως και χαμηλότερα. Και το φουσκώνει λέγοντας ότι στην Ελλάδα εκτός από οικονομία έχουμε και ανθούσα παραοικονομία , την οποία επειδή είμαστε ανίκανοι να πατάξουμε , την βαφτίζουμε “αναπτυξη”.

Αχ ρε ελλαδάρα! Τελικά στις προηγούμενες εκλογές μάλλον δεν ψηφίσαμε για νέα διακυβέρνηση , αλλά για νέα συμμορία!

Μετά τα παραπάνω επιτρέψτε μου να κάνω δύο προτάσεις:

1.) Προτείνω στους δημοσκόπους , στην επόμενη εξόρμηση τους , να θέσουν - ρητορικά προφανώς - το ερώτημα “ποιος είναι καταλληλότερος για λογιστής-μάγειρας” . Φαντάζομαι πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραχωρήσει αφιλοκερδώς το σύνολο των ψήφων του στον 100% καταλληλότερο Κώστα Καραμανλή και την “συμμορία” του.

2.) Προτείνω στην “κόμμησα” Μαριέττα να προσθέσει στις προαιρετικές ξένες γλώσσες στα σχολεία και την ιταλική ,με έμφαση στη σικελική διάλεκτο! Θα είναι είναι η σημαντικότερη παρακαταθήκη που θα αφήσει στη θητεία της στο ΥΠΕΠΘ.

Πρώτη δημοσίευση : diablog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: