6 Αυγ 2007

River Eco Party 2007 στον Ερύμανθο

Το 4ημερο 16,17,18 και 19 Αυγούστου, στην τοποθεσία Αρχαία Ψωφίδα, στο χωριό Τριπόταμα, (βρίσκεται στη συμβολή των νομών Αχαΐας, Αρκαδίας και Ηλείας), οι οικολογικές οργανώσεις γιορτάζουν την κατάκτησή τους να περπατούν δίπλα στον ποταμό Ερύμανθο, όπως άλλωστε τους αξίζει, αφού αγωνίστηκαν για αυτή!

Πέρσι ο ποταμός Ερύμανθος διασώθηκε από την οικολογική καταστροφή, με τις συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, από τις αρνητικές συνέπειες που θα επέφερε η κατασκευή Υδροηλεκτρικού εργοστασίου. Αντιμετωπίστηκε ο κίνδυνος να κλονιστεί η φυσική ισορροπία της χλωρίδας και πανίδας και ήταν μία νίκη για την προοπτική της οικο-ανάπτυξης και του εναλλακτικού τουρισμού, που είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής .

Φέτος, οι οικολογικές οργανώσεις συναντιούνται στις όχθες του ποταμού Ερυμάνθου, με μία ανοικτή πρόσκληση προς όλους, όσοι θέλουν να γνωρίσουν την πλούσια παραποτάμια φύση, για να χαρούν μαζί τους την επιτυχία τους αλλά και για να δηλώσουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον αγώνα προστασίας του ποταμού, εάν προκύψει ανάγκη στο μέλλον.

Έτσι λοιπόν οι φίλοι των ποταμών και της φύσης, θα έχουν την ευκαιρία να κατασκηνώσουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, σε μία κατάλληλα διαμορφωμένη έκταση 20 στρεμμάτων κάτω από τα πλατάνια, πλάι στο ποτάμι και να συμμετέχουν ποικιλοτρόπως …στο πολυγεγονός του φετινού καλοκαιριού.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται οργανωμένες δραστηριότητες όπως ιππασία και βόλτα στο βουνό με τη φημισμένη Ελληνική φυλή των αλόγων της Ανδραβίδας, ποδηλασία βουνού, πεζοπορία, πέρασμα του ποταμού και διάφορες άλλες extreme αθλητικές δραστηριότητες, μέσα στην φύση, που θα παρέχονται με την ασφάλεια και τη γνώση της Τrekking hellas.
Πολλά παιχνίδια και υπαίθριες δραστηριότητες θα φέρουν σε επικοινωνία τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων με τη φύση και μεταξύ τους.

Όλα αυτά θα πλαισιώνονται με νυχτερινή διασκέδαση, κάτω από τους ήχους της σύγχρονης μουσικής της νεολαίας που σέβεται, αγαπά και πολεμά για την φύση!

Site: www.riverparty.blogspot.com
e mail :
river07party@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας με τις υπεύθυνες δημοσίων σχέσεων του γεγονότος :

Έλενα Χορέβα 6946 12 11 57
Τζίνα Ευαγγελάτου 697 652 49 43
Τηλέφωνο Γραφείου : 210 822 65 62
Fax : 210 88 40 531

Δεν υπάρχουν σχόλια: