27 Μαΐ 2008

Η κλιματική αλλαγή στην ... πλατεία Συντάγματος

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με τον Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., διοργανώνει το Σάββατο 31 Μαΐου 2008, ολοήμερη ανοιχτή εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος με θέμα: «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ», ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολή DVDs, παρουσίαση ορισμένων περιβαλλοντικών προβλημάτων αιχμής, αλλά και ζωντανή επίδειξη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας). Στις 12 το μεσημέρι, ο Ευγένιος Τριβιζάς θα διαβάσει και θα συζητήσει με παιδιά ηλικίας 2 – 12 ετών, ένα παραμύθι για το περιβάλλον. Στις 19:00 – 20:30 θα υπάρξει ζωντανή συζήτηση με θέμα: «Περιβάλλον – Ενέργεια – Κλιματική Αλλαγή».

Στις 20:30, η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν με δικά τους περίπτερα οι μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας (WWF Hellas & GREENPEACE) καθώς και εκπρόσωποι της ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας) και ΣΕΦ (Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών).

Το έχω ξαναγράψει. Θα το ξαναγράψω και τώρα.

Πότε επιτέλους το ΠΑΣΟΚ (και όλες οι εκφάνσεις του ) θα αντιληφθεί ότι πολιτική δεν γίνεται μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά πρέπει επιτέλους να γίνει και στην περιφέρεια! Ειδικά για θέματα όπως το η κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον, το χωροταξικό! Με ποιους θα συζητήσετε ρε σύντροφοι Σάββατο απόγευμα καλοκαιριού στην Πλατεία Συντάγματος , εκτός από τα παιδιά 2(!!!) έως 12 ετών που ευελπιστείτε (χαρά στην αισιοδοξία σας!) να έρθουν? Σε ποιους θα μιλήσει ο ΓΑΠ για την κλιματική αλλαγή? Στους τσολιάδες ? Στους περαστικούς αργόσχολους που ταΐζουν τα περιστέρια? Στους τουρίστες? Στους μετανάστες ? Στους υπαλλήλους της Βουλής? Στην ασφάλεια των Βουλευτών και στους οδηγούς τους ? Σε ποιους? Η μήπως απλά και μόνο ...στις κάμερες? Που θα θάψουν (κατ' εντολήν) τα πάντα και δεν θα δούμε τελικά εμείς στην επαρχία απολύτως τίποτα?

Μήπως τελικά εσείς κύριοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου το κάνετε απλά για την προσωπική σας προβολή και για να βγάλετε και την "υποχρέωση" ξοδεύοντας τα λεφτά που σας έχουν διατεθεί για τέτοιους σκοπούς?

Μήπως θάπρεπε - αντί για όλα αυτά τα "επικοινωνιακά αναλώσιμα" να έρθει κάποιος επιτέλους στον Αχλαδόκαμπο να εξηγήσει στους κατοίκους τι ακριβώς οφέλη έχουν από αυτούς τους μεγάλους "ανεμιστήρες" που έβαλαν κάποιοι - χωρίς να τους ρωτήσουν - πάνω στο βουνό τους? Έτσι για να φέρω ένα παράδειγμα!

2 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Nikos Lioliopoulos είπε...

Poly poly poly swsto file moy.
Ah ...ksexasa , 8a eimai kai egw ekei oxi bebaia gia tin ekdilwsi (an kai poly 8a moy arese na to kafxiemai , oti ekana 500km gia ayth thn spoydaia(;!) ekdhlwsh ),
alla parastikos !!1

29 Μαϊ 2008 5:33:00 μμ