21 Αυγ 2007

Προεκλογικό Τεφτέρι 21.08.07

Απο σήμερα μπαίνουμε σε κανονικούς προεκλογικούς ρυθμούς. Και επειδή τα καθημερινά θέματα είναι πολλά και είναι αδύνατον να γράφω ατελείωτα κείμενα , το καθημερινό post θα έχει μορφή σημειώσεων ,με αρκετή δόση χιούμορ (μην περιμένετε στο "τεφτέρι" πολιτική σοβαρότητα , πάρτε το σαν ένα εναλλακτικό μπρήφινγκ εκπροσώπου κόμματος) και όποιος θέλει σχολιάζει ότι θέλει.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν :
  • Είδα τα πρώτα σποτάκια της ΝΔ στην τηλεόραση. Δεν θα σχολιάσω το περιεχόμενο , γιατί είναι για γέλια. Αλλά μπορεί να μου πει κάποιος , γιατί μου φαίνεται ότι τα έχω ξαναδεί? Αυτό το κλισε της γραφομηχανής και της σφραγίδας στο τέλος? Μπορεί να το ψάξει κάποιος πιο "ειδικός " και να μου πει ποιανού κόμματος και πότε τα σποτ ήταν ακριβώς τα ίδια? Μα ακριβώς τα ίδια ? !!
  • Το YouTube γέμισε videakia για τις εκλογές! Τέσσερα αξιόλογα και έξυπνα θα βρείτε εδώ. Νομίζω όμως ότι το hit όλης προεκλογικής της περιόδου θα είναι το παρακάτω!


  • Στα ιστολόγια δεν μπορώ να πω ότι έχει ξεσταθεί ακόμη το πράγμα. Ίσως δεν τους έχουν εμπνεύσει ακόμη τα δείγματα προεκλογικής καμπάνιας των κομμάτων. Πάντως πιστεύω ότι έχουμε πολλά να δούμε.
  • Το "ανέκδοτο" Ζορμπά παίρνει σιγά σιγά τη διάσταση που φανταζόμουνα. Ποιος αλήθεια πίστευε ότι ο διαχρονικός κύριος "κουκούλωμα" θα γινόταν ποτέ αρχιερέας της κάθαρσης? Δεν το έστειλε λέει το πόρισμα στη Βουλή ο Κολιοκώστας και "άρα δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες" ! Ευχαριστούμε πολύ , το είχαμε καταλάβει από την αρχή!
  • Συμβουλή προς υποψηφίους ΠΑΣΟΚους : δεν είναι μόνο τα ομόλογα πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες στις τοπικές κοινωνίες. Μην πέφτετε στην παγίδα των τηλεπαράθυρων. Μιλείστε με τους πολίτες για τα καθημερινά τους προβλήματα, για το νερό που δεν έχουν για παράδειγμα. Μιλείστε και για το ασφαλιστικό στα ίσια! Το πρόγραμμα τα λέει ξεκάθαρα. Μην κρύβεστε πίσω από συνθήματα και κραυγές. Δεν είστε όλοι "πρόεδροι" για να βγάζετε Φιλιππικούς! Καθίστε επιτέλους και συζητείστε με τους πολίτες. Μην απλώνετε απλά το χέρι σας να χαιρετίσετε!
  • Ο "καταλληλότερος" θα βάλει λέει και τον εν ενεργεία αρχηγό ΓΕΕΘΑ στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ! Πέρα από το ότι το θέμα μυρίζει ολίγον αντισυνταγματικό (ας το ψάξουν πιο ειδικοί) είναι μια ακόμη πρόκληση για την πολιτική ηθική της δημοκρατίας μας! Αν συμβεί δημιουργεί ένα σοβαρό άλλοθι να χαρακτηρίζεται στο μέλλον και αυτή η θέση καθαρά πολιτική και σαν ένα σκαλί για πολιτική ανέλιξη. Άσε που γινόμαστε και διεθνώς ρεζίλι : την ώρα που στην Τουρκία προσπαθούν (έστω και κουτσά στραβά) να περιορίσουν τους Στρατηγούς στο πολιτικό γίγνεσθαι , εμείς τους "αναβαθμίζουμε"!
  • Το πορτραίτο του Θείου Καραμανλή δίπλα στον χωρίς γραβάτα και ιδρωμένο "καταλληλότερο" θα το προσέξατε στη Δράμα. Αυτό του Κένεντι πιο δίπλα το προσέξατε? Πολύ φοβάμαι ότι μέχρι τις εκλογές θα τον δούμε και δίπλα στον Βενιζέλο , τον Τσε Γκεβάρα και τον Λένιν και τον Μάο.
  • Απο το ΠΑΣΟΚ έμαθα ότι το φυλαχτό του Γιώργου για τον Αρχιεπίσκοπο θα του αποσταλεί σήμερα με κούριερ στο Μαϊάμι! Από το Μητσοτάκη φαντάζεστε γιατί δεν ζήτησε!
  • Η ΔΕΘ εφέτος , εκτός απο σπάταλο πανηγύρι διαφήμισης των κρατικών υπηρεσιών θα γίνει και απίστευτο προεκλογικό πανηγύρι. Η πρεμούρα των εκλογών στις 16.9 οδηγεί την έκθεση στην απόλυτη απαξίωση. Είναι πια καιρός οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να αντιδράσουν σοβαρά για αυτό το καρναβάλι που πνίγει την πόλη τους κάθε χρόνο!
  • Κωστάκη είδα έβγαλες τη γραβάτα μπαγασάκο! Πω Πω κούραση αυτές οι εκλογές ! Και έχουμε πάρει και κάτι κιλάκια παραπάνω. Σου προτείνω μέχρι τέλος του μήνα να εμφανίζεσαι με μαγιώ , μάσκα και βατραχοπέδιλα. Και για παραλία σου προτείνω αυτήν του Ελληνικού! Να ειδοποιήσεις και το Δήμαρχο ότι θα πας! Να έχει ρίξει τα κάγκελα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: