16 Μαρ 2007

Μετά το περιβάλλον και την ενέργεια, οι νέες τεχνολογίες στην agenda του “καταλληλότερου”.

Δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω τα γέλια ή τα κλάμματα. Ξαφνικά ο “πρωθυπουργός” μας απέκτησε ευαισθησίες που με εκπλήσσουν! Κάτι δεν πάει καλά με τις δημοσκοπήσεις φαίνεται.

Πρώτα οι θέσεις για το περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές του πλανήτη (αν και εκεί του χάλασε τη σούπα ο “σαρακατσάνος”), μετά η πρωτοβουλία για την ενέργεια (όπου τον βοήθησε η “λάμψη” της ρώσικης αρκούδας Βλαντιμιρ Πούτιν) και τώρα ο υπολογιστής των φτωχών με τη συμβολή του εμπνευστή Νίκολας Νεγκρoπόντε.

«Κράτη σαν την Ελλάδα, τα οποία βρίσκονται πολύ μακριά από το επίπεδο φτώχειας των χωρών με τις οποίες εμείς συνήθως ασχολούμαστε, πρέπει επίσης να ακολουθούν το ίδιο παράδειγμα, ένα laptop για κάθε παιδί. Έτσι η συζήτηση ήταν για το πώς αυτό μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα, αν πρόκειται για το δικό μας laptop, ή για κάποιο άλλο laptop» δήλωσε ο κ. Νεγκροπόντε μετά τη συνάντηση με τον “καταλληλότερο”.

Εγώ χαίρομαι για τρία πράγματα :

1. Θέματα όπως το περιβάλλον , οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι νέες τεχνολογίες μπαίνουν στο τραπέζι της πολιτικής αντιπαράθεσης (έστω και για επικοινωνιακούς λόγους) και εκεί ο προοδευτικός κόσμος στο σύνολο του υπερέχει.

2. Ο Γ.Παπανδρέου απαλλάχθηκε απο το βάρος να χρεωθεί το φιάσκο με το “πράσινο gadgetaki”. Θα το αναλάβει ο “καταλληλοτερος” με τον μαιτρ Προκόπη, την κόμισσα Μαριέττα και τον “ταμεία” Αλογοσκούφη και θα το στείλουν αδιάβαστο. Ευτυχώς στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται απλά “φορητός υπολογιστής για καθε μαθητή” , δηλαδή όχι απαραίτητα ο OLPC, όπως σημείωσε σήμερα και ο ίδιος ο ΝΝ.

3. Όλα δείχνουν πως πράγματι πάμε για εκλογές. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος…αμήν και πότε…

Πρώτη δημοσίευση : diablogXpress

Δεν υπάρχουν σχόλια: