3 Δεκ 2007

Η πρωτοβουλία ανεξάρτητων δημοτικών κινήσεων στην έκθεση ΠΟΛΙΣ 2007 ...η αλλιώς η Αυτο-οργάνωση στην Αυτο-διοίκηση!

Σε αυτό το ιστολόγιο έχουμε ξαναγράψει και στηρίξει την Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Δημοτικών Κινήσεων. Σήμερα θεωρώ ότι έχω ένα λόγο παραπάνω , με αφορμή τη συμμετοχή της Κίνησης στην έκθεση ΠΟΛΙΣ 2007 στη Θεσσαλονίκη, και τη συνάντηση εκεί να αναφερθώ στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε. Περί αυτο-οργάνωσης γαρ ο λόγος ....

Και για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος :

  • Πόσο ρεαλιστική είναι πλέον η πολιτική θέση, τα κόμματα να μην δίνουν "χρίσματα" σε κομματικούς υποψήφιους και να αφήνουν τις τοπικές κοινωνίες να αναδεικνύουν απο μόνες τους εκείνα τα αυτοδιοικητικά σχήματα που θέλουν για την πόλη τους?
  • Πόσο σημαντικό είναι , εκτός από την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις βουλευτικές εκλογές να αλλάξει και αυτός της Αυτοδιοίκησης. Και δεν εννοώ φυσικά μόνο το 42%?
Αυτά για τον Μίμη Ανδρουλάκη και τον τομέα πολιτικών θέσεων της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ! Κοινοποίηση στην Αννα Διαμαντοπούλου που ασχολειται με τον εκλογικό νόμο , καθώς και τους τομεις Αυτοδιοικησης και Αυτο-οργάνωσης της ΚΟΕΣ. Ενταύθα....

Με απόλυτα ικανοποιητικό απολογισμό ολοκληρώθηκε η παρουσία της Επιτροπής Πρωτοβουλίας των «Ανεξάρτητων Δημοτικών Κινήσεων» στην έκθεση «Polis» στη Θεσσαλονίκη. Πάνω από 100 εκπρόσωποι Δημοτικών Κινήσεων από όλη τη χώρα, από το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης αλλά και πολλοί πολίτες επισκέφθηκαν το περίπτερο της «Επιτροπής Πρωτοβουλίας», ενημερώθηκαν για τη φυσιογνωμία και τους στόχους της Επιτροπής και αρκετοί εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν ενεργά στο εγχείρημα για Ισχυρή Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση.

Την Κυριακή 25/11 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Επιτροπής στα γραφεία της Δημοτικής Κίνησης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» με την παρουσία αντιπροσωπειών από τη Γλυφάδα, τα Ιωάννινα, την Κερατέα, την Κόρινθο, τη Νέα Μάκρη, το Ναύπλιο, την Πάτρα, τη Χίο, την Κίσσαμο (Χανιά) και την Παραμυθιά (Θεσπρωτία). Από τη Θεσσαλονίκη συμμετείχε αντιπροσωπεία από τους δημοτικούς και διαμερισματικούς Συμβούλους και τον επικεφαλής της Κίνησης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει στα αυτοδιοικητικά πράγματα της χώρας ένα ισχυρό και καινοτόμο κίνημα ανεξάρτητων δημοτικών σχημάτων και αυτενεργών πολιτών.

Το ραντεβού της Επιτροπής ανανεώθηκε για τον Ιανουάριο στο Ναύπλιο, όπου θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Ιδρυτικού Συνεδρίου της άνοιξης στην Πάτρα για τη συγκρότηση Πανελλαδικού Δικτύου Ανεξάρτητων Δημοτικών Κινήσεων.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: