9 Φεβ 2007

Λάθος Λογική

Η είδηση μπορεί να είναι μικρή και ασήμαντη. Μπορεί να έχει και ένα “προεκλογικό άρωμα”. Όμως δείχνει ξεκάθαρα τη λάθος λογική αυτής της κυβέρνησης, που παραμένει αταλάντευτα στον δρόμο της μικροπολιτικής και της σκοπιμότητας.

Πριν από δυο χρόνια ο γιος μου, μαθητής σήμερα της 6ης Δημοτικού, μπαίνει το μεσημέρι στο σπίτι γυρίζοντας από το σχολείο και χωρίς να πει ούτε γεια, πάει κατευθείαν στην τουαλέττα. Στην ερώτηση μου “γιατί αυτή η βιασύνη?” , μου απάντησε ότι οι τουαλέτες στο σχολείο δεν ήταν καθαρές.

Προφανώς το άλλο πρωί βρισκόμουν μπροστά στον διευθυντή και ρωτούσα το αυτονόητο. Η απάντηση του διευθυντή ήταν ότι δεν προλαβαίνει η καθαρίστρια που είναι μια, ενώ το σχολείο προβλέπει δύο. “Και ποιός ευθύνεται γιαυτό?” ήταν η επόμενη ερώτηση. ” Ο Δήμος”.

Μια και δυό λοιπόν στο Δημαρχείο. Εκεί η απάντηση ήταν πιο εύκολη : “Δεν έχουμε λεφτά για δεύτερη καθαρίστρια. Βασικά δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε τη μια”.

Σήμερα διαβάζω ότι , ύστερα από συνεννόηση ΚΕΔΚΕ , ΥΠΕΠΘ και Αλογοσκούφη, οι καθαρίστριες θα πληρώνονται από το ΥΠΕΠΘ. Δηλαδή , αντί να γίνει το αυτονόητο, μεταφορά πόρων στην αυτοδιοίκηση, παίρνουμε πίσω και αυτά που τους δώσαμε. Χώρια ότι τώρα μπορούμε να ξεφορτωθούμε και τις 4.000 που είναι με συμβάσεις έργου, μια καυτή πατάτα για τους δημάρχους, κάθε χρώματος.

Όσο επικρατεί η λογική της ψηφοθηρίας από τη μία και της συγκεντρωτικής γραφειοκρατίας απο την άλλη, δεν θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος. Τι να λέμε τώρα για ανοιχτά σχολεία και καλυτερα πανεπιστήμια. Πολυτέλειες και όνειρα θερινής νυκτός.

Πρώτη δημοσίευση : diablogXpress

Δεν υπάρχουν σχόλια: