29 Νοε 2007

Πολιτικοί και Πολιτική με "Π" κεφαλαίο

Ο Νίκος Κοτζιάς γράφει ως γνωστόν κάθε Σάββατο πια στην ΑΞΙΑ. Σε αυτό το ιστολόγιο φιλοξενούμε συχνά τα άρθρα του. Μπαίνω στο πειρασμό να προδημοσιεύσω δυο αποσπάσματα από τα άρθρα του ερχόμενου Σαββατου, γιατί είναι πραγματικά καίριες πολιτικές διαπιστώσεις. Τα σχόλια δικά σας.

" ... Μετά από μια πολιτική νίκη, η επιστροφή και απόδοση προτεραιότητας στα οργανωτικά είναι λάθος. Λάθος που έχει την εξήγησή του. Στη δίμηνη εσωτερική αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ, συστρατεύτηκαν με τον Γ.Παπανδρέου δυνάμεις μέχρι τότε αδρανείς, που επιστρέψανε ήδη στις 12 Νοεμβρίου στις εργασίες τους διότι δεν θέλησαν να υποβιβάσουν τα προβλήματα της χώρας σε μικροπολιτικά σχόλια και σε άνευ ουσίας μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Οι δυνάμεις αυτές δεν ενδιαφέρονται σήμερα, ούτε ανακατεύονται στα οργανωτικά του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, οι δυνάμεις που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε ήττα στις 16 Σεπτεμβρίου, που δεν διαθέτουν πολιτική σκέψη, πείρα και ένστικτο, επανέρχονται στις θέσεις τους που τρεμάμενες και φοβισμένες εγκατέλειψαν το ίδιο βράδυ της εκλογικής ήττας του ΠΑΣΟΚ, όταν με αγωνία καλούσαν τον Γ.Παπανδρέου να εγκαταλείψει το καράβι ακυβέρνητο πριν τους πάρουν τα σκάγια των γεγονότων...."
και παρακάτω ...

" ..Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από πολιτικούς που θα γράφουν το Πολιτική με «Π» κεφαλαίο και δεν θα στρογγυλεύουν τα πράγματα. Που θα είναι «Πολιτικά Ζώα». Με πολιτικό ένστικτο, κουλτούρα πολιτισμού και διαλόγου, γνώσεις χάρη στις οποίες θα μπορεί να αντιμετωπιστεί η πολιτική ως επιστήμη και τέχνη και να μην περιορίζεται στην τεχνική της διαρροής μικροπολιτικών σχολίων. Τέτοια καλά στελέχη διαθέτει το ΠΑΣΟΚ. Αλλά χρειάζεται περισσότερα... "
Τα υπόλοιπα στην ΑΞΙΑ του Σαββάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: