23 Μαΐ 2008

ΟΜΟΦΩΝΩΣ εις μνήμην Γκαργκάνα

" Το γενικό συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδας εξέλεξε χθες ομοφώνως τον, απερχόμενο τον προσεχή μήνα, διοικητή Ν. Γκαργκάνα «επίτιμο», συνεχίζοντας την παράδοση απονομής τιμής σε διοικητές ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους στο ίδρυμα."

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά? Ότι ο κύριος "ΛΙΤΟΤΗΤΑ", εκτός από την παχυλότατη σύνταξη του θα έχει στη διάθεση (σύμφωνα με το καταστατικό της Τράπεζας) του Λιμουζίνα με Οδηγό, Ασφάλεια και έξοδα παραστάσεως σε εκδηλώσεις της Τράπεζας και όλα αυτά πληρωμένα από την Τράπεζα , δηλαδή από τους Έλληνες φορολογούμενους!

Τώρα θα μου πείτε γιατί αναφέρεις την είδηση? Ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος?

Δίκαιο έχετε ! Ούτε ο πρώτος είναι , ούτε ο τελευταίος θα είναι!

Υπάρχει όμως μια σημαντική (και συμβολική)λεπτομέρεια! Και μπορεί να φανεί χρήσιμη στο εγγύς μέλλον, ειδικά σε όσους ψηφίζουν στην Β' Αθηνών! Ρίξτε μια ματιά στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας το οποίο ομοφώνως - επαναλαμβάνω ανακήρυξε τον επίτιμο ! Ναι, καλά είδατε : Χρήστος Πολυζωγόπουλος , τέως πρόεδρος της ΓΣΕΕ, τέως Συντονιστής ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ στο πρόσφατο συνέδριο και φαντάζομαι μέλλων υποψήφιος βουλευτής! Χεράκι Χεράκι με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλο και άλλους "νταβατζήδες" αποφάσισαν ομοφώνως να μην στενοχωρεθεί ο Γκαργκάνας οδηγώντας μόνος του μέσα στο κυκλοφοριακό χάος της Αθήνας!

Και μετά φταίει ένας φίλος συνιστολόγος που γράφει :

" Οι πολιτικοί σας λένε, ότι οι κρατικές επιχειρήσεις είναι δημόσιες, ότι ανήκουν σ' εσάς, τον (φορολογούμενο) λαό.

Χα!

Οι επιχειρήσεις αυτές, μπορεί μεν στα χαρτιά να είναι δημόσιες, όμως στην πράξη είναι ιδιωτικές.

Γιατί;

Διότι οι εργαζόμενοι σε αυτές είναι μόνιμοι. Και ορισμένοι (πρωθ)υπουργοί (και βουλευτές - υπουργοί) που τις διαχειρίζονται είναι επίσης 'μόνιμοι'. Επίσης, οι εργαζόμενοι, έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν τους βουλευτές. Οι βουλευτές μπορεί να έρχονται και να φεύγουν, όμως οι εργαζόμενοι μένουν πάντα οι ίδιοι! Και αν τις πουλήσουν, το χρηματικό ποσό της πώλησης, δεν το επιστρέφουν σ' εσάς, αλλά το κρατούν οι ίδιοι!

[Είναι σαν να συγκεντρωθείτε εκατό άνθρωποι, να ιδρύσετε μια επιχείρηση, και μετά, ο διαχειριστής που προσλάβατε, ν' αρχίζει να προσλαμβάνει όσους και όποιους θέλει, να αρνείται να φύγει παρότι κακοδιαχειρίζεται την επιχείρησή σας και επιπλέον όλοι αυτοί, στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. να έχουν από μια και ίση ψήφο, όπως κι εσείς, οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της... Και όταν μετά όλοι αυτοί αποφασίσουν να πουλήσουν την επιχείρησή σας, δεν σας δίνουν ούτε καν το χρηματικό ποσό της πώλησης, αλλά συνεχίζουν να το κρατούν και να το διαχειρίζονται αυτοί, για πάντα!]

Άρα, όντως, μπορεί μεν να αισθάνεστε ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων, όμως στην πράξη, αν ξαναδείτε τα χρήματα των φόρων σας... χαιρέτα μου τον πλάτανο."

4 σχόλια:

dalhia είπε...

Η ερώτηση είναι γιατί ο GAP δεν τον ανακηρύσσει επίτιμο πρώην μέλος του ΠαΣοΚ. με δεδεομένο ότι οι περισσότεροι έχουν έναν κακό λόγο για τον πρώην κύριο ΓΣΕΕ.

ΥΣ. (Ας ελπίσουμε ότι δεν μείνει ένα μεγάλο GAP στην πολιτική ιστορία του τόπου μας ο ΓΑΠ)

spallantzas είπε...

η ερώτηση είναι γιατι ο GAP (γαπ)δεν ανακηρύσσει το ΠΑΣΟΚ ... πρώην και επίτιμο .... για να φάνε όλοι αυτοί ένα gap (γκαπ) στο κεφάλι!

tractatus είπε...

Παρεμπιπτόντως 120 είναι οι ενστάσεις σε όλη της χώρα...μαζεύουν τα ντοκουμέντα για να κάνουν έρευνα...
ομοφώνως εις μνήμη....κάτι τέτοιο δλδ

dalhia είπε...

Η αλήθεια είναι ότι αυτό έπρεπε να το είχε κάνει το Σεπτέμβριο όταν μπορούσε και είχε και το δικό του ρεύμα. Τώρα, μάλλον μάταια, προσπαθεί να κάνει ανθρώπους τους υπανθρώπους και τους βολεμένους.

Αλλά θαύματα μόνον ο Θεός εξακολουθει και κάνει. Όχι οι άνθρωποι.

Και αυτό το μείον της υπόθεσης κατ' εμέ