12 Φεβ 2009

Στου ...Μανώλη την ταβέρνα


Τελικά αυτή η εβδομάδα είναι ...της Αργολίδας. Η "προειδοποιητική" ήταν με την ανακύκλωση μπροστά στο δημαρχείο και το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής. Σήμερα όμως σπάσαμε όλα τα ρεκόρ! Ο γνωστός λαϊκός επαναστάτης και "υπουργός τηλεπαραθύρων" Γιάννης - Ερνεστο Τσε- Μανώλης απειλεί να παραιτηθεί, γιατί, λέει, έχει "αξίες και ιδεολογία" ! Και γιατί δεν δέχεται να παραδοθεί η ΝΔ μετά τη βέβαιη ήττα στον νεοφιλελευθερισμό της Ντόρας!

Για όσους δεν γνωρίζουν ίσως, στην αργολίδα έχουμε δύο βουλευτές της ΝΔ, τον καραμανλικό Μανώλη και την μητσοτακική Παπαδημητρίου. Το παιχνιδάκι της κόντρας μεταξύ τους παίζεται πολύ καλά εδώ και χρόνια. Άσπρο λέει ο ένας, μαύρο οπωσδήποτε λέει η άλλη! Και φυσικά τα προβλήματα του νομού διαιωνίζονται. Για όσους δεν θυμούνται ίσως, ο Γιάννης Μανώλης πρωτοστατούσε, όντας συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ στον ΟΤΕ, στις απεργίες κόντρα στην ιδιωτικοποίηση του οργανισμού από τον Μητσοτάκη το 90-93!

Ο Μανώλης όμως δεν έχει γίνει γνωστός τόσο από την δράση του στα τοπικά ζητήματα της Αργολίδας και την υπεράσπιση τους στη Βουλή. Ο Μανώλης είναι ο τηλεοπτικός αστέρας της ΝΔ, ο ρομπέν των δασών των λαϊκών στρωμάτων, και εδώ και χρόνια (από το '90) ο φρουρός του καραμανλισμού ενάντια στην Μητσοτακική λαίλαπα! Κάθε μέρα κλείνει πάνω από 12ωρο στα κανάλια και στα ραδιόφωνα, τον βλέπεις το βράδυ - βαθιά μεσάνυχτα - στον Τριανταφυλλόπουλο και πρωί πρωί στις 6.00 στον Παπαδάκη και λες : μα καλά εκεί κοιμήθηκε? Μιλάει πεί παντός επιστητού, από την οικονομική κρίση μέχρι το αν ο Σάκης πρέπει να πάει στη Eurovision, από το Βατοπαίδιο μέχρι τη διαιτησία στο ποδόσφαιρο και από την ακρίβεια μέχρι τα όσκαρ. Απειλεί επανηλλημένα ότι θα παραιτηθεί για θέματα που διαφωνεί με την κυβέρνηση, αλλά στο τέλος είναι πάντα εκεί και συνεχίζει.

Τι είπε όμως ο Γ.Μανώλης τούτη τη φορά και ενόχλησε δήθεν τόσο πολύ? Είπε αυτό που όλοι συζητάνε, μα κανείς δεν τολμάει να πει δημόσια! Συμπτωματικά το είχα γράψει εδώ πριν δυο μήνες!

" Σενάριο δεύτερο : Οι προύχοντες της ΝΔ αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα (o Δασκαλόπουλος το είπε ήδη), βλέποντας τα ζόρια που έρχονται στην οικονομία και θέλοντας να παραμείνουν αλώβητοι στο μέλλον, συστήνουν και επιβάλλουν στον Καραμανλή να κάνει άμεσα εκλογές, μέχρι το Μάρτιο του 2009 το αργότερο. Φυσικά τις χάνει, παραιτείται και παραδίδει στην Ντόρα. Το ΠΑΣΟΚ τα κάνει ρόιδο, δεν μπορεί με τις πολιτικές του να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα, ο λαός τα παίρνει ξανά στο κρανίο και σε τρία χρόνια αποθεώνει τη Ντόρα και στέλνει το ΓΑΠ σε πρόωρη συνταξιοδότηση και τους πασόκους ξανά για μια οκταετία στην αντιπολίτευση. "
Με τη διαφορά ότι ο Μανώλης είπε ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει, κι αν γίνει αυτός θα αποχωρήσει από την πολιτική. Γιατί με Ντόρα πρωθυπουργό ξέρει καλά πως δεν έχει μέλλον. Και ποιον ενόχλησε? Φυσικά όχι τον Καραμανλή, αλοίμονο! Το είπε μόνος του? Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο είναι αφελής! Διατεταγμένη υπηρεσία εκτελεί, όπως πάντοτε άλλωστε! Ασπίδα του Καραμανλισμού ήταν και είναι πάντοτε. Αναλώσιμος ήταν και είναι πάντοτε, όπως όλοι οι συνδικαλιστές σε κάθε χώρο! Ότι του πει ο αρχηγός του θα κάνει. Άλλωστε τη σύνταξη την εξασφάλισε με τις δυο βουλευτικές θητείες.

Ο Μανώλης αντιδρά λοιπόν στο σενάριο που προείπαμε, το λεγόμενο και σενάριο της "πασοκικής παρένθεσης" που παίζει πολύ γερά τις τελευταίες ώρες με εκλογές στο τέλος Μαρτίου και αλλαγή ηγεσίας στην ΝΔ. Ο Καραμανλής έριξε στην αρένα το πρωτοπαλλήκαρο του να πει ότι δεν θα τα παρατήσει μετά από μια ήττα. Θα βγουν κι άλλοι να το πουν τις επόμενες μέρες, είναι βέβαιο. Ο Μανώλης είναι η πρώτη ρουκέτα.

Θα παραιτηθεί λοιπόν ο Γιάννης Μανώλης? Η απάντηση είναι απλή : αν ξέρει ότι οι εκλογές θα γίνουν σε 45 μέρες, θα παραιτηθεί (θα τον παραιτήσουν ορθότερα) για αυτές τις 45 μέρες και στις εκλογές θα βγει πανηγυρικά πρώτος στην Αργολίδα. Και ίσως και ο μόνος βουλευτής της ΝΔ. Άρα θα έχει με ένα σμπάρο δυο τρυγώνια : και θα ξαναβγει βουλευτής και θα κόψει μια μητσοτακικιά, άρα θα προσφέρει και υπηρεσίες στον αρχηγό του. Αν τώρα ξέρει ότι δεν θα γίνουν εκλογές σύντομα, φυσικά και δεν θα παραιτηθεί, για να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντα του υπερασπιζόμενος τη "λαϊκή δεξιά" ... τρομάρα μας.

Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος αυτού του σήριαλ που ο Μανώλης χρησιμοποιεί έξυπνα. Ισχυρίζεται - κύρια εδώ στην Αργολίδα- ότι η διάθεση του να παραιτηθεί έχει να κάνει και με το έργο του Αναβάλου για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων (βάλτε "νερό" στην αναζήτηση του ιστολογίου και θα βρείτε 188 άρθρα για το θέμα), που αυτός θέλει να γίνει από δημόσιες επενδύσεις, ενώ η Παπαδημητρίου προωθεί το ΣΔΙΤ. Παίρνοντας αυτή τη θέση ο Μανώλης εξασφαλίζει περαιτέρω λαϊκή υποστήριξη στο Νομό, υπερασπιζόμενος δήθεν τα τοπικά συμφέροντα, αλλά και συνεχίζοντας το παιχνίδι άσπρο -μαύρο με την Έλσα.

Συμπέρασμα : Το επικοινωνιακό πολιτικό παιχνίδι έπιασε (?) πλέον πάτο. Στο μέσο μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που κτυπάει πια και την πόρτα μας, η ελληνική πολιτική σκηνή θυμίζει πια Γάμο του Καραγκιόζη. Η Ελλάδα έγινε "του Μανώλη η ταβέρνα " και εξαρτά το τι θα της ξημερώσει αύριο από έναν ... "Μανώλη" , έστω κι αν αυτό είναι απλά μια πιθανή... "αλλαγή βρακιού" !

Θα παραιτηθεί τελικά ο Μανώλης ? Ειλικρινά ... χέστηκα!

Update 7.45pm : Ο Μανώλης τελικά δεν παραιτήθηκε (δεν τον παραίτησαν καλύτερα). Άρα όσοι αναμένουν εκλογές σύντομα, έχασαν! Του χρόνου και ...βλέπουμε! Όσο για τον Ανάβαλο και τη διαχείριση υδάτινων πόρων ...ένα είναι βεβαιο : και φέτος το καλοκαίρι θα πούμε το νερό ...νεράκι!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλό το σενάριο αλλά δεν έχει δράκο.Λες να κάνει ένα βουλευτή η Ν.Δ στην Αργολίδα?Θα είναι δεύτερο κόμμα?Το πιστεύεις αυτό?Ο Μανώλης θα κάνει άλλη μια κολοτούμπα ως συνήθως.Σιγά μη παραιτηθεί.Οι μαιμουδιές που έκανε σήμερα δε πιάνουν.Τη παραίτηση σου τη δίνεις στο Πρόεδρο της βουλής και όχι στο Γ.Γ της Κ.Ο,ή στον ίδιο τον Αρχηγό.Οι άλλοι είναι αναρμόδιοι βάση Συντάγματος.Άσε Γιάννη μας τα είπαν άλλοι.