19 Οκτ 2009

Η πρώτη υπουργική απόφαση σε δημόσια διαβούλευση.

Έσκασε μύτη η πρώτη υπουργική απόφαση σε δημόσια διαβούλευση πριν την υπογραφή της. Δίνεται το δικαίωμα σε κάθε πολίτη να σχολιάσει και μάλιστα άρθρο  - άρθρο. Θα πρότεινα να υπάρχει και ένα κομμάτι ερωταπαντήσεων για διευκρινίσεις, γιατί υπάρχουν τη "γλώσσα των νόμων και ΚΥΑ" όροι που ο απλός πολίτης δεν καταλαβαίνει.

Καλώ όλους τους φίλους αυτού του ιστολογίου να μπουν να διαβάσουν και να σχολιάσουν την απόφαση, να προτείνουν διορθώσεις και συμπληρώσεις. Υπάρχουν κατά τη γνώμη μου σημεία που χρήζουν βελτιώσεων.

Και κάτι συνολικό για την ιστορία της διαβούλευσης στο διαδίκτυο. Αφού αποφασίσαμε (αν αποφασίσαμε) να κάνουμε το opengov.gr κεντρική σελίδα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαβούλευσης, ας κάνουμε μια ...ανθρώπινη, ολοκληρωμένη  και λειτουργική αρχική σελίδα. Γιατί τώρα ...εξακολουθούμε να αυτοσχεδιάζουμε. Είναι το Γραφείο Πρωθυπουργού? Είναι το γραφείο του Γιάννη Παναρετου? Είναι η πύλη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης? Τι είναι τελικά?

Και αυτό το λέω γιατί αυτή την ώρα έρχεται ένα mail Που ενημερώνει για την δημόσια διαβούλευση και δίνει τον σύνδεσμο. Αλλά αυτό το mail δεν το παίρνουν όλοι οι πολίτες. Κι αν πας στην αρχική σελίδα του opengov.gr και πατήσεις τον αντίστοιχο σύνδεσμο, σε πάει σε ένα δελτίο τύπου του Υπουργείου και όχι στη δημόσια διαβούλευση.  Μην τα πάρω παλι....

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η πρότασή σου είναι καλά. Θα μπορούσε στο κεντρικό να εμφανίζονται όλα τα σχετικά υπουργεία ώστε να μη χρειάζεται να τα πληκτρολογούμε στην κεντρική διεύθυνση.

aristos είπε...

ΠΟΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ?
Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ apps.opengov.gr,ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΧΟΛΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ?
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η "ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ" ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ & ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ? ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ, Ο ΡΟΛΟΣ & ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ?
ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΛΑ? ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΛΟΣ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ, Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ?
ΜΗΠΩΣ Ο Κος ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ & ΕΙΚΟΝΑ?
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ & ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ?
ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΘΕΙ "ΚΑΙΣΑΡΑΣ".

AVE CAESAR

stefan είπε...

@aristo
Και εσυ να μάθεις να αποφεύγεις τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ !!!! Μπορείς!