28 Σεπ 2009

Τέρμα τα αστεία ...

" Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ γιατί κοιτάω μπροστά. Κι θα το ξεπεράσω αν δεν ανταποκριθεί στην κρίσιμη αυτή στιγμή. Αυτή τη φορά δεν θα το τιμωρήσω απλά. Θα το "σκοτώσω" πολιτικά. Ψηφίζω για μένα και για όλους μας. Ψηφίζω για τα παιδιά μου. Ψηφίζω για το περιβάλλον. Σκέφτομαι σήμερα. Αποφασίζω αύριο. Συμμετέχω και απαιτώ μεθαύριο. ....
....
Δεν ψηφίζω το ΠΑΣΟΚ που ξέρω,ψηφίζω για το ΠΑΣΟΚ που θέλω, για το ΠΑΣΟΚ που ισότιμα θα συμμετέχω. Ψηφίζω στη λογική του Παπανδρέου για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Ψηφίζω στη βάση των εγγυήσεων που μου υποσχέθηκε για ισότιμο διάλογο και συμμετοχή, για συνυπευθυνότητα και συλλογικότητα στην κοινωνία, ψηφίζω τώρα και θα ελέγξω συμμετέχοντας μετά. Ψηφίζω όχι για να εξουσιοδοτήσω κάποιον αλλά για να πάρω την κατάσταση στα δικά μου χέρια. Ψηφίζω όχι γιατί το είπε σε τελική ανάλυση ο Παπανδρέου, αλλά γιατί αυτό είναι το συμφέρον μου και το συμφέρον της κοινωνίας που ζω και είναι πια μονόδρομος. Και φυσικά παίρνω το σύνολο της ευθύνης που μου αναλογεί σαν ενεργού πολίτη αυτής της κοινωνίας, ότι θα προχωρήσω αταλάντευτα αυτή την πορεία των ανατροπών και θα τιμωρήσω σκληρά όποιον υπαναχωρήσει , όποιον με πουλήσει, όποιον με αποπροσανατολίσει , κι ας λέγεται και Παπανδρέου. "
Τα λένε κι άλλοι αυτές τις μέρες θα μου πείτε! Μόνο που αυτές οι προτάσεις  γράφτηκαν πριν δυο χρόνια, και  ξαναγράφτηκαν πάλι 6 μέρες πριν τις εκλογές του 2007. Και ισχύουν όχι απλά στο ακέραιο, αλλά και 10 φορές παραπάνω. 
Για να δούμε τι θα δούμε!

4 σχόλια:

Ευάγγελος είπε...

Με αποφασιστικότητα κι αισιοδοξία!

Nechayev είπε...

Ας μας σώσει ο θεός από σας. Οραματιστές της μάσας, καιροσκόποι και ανίκανοι.

xristos είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΙΛΕ ΣΤΕΦΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ είπε...

Αλήθεια – Εμπιστοσύνη οι δύο κυρίαρχες λέξεις στην εποχή μας.
Προκύπτει αλήθεια απ' τα λόγια σου δείχνοντας και την απαραίτητη εμπιστοσύνη στη τελευταία αυτή προσπάθεια όλων μας.
Μαζί σου κι εγώ.