5 Δεκ 2007

Οι κλιματικές αλλαγές είναι εδώ. Παίρνω μέρος στη λύση.

Το κλίμα αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς. Η κλιματική αλλαγή έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στην υγεία, στην καθημερινή ζωή, στην οικονομία και στην κοινωνία. Λόγω των επιπτώσεων που βιώνουμε καθημερινά, αλλά και των δυσοίωνων προβλέψεων των επιστημόνων για το μέλλον, το ζήτημα είναι υψίστης προτεραιότητας στην ατζέντα των διεθνών συναντήσεων κορυφής.

Δεν είναι τυχαίο ότι το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το 2007 μοιράστηκαν το Διακυβερνητικό Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή- ένα σώμα κορυφαίων επιστημόνων που συντάσσει τις εκθέσεις για την κατάσταση του κλίματος- και ο Αλ Γκορ, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο έχει αφιερώσει τη δράση του στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις κλιματικές αλλαγές.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει εκστρατεία με τίτλο «Δράση για το Κλίμα», που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων σε πανελλαδικό επίπεδο σχετικά με τις εξελίξεις στην επιστήμη και τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, τις πολιτικές που ακολουθούνται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη σημασία της για την προστασία του κλίματος, αλλά και την προσωπική ευθύνη και δυνατότητα του καθενός να πάρει μέρος στη λύση.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται σε οχτώ περιοχές της Ελλάδας - Χανιά, Ηράκλειο, Βόλο, Σύρο, Ναύπλιο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αττική - και περιλαμβάνει:
  • Παρουσιάσεις σε σχολεία και ενημερωτικές εκδηλώσεις.
  • Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού σε ηλεκτρονική μορφή.
  • Ειδική έκδοση του περιοδικού ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.
  • Συνεργασία με τα ΜΜΕ.
  • Έκδοση διμηνιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον», Μέτρο 5.2 «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση».

Σήμερα λοιπόν , Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 18.00-21.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΤΕΔΚ του Νομού Αργολίδος το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε συνεργασία με την Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αργολίδος και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Β/θμιας σας προσκαλούν σε Δημόσια Εκδήλωση για την Κλιματική Αλλαγή.

Μισή ώρα νωρίτερα, στις 17:30, θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της περιοχής.

Ομιλητές θα είναι οι:

  • Νίκος Χρυσόγελος, Δίκτυο Μεσόγειος SOS «Αίτια-επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και αντίστοιχες πολιτικές και λύσεις»
  • Ευστράτιος Δουκάκης, αν. καθηγητής ΕΜΠ, Τμήμα Αγρονόμων-Τοπογράφων «Κλιματικές αλλαγές στην Ελλάδα και οι επιπτώσεις στον Αργολικό κόλπο»
  • Μπάμπης Αντωνιάδης, Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων και Υδάτινων Πόρων Ν. Αργολίδας «Διαχείριση απορριμμάτων στην Αργολίδα και η δυνατότητα συνεισφοράς στη μάχη για την προστασία του κλίματος»
  • Όθωνας Νικολόπουλος, Χημικός Μηχανικός MSc, NPAworks «Αγροτικές δραστηριότητες και κλιματικές αλλαγές»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΒLOG ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ) ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΛΥΣΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, π. Ιερόθεος.

«Αθήνα 4 - 2 - 2008
Αγαπητέ μου κύριε Σφυρή,
Εκλεγμένε Δήμαρχε και πρώτε πολίτη του Δήμου μας,

Την παρελθούσα Παρασκευή 01 – 02 – 2008 το βράδυ έφθασα με το λεωφορείο του Κτελ Αργολίδος από την Αθήνα στο Κρανίδι μας.
Όταν μετα παρακλήσεων ζήτησα να μου τοποθετήσουν τις αποσκευές για την στάση της Κάτω Πλατείας μου είπαν ότι δεν θα γίνει η στάση.
Αφού μου είπαν έτσι, εγώ ζήτησα να μάθω την αιτία της αλλαγής και μας είπαν ότι αυτή η αλλαγή έγινε κατόπιν της γνώμης Σας, του Δημάρχου Κρανιδίου!
Όταν όμως τους είπα ότι αυτό αποκλείεται να το έκανε ο Δήμαρχος μας, αυτοί αντέδρασαν και είπαν να απευθυνθούμε σε εσάς (για τα παράπονα μας, κατά πως λέει ο λαός «τα παράπονα σας στο Δήμαρχο»).
Άρα, ερωτώ υμάς, εσείς πήρατε αυτή την απόφαση : τα από Αθηνών διερχόμενα λεωφορεία να μην κάνουν την απαραίτητη όσο και παλαιοτάτη στάση, για τους επί τρεις και πλέον ώρες ταξιδεύοντες ανθρώπους – επιβάτες;;;
Να μην κατέρχονται μετά των αποσκευών τους στην πλατεία την κατά το κοινώς λεγόμενο ‘‘κάτω πλατεία’’, την πλατεία του αλήστου μνήμης ήρωος, Αρχιμανδρίτου κυρού Αρσενίου Κρέστα;;;
Είναι εφικτό να κατερχόμεθα από την κεντρική – άνω πλατεία με τις αποσκευές μας;;;
Ποίος ο λόγος να χρησιμοποιούμε ένα μέσο που καθυστερεί και δεν μας εξυπηρετεί προς το δικό μας συμφέρον και την δική μας ευκολία (των αμοιβόντων προς τον σκοπό αυτό ικανοποιητικώς) ;
Δηλαδή θα μπορούσε η με μεταφορικά μέσα ιδιωτικά – να είναι ασφαλεστέρα η μετακομιδή με ίδια μέσα -taxi- προς τούτο υπάρχοντα αρκετά.
Π α ρ α κ α λ ώ επιληφθείτε προσωπικώς!
Όλους μας ενδιαφέρει η λύση των προβλημάτων που μας αφορούν για την ασφαλή και ταχεία (μετα) κομιδή στα μέρη μας, στην ξεχασμένη νότια Αργολίδα ιδία δε την Ερμιονίδα!


Μετά τιμής.
Ιεροδιάκονος Ιερόθεος Λουμουσιώτης

Κοινοποίηση : (στις Έδρες τους)
1. Νομάρχη Αργολίδος.
2. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου.
3. Μείζων Αντιπολίτευση Δήμου Κρανιδίου.
4. Ελλάσων Αντιπολίτευση Δήμου Κρανιδίου.
5. Υπεύθυνο των Κτελ Αργολίδος»

Σε εισαγωγικά βρίσκεται το κείμενο της επιστολής.