28 Μαΐ 2008

Καραθώνα : οι τίτλοι του τέλους πέφτουν οσονούπω

Το χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου με θέμα την Καραθώνα και το ξεπούλημα της από τα ΕΤΑ σε κάποιον μεγαλοεργολάβο, πετώντας κάτι κοκαλάκια στη Δημοτική Αρχή και ρίχνοντας όλο το βάρος (οικονομικό, περιβαλλοντικό, ενεργειακό κλπ) στους Δημότες, θα μείνει στην ιστορία για μια εκπληκτική ατάκα του Δημάρχου που δείχνει το μέγεθος της υποκρισίας , αλλά και της ανεπάρκειας τόσων και τόσων Δημοτικών Αρχών εδώ και χρόνια που απέτυχαν να εκμεταλλευτούν αυτό το δώρο Θεού που διαθέτει η πόλη μας.

" Ξέρετε πόσο μας στοιχίζει ο καθαρισμός της παραλίας ?" !!!! ... είπε σοβαρά σοβαρά ο Δήμαρχος ... απορώ πως δεν σηκώθηκε κάποιος απο το ακροατήριο να τον αρχίσει στα σκαμπίλια!

Λοιπόν θα του πούμε εμείς πόσο κοστίζει :

Ας υπολογίσουμε μόνοι μας, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στο διαδίκτυο από τις Συλλογικές Συμβάσεις, πόσο κοστίζουν οι εργασίες καθαρισμού της παραλίας. Έχουμε και λέμε: 4 εργάτες + μηχανήματα για δύο 6ωρα την εβδομάδα. Πολλά λέμε αλλά ας έχουμε μια βάση υπολογισμού. Ημερομίσθιο ειδικευμένου εργάτη με βαρέα ένσημα, με δέκα χρόνια προϋπηρεσίας βάσει της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας: ας πούμε 70 ευρώ, γιατί είμαστε άνθρωποι που εκτιμούν την εργασία των άλλων. Άρα 4x70=280 ευρώ x 4 εβδομάδες = 1.120 ευρώ μηνιαίως. Να υπολογίσουμε και τα έξοδα για την βενζίνη, συντήρησης οχημάτων κ.λπ. ας πούμε άλλα 180 ευρώ (πολλά βάζουμε και πάλι, αλλά έτσι για να στρογγυλέψουμε το ποσό). Σύνολο 1.300 ευρώ το μήνα. Να το στρογγυλέψουμε κι άλλο; 1.500 ευρώ το μήνα. 18.000 το χρόνο! Να το στρογγυλέψουμε κι άλλο? 20.000 το χρόνο!


Είναι προφανές ότι το ποσό είναι αστείο. Πόσο μάλλον όταν ο Δήμος για την συντήρηση του πρασίνου της πόλης του Ναυπλίου δαπανά 350.000 τον χρόνο , βάση προϋπολογισμού. Αν ήταν έτσι λοιπόν κύριε Δήμαρχε , να πουλήσουμε και τα παρτέρια και τα πάρκα και τις πλατείες και τους δρόμους για να γλυτώσουμε τα έξοδα συντήρησης και καθαριότητας!!!

Επειδή όμως το θέμα δεν είναι απλά για γέλια (ουτε καν για κλάμματα) σταματάω εδώ , παραπέμπω σε παλιότερα άρθρα μου (εδώ και εδώ) και θα επανέλθω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: