20 Μαρ 2007

Το super deal με τα “λεφτά των άλλων” και ο πρωθυπουργός των δύο ωρών.

Αυτή η ιστορία με τα “ομόλογα” και τις “επενδύσεις” με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και η ατελείωτη “Τσιτουριάδα” που ζούμε εδώ και μέρες κρύβει πολλές αλήθειες για τη λαμπρή λειτουργία του Ελληνικού Δημοσίου. Και για να μην παρεξηγηθώ από την αρχή , δηλώνω ότι δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι αυτά που γίνονται τώρα, γινόντουσαν και πριν. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω ακόμη τι συμβαίνει ακριβώς.

Έχει δίκιο ο Καρατζαφέρης που είπε ότι “ο Κουτσόγιωργας ήταν επαγγελματίας, ενώ ο Τσιτουρίδης ερασιτέχνης” ή τα “λαμόγια” διαχρονικά εκμεταλλεύονται την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και δρουν ανεξέλεγκτα τσεπώνοντας υπέρογκες προμήθειες “επενδύοντας” ξένα λεφτά? Τι ρόλο παίζουν οι διορισμένες απο την εκάστοτε κυβέρνηση διοικήσεις των Ταμείων? Πως προσλαμβάνονται οι χρηματιστηριακοί σύμβουλοι των Ταμείων? Τι ενημέρωση έχουν οι ασφαλισμένοι και πως μπορούν να ελέγξουν και να παρέμβουν?

Η κυβέρνηση θα ψάξει λέει την ιστορία σε βάθος 10ετίας! Χμ…ανέκδοτο με τον Τοτό και αυτό ε? Γιατί και για τους εξοπλισμούς το ψάξαμε και …τζίφος. Και απογραφή κάναμε και …πάλι τζίφος. Και για το έγκλημα του χρηματιστηρίου φωνάζαμε και πάλι για αναβολή πάει η δίκη της ΔΕΚΑ. Για τις υποκλοπές και τους Πακιστανούς? Ούτε λόγος… Για το Βασικό Μέτοχο? Ευρωπαϊκή πανωλεθρία.
Φανταστείτε τώρα ότι αυτή η κυβέρνηση θα έρθει στις προσεχείς εκλογές να υποσχεθεί την λύση του Ασφαλιστικού την επόμενη τετραετία (ξέρετε με εκείνο το απίθανο “σε βάθος οκταετίας”). Και ο “καταλληλότερος” θα απαιτήσει και πάλι την ψήφο μας, και οι κουμπάροι θα τρίβουν τα χέρια τους για το επερχόμενο νέο φαγοπότι.

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει : Πολιτική επιλογή ή πολιτική ανικανότητα οι “κουμπάροι”?

Θα απαντούσα ευθέως το πρώτο, αλλά με τον “καταλληλότερο” πρωθυπουργό των δύο ωρών κάθε μέρα - σίγουρα παγκόσμιο ρεκόρ (μετά το ρίχνει στα DVD και στα σουβλάκια στη Ραφήνα) - κρατάω και μια αμφιβολία.

Πρώτη δημοσίευση : diablogXpress

Δεν υπάρχουν σχόλια: