4 Οκτ 2007

Σαν το κύμα ... (ΠΟΛΙΣ)

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ...

Η διατήρηση των "κεκτημένων" σαν "βαριδίων" για το μέλλον, η επιβίωση των δομών της διαπλοκής παράνομων συμφερόντων, η αναπαραγωγή-επανάληψη και κυριαρχία των μη παραγωγικών ιδεών, η ιδιοποίηση, στρογγυλοποίηση των δημοκρατικών θεσμών, η "θεοποίηση", επιβολή των θεσμών "θανάτου", η αποχειραφέτηση και χειραγώγηση των ΠΟΛΙτών, η ατομικοποίηση και ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και αναγκών, η απαξίωση των οραμάτων παλιών και νέων γενεών, η επετηρίδα συμμετοχής στην εξουσία υπόλογων πολιτικών, η διαιώνιση της σκοτεινής ύλης της διαφθοράς, η παρακμιακή τροχιά μιάς χαοτικής κοινωνίας, είναι τα ορατά σημάδια του ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΟΧΗΣ

Ανεξάρτητα σχεδόν πολιτικής τοποθέτησης ή θέσης-ρόλου στις δομές της εξουσίας, ΠΟΛΙτεΣ άτομα και ΠΟΛΙτεΣ σύνολα (μέρη συλλογικών θεσμών), παίρνουν θέση, εκφράζουν δυνατά την προσδοκία ότι τώρα χρειάζεται δραστική, ουσιαστική, μεθοδικά προετοιμασμένη, βαθειά αλλαγμένη, αποτελεσματική διακυβέρνηση.

Χρειάζεται μια ΠΟΛΙΤΕΙΑ βασισμένη στις θεμελιώδεις αξίες και αρχές, την συμμετοχική-δημοκρατική οργάνωση, το όραμα, τη μέθοδο, τη φαντασία όσο και τη λογική.

Μια νέα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ με "πράσινη" ευαισθησία, "μπλε" οργάνωση και "κόκκινη" αλληλεγγύη, μια ανένδοτη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ με υψηλούς και ειλικρινείς-εφικτούς στόχους, ένα ευγενές και ελκυστικό ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ, μια ανοιχτή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ,

... ΕΝΑ ΚΥΜΑ θετικής συλλογικής διανόησης και πρωτότυπων πολιτικών δράσεων θα ΔΩΣΕΙ τώρα στην κοινωνία διαυγέστερη προοπτική, στους ΠΟΛΙτεΣ αισιοδοξία, στο Μέλλον βιώσιμες πιθανότητες.

Πριν τις εκλογές του Σεπτέμβρη 2007 προβλέπαμε ότι ανεξάρτητα του εκλογικού αποτελέσματος το ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ! Το ΠΑΣΟΚ επρόκειτο να αλλάξει τόσο εκ των έσω, ως φυσική διεργασία, όσο και εκ των έξω, ως αποτέλεσμα νέων πολιτικών συνθηκών...

Θεωρήσαμε τότε και θεωρούμε ακόμα, τις προκλήσεις της εποχής και τις πραγματικές συνθήκες στον κοινωνικό ιστό ισχυρότερους δείκτες και δυνάμεις ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ από την συγκυριακή "ακτινογραφία" και αποτύπωση των πολιτικών τάσεων από ένα "εκβιαστικό" εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι εξελίξεις έδειξαν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα που προέκυψε από αυτές τις διαδικασίες δεν έγινε μόνο περιστασιακό εργαλείο νομιμοποίησης της εφαρμογής των πολιτικών της συντηρητικής μειοψηφίας (όχι για πολύ, γιατί η "περίοδος χάριτος" θα είναι πολύ μικρή), αλλά χρησιμοποιήθηκε και ως ανάχωμα μιας ουσιαστικής ανανεωτικής προοπτικής εντός του ΠΑΣΟΚ, που θα προέρχονταν φυσιολογικά από τη βάση και την ηγεσία του.

Οι ομαλές εξελίξεις ανατράπηκαν σε όφελος προσωπικών, γεμάτων έπαρση, ευθαρσών ή και αστείων φιλοδοξιών στελεχών στο ΠΑΣΟΚ και την υπόλοιπη αριστερά.
Αυτό ήταν και τραυματικό και δυσάρεστο...

Οι συνέπειες αυτής της "παρέμβασης" δεν έχουν πλήρως σχηματοποιηθεί, φαίνεται όμως πως μια "υγιής" αντίδραση των ΠΟΛΙτών ίσως οδηγήσει σε ταχύτερες αλλαγές και μεγαλύτερες ευκαιρίες!

Οι συσσωρευμένες προσδοκίες, οι αυταπόδεικτες ανάγκες, οι θεμελιώδεις αξίες που πλήττονται από ένα διαχυτο κυνισμό του κυρίαρχου οικονομικού και πολιτικού συστήματος ενεργοποιούν την συλλογική κοινωνική και πολιτική έκφραση ενός ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙτών με νέες ιδέες, με γήινες προτάσεις, με ποιότητα, με περισσοτερη αποφασιστικότητα, με μεγαλύτερη σαφήνεια.

ΣΑΝ ΤΟ ΚΥΜΑ, οι έντιμες προθέσεις, οι τολμηρές αξιώσεις, οι σχεδιασμένες δράσεις, οι γόνιμες σκέψεις, διαμορφώνουν και προσανατολίζουν το σύνολο της κοινωνίας στην κατεύθυνση ενός νέου κύκλου ΘΕΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Εγγυητές της πορείας αυτού που είναι ο φυσικός χώρος της πλατειάς κοινωνικής συμμαχίας ενός σύγχρονου ρεύματος της ΑΛΛΑΓΗΣ ( δηλαδή το Δημοκρατικό Κέντρο, η Σοσιαλδημοκρατία και η φιλελεύθερη αριστερά) είναι τα υποκείμενα της, δηλαδή οι ΠΟΛΙτεΣ, δηλαδή όλοι εσείς.

από τις ΑΛΛΑΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: