21 Μαρ 2007

Ο Λεωνίδας και ο …Leonidas …

Δεν πιστεύω στα μάτια μου!!!

Έκανα το λάθος, με προτροπή του μικρού μου γιου (εθισμένου δυστυχώς στα videogames) και πήγα και είδα τους 300. Αλλά αυτό που με βγάζει από τα ρούχα μου είναι αυτό που διαβάζω στο mosaiko.gr , μια ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Ο κύριος Ρις λοιπόν επισκέφτηκε τη Σπάρτη και είχε μια συνομιλία με μικρούς “σπαρτιάτες” και φυσικά η κουβέντα ήρθε και στην ταινία.

Ένας μαθητής ρώτησε τον Πρέσβη αν γνωρίζει την ιστορία του Λεωνίδα. Φυσικά η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την τελευταία ταινία του Hollywood, 300, που είχε εισιτήρια ύψους πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο σαββατοκύριακο της προβολής της, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούμε να πούμε πλέον με ασφάλεια ότι δεν υπάρχει κανένας Αμερικανός που να μην ξέρει τον Λεωνίδα.

Ποιον Λεωνίδα? Αυτόν τον απίστευτα άγριο (και συνάμα κερατά) τύπο που μαζί με άλλους 300 ράμπο σφάζει ένα εκατομμύριο gay Πέρσες ? Έλεος κύριε Πρέσβη! Είπαμε να σας αφήνουμε να κάνετε την ιστορία μας χολιγουντιανό cartoon (όπως και τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Αχιλλέα -ας μπορούσαμε να το αποτρέψουμε και αυτό) αλλά όχι και Ιστορία αυτό το (ομολογουμένως πρωτότυπο τεχνικά) videogame.
Και εσείς κύριοι “χριστιανοί πατριώτες” και πάσης φύσεως “ιστοριολόγοι” που κόπτεστε μετά μανίας για το βιβλίο της ιστορίας, γιατί τόση “μούγκα στη στρούγκα”? Αυτό δεν σας ενόχλησε? Δεχόσαστε τον …Leonidas? Ή σας συνεπήρε και εσάς το “μεγαλείο” των “Spartans” επειδή επιτέλους …νικάμε και εμείς μια φορά …έστω και στο πανί ? Αυτή την “ιστορία” θέλετε για τα παιδιά μας? Τι είναι η Ιστορία? Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα? “Σήκωσε το …το τιμημένο”?

Και μια παρατήρηση για το αμερικανικής εμπνεύσεως “μωσαϊκό.gr”. Κάποιοι έλληνες bloggers που αναφέρονται σε αυτό, ίσως θα έπρεπε να επανεξετάσουν την έστω και έμμεση “παρουσία” τους εκεί. Δοθείσης και της ευκαιρίας της 4ης επετείου απο την εισβολή στο Ιράκ.

Πρώτη δημοσίευση : diablogXpress

Δεν υπάρχουν σχόλια: