4 Δεκ 2007

Η ανακύκλωση του χαρτιού (κατα τη δημοτική αρχή του Ναυπλίου) σε τρία απλά βήματα!

Τι βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία? Κάδους σκουπιδιών , σωστά? Η ημερομηνία στο κάτω μέρος της εικόνας λέει 19 Αυγούστου 2007. Για να μην ψάχνετε το ημερολόγιο σας, σας λέω ότι είναι Κυριακή. Οι συγκεκριμένοι κάδοι βρίσκονται στο κέντρο σχεδόν της παλιάς πόλης (παλιό ΚΤΕΛ), πολύ κοντά στο δημαρχείο της Πόλης. Δεν τα βλέπετε καθαρά? Έχω και καλύτερη . Κοιτάξτε παρακάτω.
Βλέπετε καλύτερα τώρα? Αυτός ο "κάδος σκουπιδιών" (πραγματικό ανέκδοτο ακούγεται!) βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού, στον εμπορικότερο (μαζί με την οδό Αργους) δρόμο του Ναυπλίου. Ρίξτε μια ματιά πάλι στην ημερομηνία : 25 Οκτωβρίου Πέμπτη. Καθημερινό φαινόμενο η κατάσταση αυτή του κάδου. Τώρα όλοι φαντάζεστε ότι έρχεται το κλασσικό σκουπιδιάρικο του Δήμου και τα παίρνει (και που τα πάει αλήθεια?). Ουπςςςς . Λάθος! Για δείτε παρακάτω , την "καινοτομία" της πόλης μας!

Αυτό που βλέπετε είναι ότι πιο μοντέρνο διαθέτει ο δήμος μας για την αποκομιδή των "σκουπιδιών". Κρατείστε πάλι την ημερομηνία : Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου. Το καταπληκτικό τρίκυκλο , μπορεί και μπαίνει σε όλα τα στενάκια της παλιάς πόλης και συλλέγει σκουπίδια. Τι σκουπίδια όμως ? Είδατε πιο πάνω τι? Συσκευασίες χαρτιού! Μάλιστα ο ίδιος ο οδηγός του τρικύκλου (ο ένας από τους δύο που κάνουν βάρδια) έχει παραδεχτεί δημόσια (και καλά κάνει σε τελική ανάλυση ο άνθρωπος, αφού οι υπεύθυνοι αδιαφορούν) ότι "χαρτζιλικώνεται" από τους καταστηματάρχες για να συλλέγει (εκτός του ωραρίου του συχνά) τα χαρτόκουτα. Φυσικά το πρόβλημα μας δεν είναι αυτό και σε καμιά περίπτωση δεν δημοσιεύω αυτό το post σαν μομφή προς τον εργαζόμενο. Αλλού είναι το πρόβλημα μου και θα δείτε παρακάτω.
Το καλύτερο σας το φυλάω για το τέλος.

Όλοι φυσικά θα περιμένετε , τέτοιοι όγκοι χαρτιού να καταλήγουν σε κάποιον φορέα (π.χ. ένα απο τα δημοτικά σχολεία της πόλης, που έτσι βγάζουν κάποια λεφτά για συντηρηση του σχολείου) που κάνει ανακύκλωση χαρτιού. Αμ δε!!! Δείτε παρακάτω.

Εδώ βλέπετε ένα από τα αξιοθέατα της (νέας) πόλης μας. Είναι το "πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής" του Δήμου Ναυπλίου στις παρυφές της ανατολικής παραλίας της πόλης. Θα ήταν δηλαδή το "Πάρκο" , αλλά είναι η "χωματερή" του Δήμου! Ημερομηνία? Σάββατο 24 Νοεμβρίου. Το εν λόγω τρίκυκλο με τα χαρτόκουτα καταλήγει εδώ. Ο καπνός που βλέπετε είναι προφανώς από τη φωτιά που ανάβει ο συμπαθής οδηγός του τρικύκλου για να ζεσταθεί από το κρύο!!! Η φωτιά ανάβει εύκολα με τα χαρτόκουτα που φέρνει εκεί!

Συμπέρασμα :

Η δημοτική αρχή του Ναυπλίου αναπτύσσει εδώ και καιρό ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού τα σαββατοκύριακα με την ενεργό συμμετοχή των καταστηματαρχών της πόλης και την εθελοντική προσφορά των υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου. Και έτσι η πόλη μας είναι πάντοτε πεντακάθαρη για τους επισκέπτες της.

Μπράβο Δήμαρχε!!!! Αυτό θα πει σύγχρονη διαχείριση απορριμάτων. Και μιλάμε μόνο για το χαρτί! Άμα σας περιγράψω τι γίνεται με τα υπόλοιπα, θα φρίξετε! Προγραμματισμός ? Κανείς! Απλά περιμένουμε κάτι "Γερμανούς" να μας τα "κάψουν" και αυτά.
Update 5.07.07
Επειδή κάποιοι καλοθελητές του Δήμου με μέμφονται ότι "καρφώνω υπαλλήλους που δεν φταίνε" , έχω να τους πω τα εξής :
1. Αν ήξερα ποιοι δίνουν εντολή στους υπαλλήλους, θα τους κάρφωνα με όνομα και διεύθυνση. Αλλά δεν τους ξέρω. Αν κάποιος τους ξέρει , ας μου πεί. Εγώ το γεγονός αναφέρω.
2. Επειδή μάλλον παριστάνετε τους αφελείς , να πω ξανα ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι τα μαζεύετε. Το πρόβλημα είναι ότι τα καίτε ενώ θα έπρεπε να τα στέλνετε για ανακύκλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: