30 Απρ 2008

Για το ΙΚΑ ο μήνας έχει πάντοτε .... 9 !


Η "Τρίτη του Πάσχα" είναι εργάσιμη ημέρα. Πάντα ήταν! Εντάξει κάποιοι παίρνουν μια μέρα άδεια και επιμηκύνουν το πασχαλινό τετραήμερο σε πενταήμερο. Αλλά οι περισσότεροι (υποτίθεται) ότι επιστρέφουν στις εργασίες τους. Και που επιστρέφουν όμως ? Εργάζονται?

Ένας φίλος και συνάδελφος πήγε χθες το πρωί στο ΙΚΑ Ναυπλίου για να πάρει μια ασφαλιστική ενημερότητα. Την χρειαζόταν επειγόντως για μια δουλειά. Για καλή του τύχη βρήκε υπάλληλο (από τους ελάχιστους που ήταν παρόντες) στο ΙΚΑ. Όταν όμως συμπλήρωσε την αίτηση και την έδωσε στον αρμόδιο, πήρε την εκπληκτική απάντηση : " Δεν δίνουμε ενημερότητες σήμερα" !!! Παρά τις επανειλλημένες ευγενικότατες παρακλήσεις του (εγώ δεν θα είχα με τίποτε την υπομονή του) κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να τον εξυπηρετήσει.

Στην προφανή ερώτηση του : "Γιατί?" , η απάντηση ήταν εξίσου εκπληκτική : " Γιατί ο μήνας έχει 29" !!!

Θα περίμενα μια τέτοια απάντηση να δοθεί στις ... 9 του μηνός. Φαίνεται όμως πως στο ΙΚΑ "ο μήνας έχει 9" και στις ...29!!! Φαντάζομαι θα έχει και στις 19 ... Για τις υπόλοιπες μέρες δεν γνωρίζω. Γνωρίζω όμως ότι η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας είναι υπόθεση 15 δευτερολέπτων , αν δώσεις τον αριθμό μητρώου και αυτός καταχωρηθεί στον Η/Υ του συστήματος του ΙΚΑ. Τώρα γιατί αυτά τα δεκαπέντε δευτερόλεπτα στις 29 του μηνός δεν υπάρχουν ... τι να σας πω? Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχουν στα πλαίσια της "ασφαλιστικής μεταρρύθμισης" και επειδή από εδώ και πέρα το ΙΚΑ θα καλείται να εξυπηρετεί πολλαπλάσιο αριθμό ασφαλισμένων και εργοδοτών.

Για την ιστορία και μόνο, ο συνάδελφος πήρε την ασφαλιστική του ενημερότητα από το παρακείμενο ΚΕΠ (εκεί βλέπετε οι υπάλληλοι είναι ΟΛΟΙ συμβασιούχοι και ήταν παρόντες), όπου και αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για 15 μόλις δευτερόλεπτα δουλειά...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, σε τέτοια περίπτωση:
α) Ζητάς να μιλήσεις με τον προϊστάμενο.
β) Ρωτάς το όνομα του υπαλλήλου για να το γράψεις στην έγγραφη καταγγελία που θα υποβληθεί.
γ) Ζητάς να σου δώσουν γραπτό το επιχείρημά τους (περί ημερομηνίας).

Εναλλακτικά, παίρνεις ένα υπογλώσσιο και πας στα ΚΕΠ.