23 Σεπ 2007

Γράμμα προς Συνάδελφο

Αγαπητέ Συνάδελφε εκτιμώ πολύ που με ειλικρίνεια δήλωσες ότι δεν ανήκεις στο ΠΑΣΟΚ, δεν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και ούτε ψήφισες ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Εκτιμώ την δημοκρατική σου ευαισθησία, όμως, χάρη της οποίας δήλωσες ότι θέλεις άλλο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για δημοκρατικό σου δικαίωμα. Για αυτό εξάλλου, η δήλωσή σου, έπαιξε σε πολλά κανάλια και σε έκανε έναν από τους πολλούς καναλοτσαρκήτες των τελευταίων άγονων ημερών.

Έχω να υποβάλλω ένα ερώτημα και μια παράκληση: γίνεται δυνατό να μου πεις τη μέθοδο χάρη στην οποία θα μπορέσω να εξασφαλίσω ότι αύριο που θα δηλώσω ότι δεν ανήκω στην ΝΔ, δεν ψηφίζω ΝΔ, αλλά παρόλα αυτά θέλω αλλαγή αρχηγού στη ΝΔ, ότι το ίδιο βράδυ θα κάνω τσάρκες στα κανάλια για να παρουσιάσω το μέγιστο γεγονός της βούλησής μου? Μπορείς ακόμα να μου πεις πώς μπορώ να αποκτήσω τις απαραίτητες διασυνδέσεις ώστε να διασφαλίσει στον εαυτό μου ένα ανάλογο με το δικό σου τηλεοπτικό παρόν και μέλλον;

Παραδέχομαι, βέβαια, ότι δεν είμαι αστροφυσικός όπως εσύ. Ότι, δηλαδή, δεν διαθέτω τα απαραίτητα προσόντα να ομιλώ σε ζητήματα κομμάτων και πολιτικής. Αυτοκριτικά σου δηλώνω ότι θεραπεύω μια άσχετη επιστήμη ως προς όσα οφείλουμε να πούμε αυτές τις ημέρες. Πρόκειται για την επιστήμης της πολιτικής και ειδικότερα των πολιτικών θεωριών. Πιστεύω, όμως, ότι ακόμα και αν δεν διαθέτω τα τόσο ειδικά δικά σου τυπικά προσόντα προκειμένου να κάνω ανάλογη εμφάνιση με σένα στις τηλεοράσεις, δικαιούμαι να ζητήσω την αλλαγή όλων των αρχηγών, καθώς και του πολιτικού συστήματος συνολικά. Θα σε παρακαλούσα, λοιπόν, να μου στείλεις τα μυστικά της επιτυχίας σου με σκοπό να τα αντιγράψω και να τα εφαρμόσω πάραυτα.

Μεγάλη να είναι η χάρη σου και να σε βλέπουμε και στο μέλλον να κονταροχτυπιέσαι με τους ανεμόμυλους ενός κόμματος που δεν ανήκεις, δεν ψηφίζεις, δεν γνωρίζεις. Και όλα αυτά, ελπίζω, πάντα σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση. Διότι η γνώμη σου ως βασανισμένου μη πασόκου, ως μη πολιτικού επιστήμονα και άσχετου με το θέμα έχει βαρύνουσα σημασία, τουλάχιστον σύμφωνα με εκείνους που σε προβάλλουν!

Νίκος Κοτζιάς
ΗΜΕΡΗΣΙΑ 22.9.07

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει, έχουμε μπει στον αστερισμό του Μπένι και του Γιώργου ή οποιουδηποτε άλλου τρίτου πολου.
Μηπως όμως μπορούμε να ξαναβρούμε την ομορφη ρότα της επικοινωνίας μας ;
ριτς

bidibis είπε...

Ουφ, με κούρασαν οι εσωκομματικές έριδες στο ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στους δυο μαντράχαλους, για την αρχηγία.

Ο Ευάγγελος είναι ένας πανέξυπνος και παμπόνηρος άνθρωπος, εκπληκτικός ρήτορας, καλύτερος και από τον Κικέρωνα, αλλά αν έχει ιδεολογικό στίγμα και προσωπική πολιτική ατζέντα, εγώ τουλάχιστον δεν το έχω αντιληφθεί. Πιο πολύ ως έναν υπερ-φιλόδοξο και καιροσκόπο άνθρωπο τον βλέπω…

Ο Γιωργάκης από την άλλη είναι ένας συμπαθητικός και μειλίχιος τυπάκος, πολύ διαφορετικός από τους φωνακλάδες και θεατρίνους Ελληναράδες πολιτικούς που έχουμε συνηθίσει, και προσωπικά υποστήριζα πολλές από τις ιδέες του και ήλπιζα σε αυτόν. Ανήλθε –έστω και υπό αντίξοες συνθήκες- στην προεδρία του κόμματος με σύνθημα «Γιωργάκη άλλαξε τα όλα», αλλά αντί να τα αλλάξει, τα κανε, με το συμπάθιο, σκατά. Ο Μίμης λέει ότι η ηγεσία είναι ζήτημα συγχρονισμού του προσωπικού ρολογιού του επίδοξου ηγέτη με το ρολόι της ιστορίας. Εγώ λέω «Συγγνώμη Γιωργάκη, αλλά το προσωπικό σου ρολόι δεν πρόκειται ποτέ να συγχρονιστεί με το πρωθυπουργικό, και λυπάμαι για αυτό». Σε πάω ειλικρινά, το ομολογώ, το μόνο που δε μ’ αρέσει σε σένα όμως είναι το καταραμένο στοιχείο-στοιχειό της οικογενειοκρατίας που κουβαλάς στις πλάτες σου. Για αυτό παράτα τα καλύτερα!

Είναι ντροπή για τη «Δημοκρατική Παράταξη» η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας να προέρχεται από το συντηρητικό κόμμα. Το Μητσοτακαίικο και η Ντόρα καραδοκούν και τρίβουν τα χέρια τους τώρα. Ας μην τους κάνουμε το χατίρι.

Για αυτό πασοκάρες μου (που λέει ο λόγος δηλαδή) κάντε την Αννούλα αρχηγό και σας εγγυώμαι ότι το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνάει για πάντα και η Ελλάδα θα γίνει η νέα παγκόσμια υπερδύναμη, αυτή που όλοι οι σύγχρονοι μικρο-μεγαλέξανδροι ονειρεύονται, μπαίνοντας σφήνα ανάμεσα στις ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία.

Και μην πει κανένας ότι η Αννούλα είναι S. Θα…θα τον σκοτώσω. Αυτή είναι η μεγαλύτερη συκοφαντία που έχει ακουστεί για την Αννούλα ποτέ!

spallantzas είπε...

@ριτσ
συγχώρεσε μας λίγο την "ομφαλοσκόπιση". είναι το "εθνικό" μας σπορ ...στο κόμμα...
@bidibis (aka g.a.n.g.)
ο χώρος των σχολίων δεν επιτρέπει να αναλύσουμε το φαινόμενο "αννούλα". Θα επανέλθω σε άρθρο. Παραπεμπω σημερα απλά σε ένα αρκετά παλιότερο άρθρο, κριτική στο βιβλίο της.