3 Ιουλ 2009

...ε ρε γλέντια ... part 5

Πάμε σε μερικά στοιχεία αυτής καθ' αυτής της πρότασης (την οποία έχω στα χέρια μου) που κάνουν το "νούμερο" του προϋπολογισμού ακόμη πιο προκλητικό. Έχουμε και λέμε λοιπόν :

1. Οι δύο βασικοί άξονες υπηρεσιών που θα παρέχει το προτεινόμενο σύστημα θα είναι :
  • Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για τους έλληνες ταξιδιωτικούς πράκτορες
  • Υπηρεσίες ASP σε ξενοδοχειακούς φορείς του Δήμου Ναυπλίου.
Με απλά λόγια το σύστημα θα παρέχει ολοκληρωμένο οnline booking (μαζί με το promotion) σε όλο το τουριστικό σύστημα της πόλης . Η απορία μου είναι η εξής : πόσοι ξενοδοχειακοί φορείς (συμπεριλαμβανομένων και των πανσιόν) της πόλης δεν είναι σήμερα ενταγμένοι σε ένα online booking σύστημα, είτε δικό τους, είτε κεντρικό, είτε ταξιδιωτικού πράκτορα? Και άρα σε πόσους φορείς τουρισμού έχει στόχο να απευθυνθεί το σύστημα? Το 90% που αναφέρεται δεν μας δίνει πραγματικά στοιχεία κόστους ανα φορέα.

2. Η διάρκεια υλοποίησης του έργου θα είναι , μαζί με τη δίμηνη πιλοτική του λειτουργία 12 μήνες. Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι ... 2 !!! Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε εργαζόμενος στην υλοποίηση του προγράμματος κοστολογείται χοντρά (συμπεριλαμβανομένου του κόστους hard- και software) 1800 € την ημέρα! Καλά δεν είναι?

3. Ενδιαφέρον έχουν οι δράσεις προβολής και προώθησης που θα γίνουν για να προβληθεί το σύστημα. Προβλέπονται μια ημερίδα παρουσίασης , εκτύπωση 2.000 φυλλαδίων σε τρεις γλώσσες, 2 banner campaign σε πύλες μεγάλης επισκεψιμότητας και ΘΑ εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας και προβολής διαφημιστικού μηνύματος σε ΜΜΕ! Σιγά μάγκες! Κατα ξοδεύεστε!

4. Το περίεργο στην πρόταση , και σε αντίθεση με όσα είχα πληροφορηθεί αλλά και σε σχέση με άλλες αντιστοιχες προτάσεις, είναι το γεγονός ότι δεν προβλέπεται μέσα στην δαπάνη καμιά περίοδος συντήρησης και υποστήριξης του προγράμματος, πέραν της δωδεκάμηνης διάρκειας ανάπτυξης του συστήματος που περιλαμβάνει και μια τρίμηνη πιλοτική χρήση του. Αυτό το γεγονός ενισχύει την φήμη ότι μετά το πέρας υλοποίησης αυτής της πρότασης, θα προκύψει ζήτημα νέας (σε ποιο ύψος αλήθεια?) δαπάνης υποστήριξης του συστήματος, η οποία μπορεί να πάρει τη μορφή εμπορικής εκμετάλλευσης του συστήματος! Με απλά λόγια οι τουριστικές επιχειρήσεις του Δήμου θα πρέπει να καταβάλλουν κάποιο αντίτιμο στον διαχειριστή ώστε να εξακολουθήσουν και μετά την τρίμηνη πιλοτική λειτουργία να είναι στο σύστημα!

Να το κάνουμε λιανά λοιπόν παιδιά για να συνεννοηθούμε :

Κάποιοι μάγκες "εξειδικευμένων" εταιρειών, συνεταίρων του Δημοσίου τα τελευταία χρόνια, αφού αναλύσουν το ζήτημα τουριστική βιομηχανία Ναυπλίου για δύο μήνες, θα αγοράσουν 2-3 υπολογιστές, θα βάλουν 2-3 κομπιουτεράδες να στήσουν (με έτοιμα εργαλεία e-marketing και ASP) ένα web based σύστημα on line booking, θα το τεστάρουν για ένα μήνα, θα το συνδέσουν με "πελάτες" για άλλο ένα μήνα, θα ανεβάσουν περιεχόμενο για άλλον ένα μήνα και στο τέλος θα το λειτουγήσουν πιλοτικά για τρεις μήνες, ενώ παράλληλα θα κάνουν μια ημερίδα , θα τυπώσουν 2000 φυλλάδια και θα βάλουν δυο banner στο in.gr και κάπου άλλου για να το προωθήσουν. Για ΟΛΑ αυτά θα πάρουν 1.309.000 € ή λίγο λιγότερο, λόγω διαγωνισμού! Αυτό θα πολλαπλασιαστεί στο ακέραιο ανάλογα με το σε ποιες πόλεις και νομαρχίες της Ελλάδας θα τους κάτσει! Και αφού τα πάρουν, θα έρθουν μετά και θα μας πουν : Μπράβο παιδάκια ! Είδατε τι συστηματάρα σας φτιάξαμε ! Πληρώστε τώρα για να ενταχθείτε!

Με τις υγείες μας!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόλις βρω ευκαιρία ξεκινάω να διαβάζω εδώ http://www.europarl.europa.eu/comparl/cont/site/default_en.htm, γιατί αν περιμένουμε από τους δικούς μας ζήτω που καήκαμε.

Ελπίζω να τα διαβάζουν αυτά οι υπεύθυνοι στους οποίους στέλνω την αγάπη μου!

Άι σιχτίρ!

Μπριζίτ η αντισυνταγματικιά είπε...

Απαπαπαπα!!!!
Τι τρελλή μάσα καλέ!!!
Είμαι κ΄εγω αντισυνταγματικιά αλλά όχι κ΄έτσι!!!Δε θα δεχόμουν ποτέ τέτοια λάλα!!!Μιλάμε μάλλον για διαγαλαξιακό site με τέτοιο μπερντέ!!!

Υ.Γ λοιπόν ο blogger μάρέσει γιατί
δε μασάει!!Καλέ ηρέμησε!!!

Unknown είπε...

καλημέρα,χαίρομαι που γλεντας,συνοδεύονται και με τσιγάρο?????

spallantzas είπε...

@taspa
πανω που είπα να το κόψω... ασε!

spallantzas είπε...

@Μπριζιτ
ήρεμος είμαι! πιο ήρεμος δε γίνεται!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο τουρισμός είναι μεγάλο φαγοπότι:

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/03/1685445.htm

Με τις υγείες μας. Και να ξέρανε τι κάνουνε. Πεταμένα λεφτά.