3 Φεβ 2008

Ο ευάλωτος άρχων της συγκάλυψης των κλεπτοκρατών

Βρισκόμαστε επί εβδομάδες τώρα, ενώπιον ενός πρωθυπουργεύοντος, που δεν έχει τίποτα άλλο στο μυαλό του από το πως θα ενορχηστρώνει τη συγκάλυψη ανομημάτων και εγκλημάτων.
Όπως έκανε και στο παρελθόν.
Πως θα τα βρει με τον κ. Κορωνιά και τις πολυεθνικές για να κρύψει τους ενόχους των υποκλοπών.
Πως θα συννενοηθεί με τους Πανάγους για να εξασφαλιστεί η ασυλία και η αποκατάσταση των κουμπάρων.
Πως θα διαπραγματευτεί με τους άπληστους χρηματιστές για να σωθούν οι κλέφτες των ομολόγων.
Πως θα συναλλαγεί με τους εκβιαστές των dvd και θα πιέσει δικαστές και εκδότες για να εξασφαλιστεί η omerta για τις ανομίες ενός διεφθαρμένου συστήματος.
Αυτό που όλοι διαπιστώνουν είναι ότι η κύρια απασχόληση του σημερινού πρωθυπουργού είναι η χειραγώγηση όλων των θεσμών για την παροχή προστασίας και την εξασφάλιση ατιμωρησίας στο δίκτυο κλεπτοκρατικών συστημάτων που έστησε η μαύρη διακυβέρνηση.
Οι κλεπτοκράτες του Υπουργείου πολιτισμού, της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στο ΣΔΟΕ, στα Ασφαλιστικά Ταμεία, παντού όπου ο μόχθος του ελληνικού λαού καταληγει σε μαύρα κομματικά και ιδιωτικά ταμεία.
Όμως:
Όποιος συναλλάσσεται με τον πολιτικό υπόκοσμο, όποιος διαπραγματεύεται με εξωθεσμικά πελατειακά συμφέροντα, όποιος πάει να τα βρει με όσους παρασιτούν σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας και εννοούν να ποδηγετούν την πολιτική και το λαό, όποιος συννενοείται κάτω από το τραπέζι με τους νταβατζήδες που δήθεν καταγγέλει, τότε γίνεται εξαρτημένος και ελεγχόμενος από τα συμφέροντα. Γίνεται όμηρος των ανομιών. Γίνεται ευάλωτος.

Όταν όμως είναι ευάλωτος ο πρωθυπουργός γίνεται ευάλωτη η χώρα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι επικίνδυνο.
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε να πληρώσει ο ελληνικός λαός τα φρικτά αδιέξοδα στα οποία οδήγησε τον εαυτό του ο κ. Καραμανλής...

2 σχόλια:

Στέλιος είπε...

Χαίρομαι που άρχισε να επικρατεί η ορολογία που εισήγαγα. Ετσι είναι ο ... Καθιστός Βούδας: πρωθυπουργεύων και όχι πρωθυπουργός!

leon είπε...

Δυστυχώς τα πράγματα είναι μάλλον χειρότερα.
Δεν είναι μόνο ο "πρωθυπουργεύων", ούτε καν το άθλιο συνοθύλευμα που εποπτεύει.
Ο "νεοελληνικός αναχρονισμός" τους επιτρέπει να κυβερνάνε.
Και αυτός βρίσκεται σε όλα τα κόμματα.
Χρειάζεται επιτέλους, κάποτε, μετωπική ρήξη με τους οπαδούς της "ψωροκώσταινας".
Κ.Λ.