18 Οκτ 2007

Αχ Μίμη ... !!

Το post του συνεργάτη μας ΠΟΛΙΣ , για το χθεσινό άρθρο του Μίμη Ανδρουλάκη στο blog του λέει πολλά και με έναν ιδιαίτερο τρόπο . Εγώ θα τα συμπύκνωνα στην εξής φράση :

Aχ ... Μίμη ... μας γκάστρωσες !!!


Αγαπητέ Μίμη,

Είναι εκπληκτικό το εύρος της πολυσήμαντης γνώμης σου, η ευθαρσύς και γνωστή και συγχωρητέα "στυλίστικη" έπαρση, η ναρκισιστική σου αυταρέσκεια, ο βερμπαλιστικός κατακλυσμός, η σχετικοποίηση, η στρογγυλοποίηση των πολιτικών διακυβευμάτων, η "αποκάλυψη" μόνο μέχρι του σημείου που να συγκαλύπτει αρκετά(!), τα ζικ-ζακ των προθέσεων ή τελικά το χωρίς καμμιά αυτοκριτική σλάλομ εγκατάλειψης του ΒΒ με ένα ... "Βαγγέλη ...χάσαμε, και κοίτα Βαγγέλη, μη χάνεσαι, ...", και στην άλλη στροφή, "Γειά σου Γιώργο,... καιρό είχα να σε δω"...

(Σημ. συντ.: ΓΑΠ: ... "Και γω Μίμη..., πως από δω;;;")

Όχι, όχι, βέβαια δεν στερείται ενδιαφέροντος και επιχειρημάτων η μακροσκελής "απάντηση" σου Μίμη στα" Στοιχειώδη ‘μαθήματα πολιτικής’ με αφορμή τα εκατοντάδες σχόλιά σας για την κίνηση Βενιζέλου". Που είναι όμως η αλήθεια, ποια είναι η θέση σου, που είναι η πραγματική αυτογνωσία και όχι η γνωσολαγνία, που είναι η κατανόηση της αλληλουχίας των επιχειρημάτων που δίνεις σε όλους τους άλλους, από τους πρωταγωνιστές της εκλογής μέχρι τους εκατοντάδες σχολιαστές των "μαθημάτων";

...Σχολιάζεις, ερμηνεύεις, ισορροπείς, κάνεις ασκήσεις λογικής, παίρνεις παραδείγματα από την ιστορία, ψυχογραφείς, εξηγείς, οδηγείς στην λύση, ή την ...κάθαρση όπως λές και ο ίδιος, και μετά, ...στο παρά πέντε,... ΠΡΙΝ ΔΩΣΕΙΣ την απάντηση... ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!!
Ξανά η σχετική πλέον αλήθεια, η "κατανόηση", "εγώ το είχα γράψει", "εγώ το είχα πει", μια στο πέταλο, μια στο καρφί, ... και μετά, ... ΠΡΙΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΕΙΣ"!!!... ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!!

Μη ξεχνάς κάτι, είμαι ο "κρεμασμένος" και συ μου μιλάς συνέχεια για το ...σχοινί...

Αγαπητέ Μ.Α., είσαι σχεδόν ...δημοσιογράφος, είσαι όντως συγγραφέας και ξέρεις να κρατάς τον αναγνώστη με κομμένη την αναπνοή (άραγε ποιός νάναι ο δολοφόνος, ο πατριός ή το παιδί;!!!), μήπως είσαι όμως ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ; (παρεπιμπτόντως και ΜΕ την ψήφο μου;).

Είσαι ευφυής, ξέρεις τι χρειάζομαι, ξέρεις τι είναι χρήσιμο, ξέρεις τι απαιτώ... Τι σου αποκάλυψε αυτό που έγινε το βράδυ εκείνης της Κυριακής; έναν απλά "κακό" ή λάθος χειρισμό;;; Και η κάθε επόμενη μέρα;;; ... ήταν "συμπτωματικά" ατυχής;;; Αν δεν το έχει καταλάβει αυτός ΤΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ, μπορεί με όσα σκέφτεσαι και ξέρεις να μην το έχεις καταλάβει εσύ;;;
Είσαι εσύ που γυρεύεις αρχηγό; και είμαι εγώ, ένας Νιοστός ΠΟΛΙτηΣ που γυρεύω ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

Μπορείς να μου πεις με ελάχιστες λέξεις, όπως οι σοφοί ινδιάνοι αρχηγοί, ... πριν ξημερώσει! πριν έρθει το ιππικό!!! , ΤΩΡΑ, ΤΙ διακυβεύεται και ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ.

(Σημ. συντ. : έχεις την δυνατότητα για ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, δεν υπάρχει δυνατότητα για βοήθεια ούτε από τηλέφωνο, ούτε από το κοινό)

ΠΟΛΙΣ

5 σχόλια:

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Όσο και αν εκτιμώ τον Μίμη, προσυπογράφω τα όσα λές...

spallantzas είπε...

@παπαχατζή παναγιωτη
Αν δεν τον εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως όλοι μας ,δεν θα ασχολούμασταν μαζί του.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Φυσικα και δεν διαβασα το post διοτι εχω βαρεθει τις πολιτικες αναλυσεις...
Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι...Εσεις δεν τους εχετε σιχαθει;;;

NdN είπε...

Polu sostes oi paratiriseis sou. Me briskoun apolita simfono. O M.A mporei pragmati na xairei tis ektimisis mas, ostoso orismenes fores to parakanei se simeio...pareksigisimo.

NdN

spallantzas είπε...

@ΠΡΕΖΑ TV
Φυσικά και το διάβασες το Post, όπως κάνεις κάθε μέρα. Αλήθεια δεν μας σιχάθηκες ακόμη? Εγώ κοντεύω να με σιχαθώ ο ίδιος!