2 Ιουν 2009

Για να μην ξεχνιόμαστε!


Κουίζ για τους ...γνωρίζοντες τα ...Ναυπλιακά!
Μήπως θυμάται κάποιος να μας πει με ποιον υποψήφιο Δήμαρχο ήταν υποψήφια το 2002 και ποιον υποστήριξε μετά παρρησίας το 2006 - και κόντρα στην "κομματική" γραμμή - η ... χαμογελούσα κυρία δίπλα στον Αλέξη*, στέλεχος του ΣΥΝ Αργολίδας?

*Η φωτογραφία από την προχθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.

21 σχόλια:

Raindog είπε...

Πολύ σωστά το έθεσες: ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ.

Και μην ξεχνάς ότι το 2002 δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, ή μήπως κάνω λάθος; Να διαχωρίζουμε τα πράγματα σιγά σιγά για να συνηθίζουμε τη νέα πολιτική κατάσταση, αντί να κάνουμε πολιτική με σπέκουλες επιπέδου αμφιθεάτρου σε εποχή παρακμής του φοιτητικού κινήματος.

Επίσης ήταν στη συγκέντρωση άλλοι 300, διπλάσιοι από αυτούς που μάζεψαν οι δύο συγκεντρώσεις με Δαμανάκη-Φώφη. Γι' αυτούς δεν έχεις να πεις τίποτα; Και μένω εδώ. Αν θέλεις το συνεχίζω.

Στέφανε άσε τον Πρετεντέρη και το βήμα να κάνει τη βρώμικη δουλειά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ (και στον Γ. Παπανδρέου, όπως σωστά το έθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, δες http://www.tvxs.gr/v13010.

stefan είπε...

@raindog
Xαίρομαι γιατί κατά βάση συμφωνεις επι του συγκεκριμένου! Και δεν έγραψα ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝ έγραψα! Ξέρω πολύ καλά τι γράφω. Και θυμάμαι ότι ο Αλέξης ο Β' είναι του ΣΥΝ ... και όχι του ΣΥΡΙΖΑ!

lilian είπε...

το να κάνουμε μικροπολιτική μέσω των μπλογκσ είναι πολύ εύκολο, το δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι οι μικροπολιτικές που μας λανσάρουν τόσα χρόνια έχουν χρεωκοπήσει και πρεπει να του στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, πρέπει να ακούσουν των κόσμο που φωνάζει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.Αυτό το μήνυμα μπορούν να το πάρουν στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι μία δύναμη που βγαίνει στο δρόμο χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος και τέλος φαίνεται πόσο τον φοβούνται τα ΜΜΕ αφού η προβολή του είναι μηδαμινή και κυρίως αρνητικη,αλλά το μεγκα και ο ΑΝΤ1 δεν λένε για την μομφή που τους έκανε το ΕΣΡ για την περιορισμένη προβολή του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή λοιπόν μένω 25 χρόνια σε αυτή την πανεμορφη πόλη και επειδη θα είμαι εκεί όταν πάνε να μας ιδιωτικοποιήσουν τις παραλίες μας και επειδή δεν έχουμε νερό να πιούμε, ΣΥΡΙΖΑ για τις ανάγκες των πολλών...

stefan είπε...

@lilian
Μικροπολιτική κάνει κάποιος ή κάποια όταν στο βωμό του ατομικού συμφέροντος και ξεχνώντας τις "ανάγκες των πολλών" ταυτίζεται (θέτοντας υποψηφιότητα) με εκείνο το δήμαρχο που ξεπουλάει τα πάντα σε αυτή την πόλη!
Δεν αμφισβήτησα το δικαίωμα κανενός να στηρίζει και να ψηφίζει ότι θέλει! Αυτό είναι απόλυτα σεβαστό! Θύμισα απλά κάποια πράγματα ... για να μην ξεχνάμε ...εμείς οι πολλοί!

Unknown είπε...

Γει χαρα,τωρα πως και απο που χαρά,θαμου πεις!! Ετσι για εναν ζεστό χαιρετισμο.Δεν ειμαι απο την Πόλη σας και δεν πρόκειται να μπω αναμεσα σας.
Πάντως αποψε,μάλλον θα στενοχωρήθηκε ο Πρετεντερης.Στεφανε δεν γίνεται κάπου τα νερα θα σμίξουν αρκεί να ειναι τρεχούμενα.
Κλό βραδυ.

Raindog είπε...

Και ένα κουίζ για σένα Στέφανε: πώς μπορείς να ξεχωρίσεις έναν φίλο, ένα απλό μέλος και ένα στέλεχος ενός κόμματος; Χαιρετίσματα από τη μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα!

Α, και οι δημοσκόποι άρχισαν πλέον να ανακρούουν πρύμνα και να το μαζεύουν το πράμα γιατί πολύ το ξεχείλωσαν. Άλλωστε πλησιάζουν οι εκλογές και θα έχουν ένα μέτρο σύγκρισης χειροπιαστό. Οπότε ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του είτε έτσι είτε αλλιώς!

Και όταν λέω ο κάθε κατεργάρης εννοώ ο κάθε κατεργάρης.

Ανώνυμος είπε...

Οι αλήθειες δυστυχώς, είναι πικρές από όποιον και αν λέγονται. Δεν είδα κάποιον να διαψέυδει τα γράφόμενα στο μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...

Ε..καλά..raindog...αυτό το κουϊζ είναι εύκολο....
1.Φίλος του ΣΥΡΙΖΑ...δεν υπάρχει.
2.Το απλό μέλος το ξεχωρίζεις απ' τη Λοβοτομή...
3.Ενώ το στέλεχος απ'το εμφυτευμένο τσιπάκι στο εγκέφαλο με password:Μισώ τους Έλληνες

stefan είπε...

@taspa
Γεια χαρά! Συμφωνούμε!
@Raindog
Το βασικό χαρακτηριστικό των πηγαδιών της "παρακμής του φοιτητικού κινήματος" ήταν ότι αντί να συζητάμε επί της ουσίας του θέματος, λέγαμε "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε"! Συζητάγαμε π.χ. για τον Νόμο Πλαίσιο και άρχιζε ο ένας : " και ο Στάλιν..."! Και τσίμπαγε ο άλλος!
Τώρα στη δική σου περίπτωση, πρέπει να έχει παίξει ρόλο και το ... κάρφωμα του "πελάτη" στο μπάσκετ και η πρόσληψη Κετσμπάγια! Αλλιώς δεν εξηγείται! :-)

Raindog είπε...

Αγαπητέ Στέφανε
Επιστρέφω στην κριτική μου γιατί ότι μου λες είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Παίρνεις μια φωτογραφία από τις τοπικές εφημερίδες (δεν μου ζήταγες εμένα να σου έδινα, καλύτερη θα ήταν) απομονώνεις μια παρουσία (ο καθένας έχει το δικαίωμα να παρευρίσκεται σε συγκεντρώσεις, έτσι δεν είναι?), την ονομάζεις "στέλεχος" χωρίς να το στοιχειοθετείς, καπελώνεις άλλες 300 παρουσίες, δεν μιλάς για το προκείμενο (την ίδια τη μεγάλη συγκέντρωση και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα) και κάνεις μικροπολιτική επιπέδου πηγαδακίου προκειμένου να σπιλώσεις έναν πολιτικό χώρο που έχει πολιτικές θέσεις ΚΑΙ σε τοπικό επίπεδο (επισκέψου το blog του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας για τις οποίες θα ήθελα κάποτε να πεις την άποψή σου.

Επιτίθεσαι λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ με μικροπολιτικούς όρους, την στιγμή μάλιστα που ο χώρος αυτός συνεργάστηκε και συνεργάζεται σε μαζικούς χωρους (δημοτικές παρατάξεις κ.λπ.) εδώ και πολλά χρόνια, με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας και χωρίς καμία διάθεση καπελώματος, σταθερά, με όλες του τις δυνάμεις. Και έρχεσαι εσύ και με εντελώς απαράδεκτο τρόπο μειώνεις την προσφορά μας και εξευτελίζεις την πολιτική μας επειδή κάποιος κάπου κάποτε συνεργάστηκε με τον Αναγνωσταρά και μετά από χρόνια πήγε και σε μία συγκέντρωση.

Η πρακτική σου αυτή είναι αρκούντως Πρετεντερική και δεν σε τιμά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί άδικες επιθέσεις στην Αργολίδα από φίλια πυρά τον τελευταίο καιρό, με παραπολιτική πολλές φορές διάθεση, και δυστυχώς αυτό δεν βοηθά την ενότητα του προοδευτικού-δημοκρατικού χώρου σε μια περιοχή που ο συντηρητισμός επικρατεί. Και δυστυχώς αυτά μένουν και ελπίζω να μην αποτελέσουν τροχοπέδη για την περαιτέρω συνεργασία του προοδευτικού-δημοκρατικού χώρου. Εκτός αν αυτός είναι ο στόχος σου (σας): εάν έχετε βρει άλλες δυνάμεις (με αμαρτωλό παρελθόν στη σημιτική περίοδο) προκειμένου να συνεργαστείτε με γεια σας με χαρά σας! Εγώ προσωπικά δεν θα πάρω.

Θεωρώ τις επιθέσεις ανοίκειες, καθόλου εποικοδομητικές και αποτελούν, για εμένα προσωπικά, κακό προηγούμενο σε ένα χώρο (όπως αυτός της Αργολίδας και ειδικά του Ναυπλίου) που έχει ανάγκη της συστράτευσης όλων των δυνάμεων εναντίον των συντηρητικών επιλογών των τοπικών αρχόντων. Η ενότητα του προοδευτικού-δημοκρατικού χώρου είναι το ζητούμενο, Στέφανε, και η συγκεκριμένη παρέμβασή σου (όπως και άλλες από άλλους) δεν βοηθά στην κατεύθυνση αυτή.

spallantzas είπε...

@raindog
Το τελευταίο σου σχόλιο ειλικρινά με έχει στενοχωρήσει πολύ. Καμιά φορά ο γραπτός λόγος δημιουργεί παρεξηγήσεις για το αν ο γράφων σοβαρολογεί ή αστειεύεται (και εννοώ στην προκειμένη περίπτωση τον μεταξύ μας διάλογο και όχι το ποστ αυτό καθαυτό)! Μέχρι και χαμόγελα και σπόντες περί Ολυμπιακού έκανα στο σχόλιο μου περί "φοιτητικού κινήματος" αλλά εσύ δεν χαμπαριάζεις.
Επειδή λοιπόν σοβαρολογείς στα όσα γράφεις τώρα, ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους!
1. Όταν αναφέρομαι συγκεκριμένα σε ένα πολιτικό πρόσωπο, δεν σπιλώνω κανέναν πολιτικό χώρο. Πόσο μάλλον όταν λέω ρητά ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο λειτούργησε ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟ! Άρα που είναι η σπίλωση του ΣΥΡΙΖΑ?
2. Το blog του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας το έχω στους συνδέσμους μου, όπως και αυτό του Αριστερού Σχήματος, όπως και πολλά άλλα ανεξαρτήτως πολιτικής θέσης, γιατί θεωρώ πάντοτε ότι ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων είναι επιθυμητή κάθε στιγμή και σε κάθε επίπεδο. Δεν βλέπω όμως την ίδια ανταπόκριση μέχρι στιγμής και από την άλλη πλευρά!
3. Ξαναλέω : μικροπολιτική δεν κάνει κάποιος όταν λέει δημόσια και επώνυμα τη γνώμη του, δεχόμενος μάλιστα και την όποια κριτική και διάλογο! Μικροπολιτική κάνει κάποιος όταν, κόντρα στις ανάγκες των πολλών της πόλης, συμμαχεί συνειδητά με τις ανάγκες των λίγων! Και αυτό δεν το λέω μόνο για τη συγκεκριμένη κυρία και την παρέα της, που το 2006 έβγαζε κατάπτυστες ανακοινώσεις του τοπικού ΣΥΝ κόντρα στην ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ που εγώ και εσύ συμμετείχαμε! Το λέω και για τα "φιντάνια" τους δήθεν ΠΑΣΟΚΟΥΣ που επίσης ακολούθησαν την ίδια πορεία και χωρίς καμιά τσίπα εξακολουθούν να στηρίζουν την σημερινή δημοτική αρχή! Δεν στοχοποιώ λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ. Στοχοποιώ πολιτικές πρακτικές ξένες προς όλους εμάς τους ενεργούς πολίτες, από όπου και αν προέρχονται.
4. Όχι σε εμένα "μαθήματα δημοκρατίας" φίλε! Όχι σε εμένα σχόλια του τύπου "τα έχετε βρει με άλλους" ! Μη μιλάς σε εμένα για "ενότητα του δημοκρατικού - προοδευτικού χώρου". Όχι σε εμένα που απέδειξα πιστεύω στην πράξη τι σημαίνει ενότητα, ακόμη και κόντρα στο προσωπικό μου αν θες συμφέρον. Όχι σε εμένα μαθήματα διαλόγου στο διαδίκτυο, όταν εγώ έφερα - δουλεύοντας απίστευτα πολλές ώρες εθελοντικά - το διαδίκτυο στην "άλλη πρόταση" με αποτέλεσμα σήμερα να έχει τα καλύτερα blog στην πόλη και να ακολουθούν άλλοι καταϊδρωμένοι. Μην σπεύδεις να βάλεις ταμπέλα σε μένα γιατί θα διαψευστείς οικτρά! Μην προδικάζεις το μέλλον, γιατί είναι βέβαιο ότι θα ...γελάσω τελευταίος!

Και επειδή η ταμπακιέρα είναι τελικά το πως πορεύεται η πόλη μας και τι κάνουμε εμείς όλοι γιαυτό, έχω να πω το εξής:

Στο Ναύπλιο είναι πλέον ξεκάθαρο ένα δίλημμα : ή πας με αυτούς που 20 χρόνια τώρα, με διάφορους αρχηγούς αλλά με την ίδια πάντοτε λογική της αντιπαροχής, προτάσσουν το ατομικό τους συμφέρον απέναντι στο καλό της πόλης και των πολιτών της, η πας με αυτούς που έχουν άλλη πρόταση, πρόταση βιώσιμης πόλης, πρόταση για τους πολλούς! Σε αυτό το δίλημμα δεν υπάρχει μεσοβέζικη λύση.
Εγώ είμαι με τους δεύτερους! Και εσύ είσαι με τους δεύτερους. Η κυρία από την οποία ξεκίνησε η συζήτηση, ήταν με τους πρώτους! Αν άλλαξε γνώμη, καλό είναι! Ας βγει όμως να μας το πει. Ας πει δημόσια "έκανα λάθος επιλογή και ζητώ συγγνώμη από τους πολίτες"! Το ίδιο ισχύει και για οποιονδήποτε άλλον! Εγώ πάντως μέχρι σήμερα δεν το άκουσα πουθενά!
Αν έχω λάθος , σε παρακαλώ διόρθωσέ με!

Τέλος κανείς και ποτέ δεν θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα να λέω δημόσια και επώνυμα τη γνώμη μου! Και κανένα ποτέ δεν θα του αφαιρέσω το δικαίωμα να μου ασκεί κριτική. Φτάνει ο στόχος να είναι πάντοτε ο ειλικρινής θετικός διάλογος που οδηγεί σε σύγκλιση και όχι το "πηγαδάκι του αμφιθέατρου της παρακμής του φοιτητικού κινήματος"!

Unknown είπε...

Raindog,αν διάβασες το σχόλιο μου θα καταλάβες πως ψηφίζω ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ,και μάλιστα απο εποχή Ρηγάδων......χαχα!! Αρα πρεπει να ειμαι πολύ μεγαλύτερη σου.Ποτέ δεν εβλαψε ο ηπιος τόνος ,ειστε και πατριώτες.Θα συμφωνήσω με τα ''πηγαδάκια'' του Στεφανου. Ενα παράδειγμα!! Ξεκινούσαμε απο το χημείο[ΑΠΘ] με συγκεκριμένα συνθήματα[δεκαετία '70] και πριν φθασουμε στην ΚΑΜΑΡΑ,το σύνθημα ειχε γίνει,ΛΑΕ ΚΟΥΝΙΣΟΥ ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ,[ ειχαν γίνει τότε υποχρεωτικές στρατεύσεις φοιτητών].Δυστυχώς μεχρι σήμερα δεν καταφεραμε να εμπαιδώσουμε ολοι [ολα τα κόμματα] την υπευθυνότητα στους νεους.Σε κάθε περίπτωση νεοι ειναι.
Ηρεμήστε ο εχθρός ειναι αλλού.

spallantzas είπε...

@taspa
Υποκλίνομαι!

Raindog είπε...

Δεν σου έκανα κανένα μάθημα δημοκρατίας και κανένα μάθημα διαδικτύου. Δεν σου είπα τι να γράψεις και τι να μην γράψεις. Και πάνω απ' όλα δεν αμφισβήτησα την προσφορά σου.

Σου είπα απλώς ότι όταν, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, παρουσιάζεις μία φωτογραφία από τις δεκάδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τις εφημερίδες, προκειμένου να εμφανίσεις τον Τσίπρα δίπλα στο εν λόγω πρόσωπο για να κάνουν οι αναγνώστες τις παρεπόμενες στοχευμένες συνεπαγωγές και να κάνεις μικροπολιτική (κατά τη γνώμη μου) δεν τιμά την προσφορά σου ούτε και το υπόλοιπο περιεχόμενο του blog σου, το οποίο θεωρώ ένα σημαντικό βήμα διαλόγου στην συντηρητική Αργολίδα (μάλιστα ήταν αν όχι το πρώτο που βγήκε στον αέρα τουλάχιστον από τα πρώτα) με απόψεις που ακόμα κι αν σε κάποιες απ' αυτές διαφωνεί κάποιος είναι τουλάχιστον εποικοδομητικές.

Και αν θέλεις να ξέρεις το περιεχόμενο του συγκεκριμένου ποστ το θεωρώ προσβολή για τους συναγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και για μένα προσωπικά, όταν μας ταυτίζεις (γιατί αυτό κάνεις) με πρακτικές του παρελθόντος (τότε που εγώ ήμουν ψηφοφόρος της άκρας αριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόνο στο μυαλό πολύ αισιόδοξων αριστερών).

Και βεβαίως συμφωνώ απολύτως ότι καλό θα ήταν να αναλάβει το συγκεκριμένο πρόσωπο τις ευθύνες της για τις προσωπικές της επιλογές και να κάνει την αυτοκριτική της. Είναι δικό της όμως ζήτημα, εμένα δεν μου πέφτει λόγος παραπέρα.

Κακώς παρεξηγήθηκες: εδώ μιλάμε πολιτικά. Και οι κατηγορίες που εξαπέλυσα ήταν πολιτικές και κακώς τις πήρες προσωπικά. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι παρά το γεγονός ότι διαφωνούμε σε ένα σωρό ζητήματα, συμφωνούμε σε πάρα πολλά άλλα και επίσης γνωρίζεις ότι γουστάρω το προσωπικό σου δώσιμο, αν και μερικές φορές, προκειμένου να θίξεις τα κακώς κείμενα (ή ακόμα και για να χτυπήσεις πολιτικά έναν πολιτικό χώρο, πράγμα που είναι θεμιτό) υπερβάλεις και βάζεις φωτιές: και μαζί με τα ξερά βάζεις αναιτίως φωτιές και στα χλωρά.

@taspa: δεν είσαι και πολύ μεγαλύτερή μου. Ήμουν μέλος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος από το 1980 (ως νεολαία του ΚΚΕ εσωτ) έως το 1992 (ως νεολαία του ΚΚΕ εσωτ.-Α.Α.) οπότε και αυτοδιαλύθηκε. Πέρα από την ύφος μου που πράγματι ήταν επιθετικό (και δικαίως κατά τη γνώμη μου) γνωρίζω τον Στέφανο και πιστεύω ότι είναι πολιτικό ον και άρα δεν παρεξηγείται τόσο πολύ από τις πολιτικές κόντρες. Μετά τις εκλογές θα πίνουμε μπύρες και θα τσακωνόμαστε για τον Ολυμπιακό και την άλλη ομάδα που δεν μπορώ να προφέρω το όνομά της. Και είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε μαζί σε αυτή την πόλη που ζούμε.

Τελικά θεωρώ ότι υπήρξε και ένα θετικό στοιχείο απ' αυτή τη συζήτηση: ότι μπαίνει το ζήτημα να συζητούμε τα ζητήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες ανοιχτά με πολιτικό όμως τρόπο και όχι μικροπολιτικό. Και καλό είναι να τα συζητούμε και καλώς τα άνοιξε, εν κατακλείδι, ο Στέφανος. Σε λάθος όμως χρόνο και με λάθος τρόπο.

spallantzas είπε...

@raindog
Αγαπητέ Δήμο. Είναι θετικό που στο 15ο σχόλιο ερχόμαστε να συμφωνήσουμε τουλάχιστον επί της ουσίας.
Όσο για το timing, αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι επιλογή μου, όπως και η ευθύνη!
Λυπάμαι αν ο χρόνος και ο τρόπος πονάνε! Για τους πολίτες όμως τότε έχει αξία. Όταν πονάνε! Γιατί αν δεν πονάνε, τότε αυτοί που υπόκεινται στην κριτική μας - αν αυτή μετράει το γενικότερο "πολιτικό κόστος" - δεν χαμπαριάζουν Χριστό και συνεχίζουν την ανέξοδη παρουσία τους στα δήθεν "κοινά". Κι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, κάνουν παλι τα προσωπικά τους κουμάντα.
Καλή επιτυχία στον ΣΥΡΙΖΑ και είθε "τα νερά να σμίξουν" που λέει και η taspa , που παρεμπιπτόντως - πίστεψε με - είναι πολύ μεγαλύτερη σου!

Raindog είπε...

Στέφανε μη λες ονόματα, πες αιδεσιμότατε θα καταλάβω. Και τώρα ποιος ψάχνει να βρει nickname? (κάνε edit και σβήσε το όνομά μου).

Εγώ πάντως τον χρόνο και τον τρόπο τον βλέπω ως φάουλ, χωρίς να υπάρχει μάλιστα φάση για γκολ. Χτυπάς πέναλτυ σε άλλο τέρμα!.

Ο χρόνος και ο τρόπος πονάνε (ΑΝ πονάνε, συνηθισμένα βλέπεις τα βουνά στα χιόνια) λάθος ανθρώπους για λάθος αιτίες και με λάθος προσέγγιση. Από την 8η Ιουνίου τα επόμενα.

Unknown είπε...

Χαίρομαι,συνεχίστε!!!!!!!!!εσυ Μαρτυριάρη κοντεψες να με κάνεις Μαθουσάλα!!!!!!

Χριστοπούλου Βάσω είπε...

To argolidablog ήταν η αφορμή να ανακαλύψω και το δικό σου χαριτωμένο blog που αναδεικνύει με μετριοφροσύνη την ¨ανιδιοτελή σου δουλειά ….κόντρα στο προσωπικό σου συμφέρον…..¨
Επειδή ισχυρίζεσαι πως λες …¨δημόσια και επώνυμα τη γνώμη σου¨, προσπάθησα να βρω σε κάποιο σημείο του blog το ονοματεπώνυμό σου. Εκτός από το Στέφανος δεν βρήκα τίποτα άλλο... Επομένως εξακολουθώ να μη σε γνωρίζω, η παρέα σου όμως από ότι κατάλαβα σε γνωρίζει….
Όσο για τον καλό ¨σύντροφο¨; Δήμο που, ¨ δεν θέλει να καεί μαζί με τα ξερά…και αγωνίζεται για την ενότητα της Αριστεράς¨, γιατί ζητάει από τον Στέφανο να μη λέει το όνομα του; ( κάνε edit και σβήσε το όνομά μου, πες ¨αιδεσιμότατε¨ θα καταλάβω) επιτρέπετε σε έναν ¨ψηφοφόρο¨ που προέρχεται μάλιστα από την ¨άκρα αριστερά¨ να κρύβεται;
Όσον αφορά το θέμα της Αυτοκριτικής: κάποιος που εκτίθεται στην δημόσια κριτική πάνω από τριάντα χρόνια, με ζωντανή δράση και με την υπογραφή του στα κείμενα που γράφει, να είστε σίγουροι πως την κάνει περισσότερο από ότι χρειάζεται.
Οι παρέες των blogs, φίλοι μου μπορούν να βοηθήσουν την ¨Επανάσταση¨ όχι όμως και να την πραγματοποιήσουν. Για αυτό μην εξαντλείστε σε αυτά… Ας μείνει στην πάντα η μικροπολιτική.
Παραθέτω συμπληρωμένο το κείμενο που έστειλα στο Argolidablog:
Η "εν λόγω χαμογελαστή…. κυρία", ότι κάνει, σωστό ή λάθος σαν πολίτης ή κομματικό μέλος, το κάνει εδώ και τριάντα χρόνια βάζοντας πάντα την υπογραφή της, χωρίς να έχει χτίσει προφίλ που θα της εξασφαλίζει καρέκλα εξουσίας, είτε πρόκειται για το περιβάλλον - Καραθώνα, Ξενία Ακροναυπλίας κλπ- είτε για ανθρώπινα δικαιώματα. ( που στην Αργολίδα κάνουν τζιζ.. και δεν τα αγγίζουν πολλοί κατά τα άλλα δημοκρατικοί πολίτες)
Το 2002, αν είχε κατεβάσει υποψήφιο ο ΣΥΝ θα τον είχε στηρίξει, όπως έκανε το 2006 που στήριξε την δημοτική παράταξη όπου συμμετείχαν και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ
( και κακώς υποστηρίζετε το αντίθετο).

stefan είπε...

@Βάσω Χριστοπούλου
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας και για τα ...καλά σας λόγια για το ιστολόγιο και για μένα. Δεν το ψάξατε καλά όμως!
Η τοποθέτηση σας επιβεβαιώνει στην ουσία τα όσα έγραψα.
Γιατί πολύ απλά αν στηρίζατε, όπως ισχυρίζεστε, τη δημοτική παράταξη που ΣΤΗΡΙΞΕ ο ΣΥΝ και το 2002 και το 2006 και στην οποία ήμουν υποψήφιος, θα γνωρίζατε πολύ καλά ποιος είμαι. Εκεί με ξέρουν όλοι με ...το μικρό μου όνομα.
Χαίρομαι πάντως γιατί μέσα από αυτόν το διάλογο σας έδωσα την ευκαιρία (και την πήρατε)να αναγνωρίσετε, έστω εμμέσως πλην σαφώς, τις λάθος επιλογές σας τότε και να κάνετε την αυτοκριτική σας.
Είμαι βέβαιος ότι στο άμεσο μέλλον θα δείξετε έμπρακτα τη στηριξη σας σε αυτούς που θέλουν ένα πραγματικά διαφορετικό Ναύπλιο, έξω από λογικές συναλλαγής και ανιπαροχής.
Όσο για την άποψη σας περί "επαναστάσεων" και blogs, θα σας πω μόνο αυτό. Η ηλικία μου και η συγκυρία που ζούμε δεν μου επιτρέπει πλέον να ... ονειρεύομαι επαναστάσεις ... με η χωρίς εισαγωγικά. Προσδοκώ μόνο ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μου, για τα παιδιά όλων, πρώτα και κύρια σε αυτή τη μικρή κοινωνία που ζούμε όλοι μας! Σε αυτό το στόχο έχω επιλέξει συνειδητά να στρατευτώ ανιδιοτελώς (κι ας σας φαίνεται περίεργο, υπάρχουμε και τέτοιοι πολίτες!)τόσο μέσα από το εργαλείο που λέγεται διαδίκτυο, όσο και - πολύ περισσότερο - μέσα από την καθημερινή μου δράση στην πραγματική κοινωνία και τα πραγματικά προβλήματα.
Σας ευχαριστώ και πάλι για τη συμμετοχή σας!

Raindog είπε...

1. Θεωρώ αντιδεοντολογικό και απαράδεκτο ότι ο Στέφανος έγραψε το όνομά μου.

Το δικαίωμα στην ανωνυμία στο διαδίκτυο είναι αναφαίρετο από τον καθένα και είναι ένα είδος προστασίας απέναντι στους κινδύνους που συνεπάγεται η έκθεση στο διαδίκτυο. Δεν είναι το πρώτο θέμα στο οποίο ποστάρω με αυτό το ψευδώνυμο: έχω συγκρουστεί με φασίστες μέσα από το διαδίκτυο, έχω γράψει τη γνώμη μου για θέματα που έχουν σχέση με μεγάλα συμφέροντα τα οποία έχουν τα μέσα να αντιδράσουν και να απειλήσουν ακόμα και τη σωματική μου ακεραιότητα. Ως εκ τούτου η προστασία που παρέχει το ψευδώνυμο είναι απαραίτητη, όταν μάλιστα στο διαδίκτυο σχεδόν όλοι είναι ψευδώνυμοι ή ανώνυμοι: πρόσφατα μάλιστα η κυβέρνηση της ΝΔ προσπάθησε να χτυπήσει την ανωνυμία στα blogs προκειμένου να μπορεί να τα ελέγξει, χωρίς όμως να το καταφέρει.

Απαιτώ από τον Στέφανο την αυτοκριτική του για αυτό το ζήτημα.

2. Κυρία Χριστοπούλου: είμαι στο χώρο της αριστεράς ως σκεπτόμενος αριστερός ευρωκομμουνιστής με μαρξιστική παιδεία εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, οργανωμένος ή ανένταχτος. Η πολύ μικρή συνεισφορά μου (συγκρινόμενη με πολλών άλλων που έδωσαν πολλά περισσότερα στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη) είναι γνωστή στην Κορινθία, στην Πάντειο στα τέλη της δεκαετίας του 80, στον εργασιακό μου χώρο και τη συνδικαλιστική μου δράση στις επόμενες δεκαετίες, από διάφορες θέσεις και με διάφορες αρμοδιότητες. Ρωτήστε και θα μάθετε!

Όμως δεν είναι αυτή η ουσία: η ουσία είναι το πώς τοποθετείται όποιος αυτοαποκαλείται αριστερός στις διάφορες πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Ως εκ τούτου, η επιλογή σας του 2002 (και όχι το 2006) να συνεργαστείτε (όχι μόνο εσείς αλλά και κάποιοι άλλοι ελάχιστοι) με την δεξιά στο Δήμο Ναυπλίου μπορεί εσάς να μην σας ενοχλεί (ελπίζω να σας ενοχλεί) αλλά είχε δημιουργήσει παλιότερα πολλά προβλήματα στο χώρο από τον οποίο προέρχεστε και ο οποίος δεν σας ακολούθησε εκείνη την εποχή. Ακόμα και τώρα χρησιμοποιούνται προκειμένου να χτυπήσουν (έτσι νομίζουν, είναι όμως γελασμένοι) έναν διαφορετικό, κατά τεκμήριο, πολιτικό χώρο, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γι' αυτό ακριβώς θεωρώ αναγκαίο να ακούσω την αυτοκριτική σας (εφόσον βέβαια έχετε αλλάξει πλέον γνώμη) για αυτό το ζήτημα όχι κατ' ανάγκη στο διαδίκτυο, πάντως δημοσίως. Η αναγνώριση των λαθών μας (ΟΛΟΙ μας έχουμε κάνει λάθη) είναι πάντα καλό να γίνεται, για να ξεκαθαρίζονται οι καταστάσεις, να διορθωνόμαστε και να προχωράμε μπροστά χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος και χωρίς σκιές να μας κάνουν να χάνουμε το δρόμο μας.

spallantzas είπε...

@raindog
Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν φαντάστηκα ότι η χρήση του μικρού (και μόνο) ονόματος θα ενοχλούσε! Ήταν όντως αντιδεοντολογικό! Έκρινα όμως πως δεν έπρεπε να διαγράψω το συγκεκριμένο σχόλιο γιατί αυτό θα χάλαγε την πορεία της συζήτησης. Ζητώ όμως ειλικρινά συγγνώμη.

Όσο για τα υπόλοιπα , νομίζω πως το θέμα, τουλάχιστον εδώ εξαντλήθηκε.