18 Οκτ 2009

Σκόρπιες εντυπώσεις από τις προγραμματικές δηλώσεις

  1. Παπανδρέου συνεπής στις δεσμεύσεις του.
  2. Πάγκαλος ... είπαμε ... ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση.
  3. Τίνα Μπιρμπίλη: πρεμιέρα με αποφασιστικότητα. Η μόνη που είπε ότι "σε 45 μέρες θα καταθέσει σχέδιο δράσης για το 2010"! Σας  το έχω πει: σε  λίγο θα είναι μέτρο σύγκρισης για όλους.
  4. Λούκα Κατσέλη - Γιώργος Παπακωνσταντίνου ... σε λίγο θα ακούμε τα ονόματα "Αλογοσκούφης" και "Αδαμ Ρεγκούζας" και θα γελάμε που ασχολήθηκαν με την οικονομία...κάποτε.
  5. Βενιζέλος : ο γνωστός Μπένυ ... λέει περισσότερα από όσα πρέπει και θα γίνουν!
  6. Λοβέρδος : Μεγάλη κουβέντα είπες ... η παναγιά μαζί σου!
  7. Ξενογιαννακοπούλου : πως είναι δυνατόν σε μια τέτοια ομιλία για την υγεία να μην υπάρχει η λέξη "φακελάκι"?
  8. Μπατζελή , Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης ... ακόμα ψάχνονται.
  9. Τους άλλους δεν τους άκουσα.
  10. ΝΔ ... ήταν στη Βουλή?
  11. ΚΚΕ ... κάτω στον Πειραιά στο μουράγιο...
  12. ΣΥΡΙΖΑ ... μάλλον αμηχανία
  13. ΛΑΟΣ ... σίγουρα αμηχανία
Γενικά δεν ακούσαμε το γνωστό τροπάριο "παραλάβαμε καμμένη γη" ... Αντίθετα για πρώτη φορά στα χρονικά της μεταπολίτευσης ακούσαμε σε προγραμματικές δηλώσεις τόσες πολλές φορές και από τόσους πολλούς τη λέξη "δεσμεύομαι". Εύχομαι να καταλαβαίνουν όλοι (για τον ΓΑΠ είμαι βέβαιος)  τη μεγάλη σημασία της λέξης στις σημερινές συνθήκες.

4 σχόλια:

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Συνεπής ο Παπανδρέου; Είπε ακριβώς ότι έλεγε προεκλογικά. Δηλαδή; Τίποτα...

Οι προγραμματικές δηλώσεις λέγονται προγραμματικές για έναν συγκεκριμένο λόγο... Οι υπουργοί του... κάτι είπαν, αλλά ο ίδιος μόνο τα γενικόλογα ευχολόγια...

Elias είπε...

Υπήρξε όμως ένα (τουλάχιστον) κρούσμα καμένης γης: Παρόμοια η κατάσταση και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον νέο υπουργό Χάρη Καστανίδη να μιλά για «καμένη γη που άφησε πίσω της η ΝΔ» (από εδώ). Ήταν και άκομψο αυτό γιατί 2 βδομάδες πριν, ο Καστανίδης έδινε συνέντευξη στο Έθνος και έλεγε: "Δεν θα πούμε ότι παραλάβαμε καμένη γη".

Οφείλω επίσης να παρατηρήσω ότι και η ΝΔ όταν ανέλαβε το 2004, αρχικά ήταν όλο μεγαλοσύνη. Αργότερα, όταν στριμώχτηκε, τότε ξεκίνησε να μιλά κι αυτή για καμένη γη, για τα χρέη που άφησε το ΠΑΣΟΚ κ.λπ.

Ουσιαστικά, δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα από την καινούργια κυβέρνηση. Κάποια δείγματα γραφής που μπορεί να σημαίνουν πολλά, μπορεί και να μη σημαίνουν τίποτα. Τα λόγια κι οι δηλώσεις δεν έχουν ειδικό βάρος, οι ολοκληρωμένες δράσεις και οι πράξεις είναι που μετράνε. Περιμένουμε.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ουσιαστικά όμως οι προγραμματικές δηλώσεις είναι οι προθέσεις και όχι κάποιες δεσμεύσεις. Προθέσεις που σπάνια διαφέρουν από εκείνες της προεκλογικής περιόδου. Στα υπέρ του Παπανδρέου είναι ότι δε χρησιμοποίησε ως άλλοθι την κακή οικονομική κατάσταση πυο κληρονόμησε.

spallantzas είπε...

@all
οι προγραμματικές δηλώσεις πράγματι αποτελούν προθέσεις και όχι πράξεις. Όταν όμως ακούς τόσες πολλές δεσμεύσεις, τότε έχεις το δικαίωμα τουλάχιστον να ελπίζεις λίγο παραπάνω.