22 Αυγ 2007

Η Ελένη του Ελληνικού Δημοσίου!

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το blog. Μια ωμή και συνάμα γλαφυρότατη (μεταξύ άλλων) περιγραφή μιας τυπικής Ελληνικής Δημόσιας Υπηρεσίας !
Τι σχέση έχει τώρα με τις εκλογές? Εμ ... δεν έχει? " Η επανίδρυση του κράτους" και η " περιστολή της σπατάλης" ... ήταν και αυτά δεσμεύσεις , δεν ήταν? έγιναν πράξη? ε?

Αντιγράφω από το πρώτο της Post :

" ... Η υπηρεσία μας είναι μια μικρή δημόσια υπηρεσία με δικό της οργανισμό που λειτουργεί ως αποκεντρωμένη μονάδα του διοικητικού τμήματος του Υπουργείου, εκτελούσαμε μια πολύ συγκεκριμένη εργασία ώσπου αποφασίστηκε να περάσει αυτή η εργασία στους υπαλλήλους των κεντρικών, μείναμε λοιπόν χωρίς αντικείμενο να περιμένουμε τις αποφάσεις των κρατούντων, το σενάριο που ακουγόταν κατά κόρον ήταν πως θα καταργηθεί ο οργανισμός μας κι ότι θα ενσωματωθούμε στα κεντρικά, αυτό υπαγόρευε άλλωστε, εκτός της λογικής, και η πολυδιαφημιζόμενη περικοπή δαπανών. Όλοι μας είχαμε αρχίσει να πενθούμε και να αγχωνόμαστε γι' αυτή την αλλαγή και τη μετακόμιση μας από το βολικά ήσυχα γραφεία μας στα πολύβουα και πολυάνθρωπα του κέντρου, όπου λίγο πολύ θα ήμασταν οι παρακατιανοί, οι μέρες και οι εβδομάδες και οι μήνες έκτοτε περνάνε και οι μισθοί μας μπαίνουν στην τράπεζα, το ενοίκιο, το πετρέλαιο, τα λειτουργικά έξοδα πληρώνονται, επιταγές φτάνουν για την εταιρεία καθαρισμού και μάλιστα γίνεται και η απαραίτητη ανανέωση της σύμβασης κάθε χρόνο, μα όσον αφορά εμάς, κανένα καθήκον καμία εντολή καμία είδηση δεν έχουμε λάβει τόσο καιρό. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και ας μη βιαστεί κανείς να πει πως είμαστε τυχεροί. Περάσαμε από σαράντα κύματα αυτά τα δύο χρόνια. Η αγωνία για το τι θα συμβεί είναι πολύ πιο επώδυνη από αυτό που τελικά συμβαίνει. Και εμείς αυτή την αγωνία τη βιώσαμε βαθιά μέσα στο πετσί μας, για μήνες πολλούς. Ώσπου αρχίσαμε να συνηθίζουμε... "

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

hi!
δες αν σε ενδιαφερει το ποστ αυτο απο το μπλογκ μου:
http://anisixos.blogspot.com/2007/08/blog-post_22.html