19 Ιουλ 2007

Γιακουμάτος και ...πράσινα άλογα!

Είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού το πως καταφέρνουν οι πολιτικοί μας να συζητούν περί ...ανέμων και υδάτων ! Γιατί " περί ανέμων και υδάτων" πρόκειται, όταν, ενώ ο κόσμος καίγεται στην κυριολεξία - οι αποπνικτικοί καπνοί και η σκόνη από το Χιλιομόδι Κορινθίας σκεπάζουν αυτή τη στιγμή τον ουρανό στο Ναύπλιο - αυτοί έχουν στο μυαλό τους μόνο (μα μόνο) το πως θα πάρουν πέντε σταυρούς παραπάνω στις εκλογές που έρχονται, σε βάρος του άλλου κόμματος ή και του συνηποψηφίου τους.

Αυτή η ιστορία με τις δηλώσεις Γιακουμάτου και την αντεπίθεση Ευθυμίου και τα σημερινά happening στα πρωινάδικα με τους διάφορους "Μανώληδες" και "Συλβάνες" (πραγματικά λυπήθηκα αυτόν τον άτυχο τον παρουσιαστή του ΑΛΦΑ) δεν είναι φυσικά πρωτόφαντη (τα ακούγαμε αυτά και πριν δεκαετίες από την ανάποδη), αλλά αρχίζει και φτάνει την υπομονή μας στα όρια της ενόψει εκλογών. Δηλαδή εγώ, ως βάζελος, διαμαρτύρομαι, διότι αφού δεν εννοούσε το ΠΑΣΟΚ ο αγαπητός Γεράσιμος , μάλλον τον Παναθηναϊκό πρέπει να εννοούσε. Ο Τζιγκερ βάζει φωτιά στα δάση της Αττικής για να πιέσει τον Σουφλιά για την ταχύτερη κατασκευή του γηπέδου στο βοτανικό! Έλεος !

Αυτό το παιχνίδι "το πασοκ φταίει για όλα", το οποίο τόσο έξυπνα παίζουν επικοινωνιακά οι νεοδημοκράτες και τόσο εύκολα τσιμπάνε οι πασόκοι , έχει αρχίσει και κουράζει. Αν έτσι εννοούν την πολιτική οι "εκλεκτοί" του λαού, τότε δεν πάμε καθόλου καλά. Να μου το θυμηθείτε που και μετά τις εκλογές, όποιος κι αν βγει, θα λέει για την "καμμένη γη" που παρέλαβε, άσχετα αν την έκαψε ο ίδιος!

Δηλαδή τώρα αν κάτσετε και το καλοσκεφτείτε , έχουμε αρχίσει και ξεπερνάμε και τους (εξπέρ του είδους) Αμερικανούς στις θεωρίες συνομωσίας ! "Το πασοκ βάζει φωτιές για να μην γίνουν το Σεπτέμβριο οι εκλογές" θα μπορούσε να είναι η ερμηνεία των λεχθέντων του Γιακουμάτου. " Ο Γιακουμάτος να λέει αυτά για να καρπωθεί η ΝΔ την αγανάκτηση των πολιτών" , θα μπορούσε να ειναι η ερμηνεία των πασόκων. 'Η " η ΝΔ βάζει φωτιές και προβοκάρει το πασοκ" η πιο extreme έκδοχή!. Μήπως τα έχουμε ξανακούσει αυτά? Θυμάστε μήπως την εποχή Ράλλη , την φωτιά της Πεντέλης και τις "κουκουνάγες? Καλοκαίρι του 1981? Ποια η διαφορά με τότε? Η μη ύπαρξη των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ που σήμερα παρασύρουν σαν ναρκωτικό τους πολιτικούς να λένε ότι ανοησία του κατεβάσει η κούτρα τους μπροστά σε ένα μικρόφωνο και εμείς να καθόμαστε μετά να αναλύουμε "τι ήθελε να πει ο ποιητής" !!!

Αλήθεια με το ότι Δάση καίγονται ποιος ασχολείται? Ο Φούρλας? Ο Κόης? Ο Πολύδωρας που είναι ?

Ε λοιπόν μπροστά σε αυτό το απωθητικό "μπαρμπεκιου πολιτικής συμπεριφοράς" που αναλίσκονται οι πολιτικοί μας, προτιμώ να ασχολούμαι με σοβαρότερα θέματα που αφορούν την πόλη μου και τους κατοίκους της. Γιατί αυτοί μπορούν για χρόνια να αλληλοτσουρουφλίζονται, αλλά εμείς σε λίγο θα πούμε το νερό νεράκι (μαίνεται πόλεμος Κορινθίας - Αρκαδίας και Αργολίδας για τα νερά της Στυμφαλίας), θα πηξουμε στο σκουπίδι, δεν θάχουμε παραλία να πάμε για μπάνιο, δεν θάχουμε μέρος να παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας, δεν θάχουμε σχολείο η πανεπιστήμιο να πάει το παιδί μας, δεν θάχουμε καν αέρα να αναπνέουμε.

Σαν προοδευτικός πολίτης δεν περιμένω διαφορετική πολιτική συμπεριφορά από τη Δεξιά. Αυτή είναι , αυτό ξέρει να κάνει μόνο. Από την δημοκρατική παράταξη όμως και τα στελέχη της δεν περιμένω απλά, αλλά απαιτώ άλλη συμπεριφορά. Και όσο δεν ανταποκρίνονται στην απαίτηση μου αυτή, κινδυνεύουν να φάνε φούμο από τα αποκαΐδια που οι ίδιοι άφησαν, στην κάλπη, λίαν προσεχώς!

Υστερόγραφο ...άσχετο : εκεί στην Πάρο που γίνεται το 10ο συμπόσιο της Σύμης με θέμα " το κλίμα αλλάζει τα παντα" (σε πείσμα - και καλά κάνουν - των καιρών που απαιτούν "φωτιά στα μπατζάκια μας"), μήπως αποφάσισαν (επιτέλους μετά από 10 ολόκληρα σύνεδρια) να δώσουν στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα και τις εισηγήσεις ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ? Δεν είναι κρίμα να μην μπορεί ο κάθε πολίτης να μάθει τι συζητιέται σε αυτό το τόσο αξιόλογο Συμπόσιο κάθε χρόνο? Γιατί αυτή η ελιτίστικη συμπεριφορά απο τους διοργανωτές? Κώστα , έχεις να πεις τίποτα?

4 σχόλια:

Panos S. είπε...

Στέφανε,

έχεις δίκιο ότι σε μια σταθερή δημοκρατία όπως η δική μας που τα κόμματα εξουσίας γενικά τηρούν μια υπεύθυνη στάση στα περισσότερα των θεμάτων και δεν αντιπολιτεύονται ενάντια στο συμφέρον της χώρας, τέτοιες προβοκάτσιες όπως αυτή του Γιακουμάτου δεν πρέπει να τυγχάνουν μεγαλύτερης σημασίας από ο,τι πραγματικά αξίζουν, δηλ. τίποτα.

Έλα όμως που ενώ ο ράθυμος Πρωθυπουργός μας είναι εξαιρετικά "εθισμένος" από δημοσκοπήσεις και καίγεται να αλλάξει ατζέντα αρέσκεται να χρησιμοποιεί φασαριόζους προβοκάτορες τύπου Πολύδωρα και Γιακουμάτου για να δημιουργούν ντόρο και να αλλάζουν τη συζήτηση με τον πιο δημαγωγικό τρόπο.

Αυτό που ξεστόμισε ο Γιακουμάτος, το πήρε ο Γιάννης Μανώλης (άλλο σούργελο από εκεί, απορώ πως δεν είναι στην κυβέρνηση), το αναπαρήγαγε ο Γιαννόπουλος και το δικαιολόγησε ως πόντιος πιλάτος ο Αλογοσκούφης.

Και ο πλέον καλόπιστος που σιχαίνεται τις θεωρίες συνωμοσίες δυσκολεύεται να μη δει ότι υπάρχει σχέδιο να αλλάξει η ατζέντα, να πεταχθούν 2-3 πυροτεχνήματα προς κομματική χρήση για να συσπειρωθούν οι γαλάζιοι που αναρωτιούνται κι οι ίδιοι γιατί είναι τόσο διαλυμένο το κράτος. Και σε μια τέτοια στρατηγική, τι καλύτερο την εξυπηρετεί από τη δοκιμασμένη συνταγή: για όλα φταίει το κακό Πασοκ.

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν απαντούσε με το δυναμικό τρόπο που απάντησε σε αυτή την άκρως διχαστική και παράλογη ρητορική, θα δημιουργούσε σκιές στους οπαδούς του και θα βγαίνανε τα παπαγαλάκια να ξαναμιλήσουν για υποτονική αντιπολίτευση Παπανδρέου.

spallantzas είπε...

@panos s.

ένα μέρος της απάντησης θα βρείς στο σημερινό post.
δεν διαφωνώ με την κεντρική αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που ήταν επιβεβλημένη... αλλά μέχρι εκεί...
διαφωνώ κάθετα όμως με την πολιτική με κριτήριο τα παπαγαλάκια...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι το λιγότερο , χάσιμο χρόνου να παρακολουθεί κανείς τα διάφορα τηλεοπτικά μαγκαζινο και να διαπιστώνει καθημερινά το ποσο ευκολα εκτίθενται οι πολιτικοί στον κόσμο. Υπάρχει πάντα το μαγικό κουμπί που λύνει με μαγικό τρόπο τέτοιου είδους προβληματισμούς.
Τώρα, το τί λέει ο Γιακουμάτος και ο Ευθυμίου είναι νομίζω ησσονος σημασίας από τη στιγμή που η αίσθηση που βγαίνει προς τα εξω , στον κόσμο που αγωνιά, είναι το απόλυτο τίποτα
ριτς

spallantzas είπε...

@ριτσ
Συμφωνώ, το μαγικό κουμπί είναι η λύση. Ευτυχώς τις τελευταίες μέρες βοηθάει και η ΔΕΗ !!!