11 Ιουν 2007

Πάμε για εκλογές - επεισόδιο 1ο : Οι "σύντροφοι"

Εντάξει... πειστήκαμε ...πάμε για εκλογές (αφού φυσικά πάμε πρώτα για μπάνια). Οπότε ας μπω και εγώ σιγά σιγά στο προεκλογικό κλίμα, το οποίο όμως πιστεύω σε αντίθεση ίσως με πολλούς ότι δεν θα ακολουθήσει τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες , τουλάχιστον όσον αφορά τις "κρυάδες" που θα ακούσουμε.

Και ας αρχίσω από την πρώτη "κρυάδα" που παίζει τις τελευταίες εβδομάδες και που ελλείψει (αξιόπιστων) δημοσκοπήσεων κατά το θέρος, θα παίζει μέχρι τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για το ανέκδοτο της "πεντακομματικής βουλής" και της "συνωμοσίας" που - κατά ΚΚΕ - βρίσκεται σε εξέλιξη από το ΠΑΣΟΚ και τα δικά του ΜΜΕ (ποια?) για ενίσχυση του ΛΑΟΣ! Το κομμουνιστικό κόμμα, πιστό στο δόγμα του "5 κόμματα - 2πολιτικές" θεωρεί πως το ΠΑΣΟΚ πιέζει με την τακτική του συντηρητικούς ψηφοφόρους (που δεν μπορεί να κερδίσει έτσι κι αλλιώς) να ψηφίσουν ΛΑΟΣ, ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να υπερκεράσει την ΝΔ. Είναι άξιο θαυμασμού το πόσο καλοί "συνήγοροι" της ΝΔ μπορούν να γίνουν οι "ηγέτες" του Περισσού, προκειμένου να περιχαρακώσουν τους δικούς τους ψηφοφόρους που κυρίως διαρρέουν προς προοδευτικές κατευθύνσεις. Αλλά τέτοιο "διαβολικό" σενάριο κατάκτησης της κυβερνητικής εξουσίας δεν μπορούσα να το φανταστώ!

Αλήθεια ρε "σύντροφοι" , πως σας ήρθε στο μυαλό τέτοια φαντασίωση και δεν σας ήρθε η πιο προφανής που λέει ότι σε μια πεντακομματική βουλή όπου η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, χωρίς απόλυτη πλειοψηφία εδρών (πράγμα πολύ πιθανό με τα σημερινά δεδομένα) το ΛΑΟΣ, εκτός από ένας πρώτης τάξεως σύμμαχος (στο σύνολό του) για τον Καραμανλή για τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης, θα είναι και μια εύκολη πηγή αλίευσης "πατριωτών δεξιών" βουλευτών για την εξασφάλιση της πολυπόθητης πλειοψηφίας? Μήπως λοιπόν τα λέτε "στον κλέφτη για να τ' ακούσει ο νοικοκύρης?". Μήπως βλέπετε να χάνετε την προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνετε 3 χρόνια τώρα?

Δεν σας έκανε εντύπωση η εξαφάνιση του πυρσού και το πολύ "γαλανόλευκο" των Καμμένων Βούρλων? Είναι δυνατόν να λετε "το ΛΑΟΣ δε λέει ξεκάθαρα τι είδους κόμμα είναι" ? Δηλαδή τι θέλετε να σας πει? Σας είπε ο Καρατζαφέρης ότι μέχρι και τον Τσε έχει στο γραφείο του! Τι άλλο πιο ξεκάθαρο? Στα περι ιστορίας τα πάτε θεσπέσια...στα περί Μπούς το ίδιο... και στο Σκοπιανό κοντά σας κόβω...ενδέχεται να τα βρείτε και με τη "νέα Ρωσία" του Πούτιν...

Και μια και ο λόγος για Καμμένα Βούρλα, βρίσκω εξαιρετικά πετυχημένα τα "σηματάκια" του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ. Προφανές το "@" και το βιβλίο , φαντάζομαι το "φύλλο" έχει να κάνει με το περιβάλλον (αλήθεια εισήγηση για τι θέμα ποιος έκανε στο συνέδριο? Ο Σουφλιάς?). Δεν κατάλαβα όμως τι σημαίνει η τρίλιζα. Τρίλιζα στην παιδεία? ...στην ανεργία? ...στα ναρκωτικά? ... στην πολιτική γενικότερα?
Όσο για το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου, αμφιβάλλω αν πρόκειται για χαμόγελο ελπίδας και δράσης για τη νεολαία ή για χάχανο σαν αυτό του "καταλληλότερου".

1 σχόλιο:

deGreece είπε...

Το ΚΚΕ κατεβαίνει με τη μπάλα στα πόδια, δίνει πάσα στη ΝΔ, κοντρολάρει γρήγορα ο Παπαθεμελής, σουτάρει ο Καρατζαφέρης και Γκολλλλλ!!! Ο Καρατζαφέρης είναι μέχρι στιγμής ο πρώτος σκόρερ της σούπερ λίγκας των σούπερ ομάδων με τους σούπερ αρχηγούς. Οι πράσινοι θέλουν να πάρουν αυτή τη φορά το πρωτάθλημα αλλά έχουν ξεμείνει από αναπληρωματικούς. Οι πορτοκαλί δουλεύουν μεθοδικά στην εξέδρα και ο διαιτητής φοράει απροκάλυπτα γαλάζιο σορτσάκι.
Συγγνώμη για την ποδοσφαιροποίηση (τι λέξη!) της πολιτικής επικαιρότητας αλλά ας κάτσουμε ψύχραιμα στη θέση μας συν-bloggers, το παιχνίδι άρχισε!
Όσο για τους "συντρόφους", ένοιωσαν την καυτή ανάσα του ΛΑΟΣ στη πλάτη τους και είπαν μ'ένα σμπάρο να χτυπήσουν και το ΠΑΣΟΚ μαζί. Έτσι όμως κατάφεραν να μην εξηγήσουν την υπερ-προβολή Καρατζαφέρη στα media και να υποτιμήσουν την αποτελεσματικότητα των μηνυμάτων του.