8 Σεπ 2007

" Όταν θα πάω, κυρά μου στο παζάρι" ΠροεκλογικόΤεφτέρι 8.9.07


Στην επαρχία είθισται τα δύο τελευταία Σάββατα, πριν απο κάθε εκλογική διαδικασία, οι υποψήφιοι να γυρνάνε στο παζάρι της πόλης και να μοιράζουν φυλλάδια , χαμόγελα και ενίοτε ρουσφέτια. Η λεγόμενη "επαφή με τους πολίτες" εξαντλείται σε ατελείωτες χαιρετούρες - έχω πάντοτε την απορία , αυτό το χέρι δεν μουδιάζει? - και ανάλογα με την κομματική τοποθέτηση του καθενός ακούς και ατάκες του στυλ " πω πω φωτιά οι τιμές" ή " απ'όλα έχει ο μπαξές και καλά και φτηνά".

Πίσω από κάθε υποψήφιο τρέχει ένα σκορποχώρι παρατρεχάμενων κάθε λογής. Πολύ συχνά υπάρχουν και απρόσμενες συναντήσεις (συν)υποψηφίων, τα πικρόχωλα χαμόγελα και οι αβρότητες δίνουν και παίρνουν: " Γιώργο , φοβερή η ομιλία σου χτες βράδυ , σε παράδεχτηκα! " ... "Ευχαριστώ . Κι εσύ Τάκη με εξέπληξες θετικά τις τελευταίες μέρες. Βελτιώνεσαι. Μπράβο!" και μόλις γυρίζουν πλάτη με πλάτη , βγαίνουν οι "πέτρες" ... ! και δώστου χειραψίες !

Το μεγάλο παζάρι (χωρίς Μικρούτσικο) αυτής της εκλογικής αναμέτρησης γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη. Η λεβεντομάνα του Βορρά θα αναστενάξει από χειραψίες, συνεντεύξεις, υποσχέσεις, αλλά και διαδηλώσεις , κάμερες, ελπίζω όχι και ... ζαρντινιέρες...

Και εδώ θέλω να σταθώ λίγο : τα συνδικάτα παραδοσιακά και δικαιωματικά διαδηλώνουν κάθε χρόνο στη ΔΕΘ απαιτώντας από την εκάστοτε κυβέρνηση την εισοδηματική πολιτική της νέας χρονιάς προς όφελος των εργαζομένων. Έχω την απορία : φέτος κατά ποιας κυβέρνησης διαδηλώνουν? Γιατί δεν κάνουν μια βδομάδα υπομονή να την "μαυρίσουν" ? Γιατί ρισκάρουν μια μεγάλη προβοκάτσια που θα αποπροσανατολίσει πάλι το πολιτικό σκηνικό? Έχει σκεφτεί κανείς, ότι την ατάκα περί "ταραξιών" ο Καραμανλής δεν την είπε τυχαία? Εύχομαι να διαψευσθώ, αλλά με τον Πολύδωρα παρόντα το φοβάμαι το πράγμα!

Υστερόγραφο : Είδα σήμερα το πρωί το 10λεπτο σποτάκι της ΝΔ! Ε λοιπόν πείστηκα ότι αυτό το κόμμα , δεν κυβέρνησε ποτέ αυτόν τον τόπο! Ακόμη αντιπολίτευση είναι! Όλες οι εικόνες των έργων που παρουσιάζονται είναι από έργα που έχουν ολοκληρωθεί επί κυβερνήσεων Σημίτη! Γέφυρα Ρίου, Λιμάνι Θεσσαλονίκης , Αγωγός Φυσικού Αερίου κλπ. Ακόμη και οι εικόνες με τον Καραμανλή να χαιρετάει κόσμο (εκτός από αυτές τις 2-3 με Πούτιν, Μέρκελ και Σαρκοζί και Ερντογάν - δεν έχει κι άλλες!) είναι από προεκλογικές συγκεντρώσεις πριν τις προηγούμενες εκλογές! Φαίνεται πεντακάθαρα από τα "κιλά" του και τα "μαλλιά" του! Δείτε για παράδειγμα την παραπάνω εικόνα : είναι από προεκλογική περιοδεία το 2001 στη Νάουσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: