3 Μαρ 2008

Σκέψεις οργής ... χωρίς τίτλο...και ανακεφαλαίωση 6 μηνών

Σε όλους αυτούς που κράζουν τις τελευταίες ώρες, χτυπημένοι στο δόξα πατρί απο την οξεία δημοσκοπήτιδα, σε όλους αυτούς που -βλέποντας το καράβι να βουλιάζει - έχουν μπει ο καθένας στη σωσσίβια λέμβο του "αρχηγού"του και , μετά και τα τελευταία ποντίκια που ήδη πήδηξαν, περιμένουν (με χαρά και ικανοποίηση) το μοιραίο. Σε όλους αυτούς που απόψε θα παραληρήσουν πάλι στα κανάλια, στην υπηρεσία του great pretender, έχω να πω τα εξής (και συγχωρέστε με προκαταβολικά για το έντονο της γραφής, αλλά η φόρτιση είναι μεγάλη πια) :
  • Μας κατηγορείτε ότι την ώρα που το ΠΑΣΟΚ πάει "με ευθύνη της ηγεσίας του" μαθηματικά για τρίτο κόμμα, εμείς στηρίζουμε τον "ανίκανο αρχηγό του" με ιδιαίτερη θέρμη, σε αντίθεση με τους απλούς ψηφοφόρους που γυρίζουν την πλάτη στον ΓΑΠ. Από που προκύπτει αυτό το τελευταίο , εκτός απο τις γνωστές δημοσκοπήσεις? Και ποιός λέει ότι γυρίζουν τελικά την πλάτη στον ΓΑΠ και όχι στο ΠΑΣΟΚ? Αυτό το ΠΑΣΟΚ που δεν κουνιέται με τίποτα? Θέλετε να σας θυμίσω τι λεγόταν απο τον ΒΒ στις 17 Σεπτεμβρίου? Τα ίδια ακριβώς! Θέλετε να σας θυμίσω το αποτέλεσμα της 11.11? 60-40! Θέλετε μήπως να το ξανακάνουμε?
  • Εσείς οι "παλιοί" Πασόκοι κατηγορείτε εμάς τους "νεόκοπους" -όπως μας αποκαλείτε -ότι δεν ακούμε την κοινωνία! Ότι διαλεγόμαστε στα γραφεία μας , στις οθόνες μας , μακριά απο τα προβλήματα της κοινωνίας! Απίστευτο! Εσείς να το λέτε αυτό σε εμάς! Εσείς που κοινωνία θεωρείτε τη συντεχνία των δημοσίων υπαλλήλων, κοινωνία θεωρείτε την στοά των πανεπιστημιακών, τα λόμπυ των συνδικαλιστών, τις φατρίες της αρπαχτής και της διαπλοκής, τα ρουσφέτια των βουλευτών και τα κομιτάτα των δημάρχων και των νομαρχών. Αυτή δεν είναι η κοινωνία μάγκες , είναι η γάγγραινα της κοινωνίας. Η κοινωνία έχει 12 εκατομμύρια και όχι 500.000. Η κοινωνία έχει άνεργους και αδύναμους, μετανάστες και νεολαία, δημιουργικούς νέους επιχειρηματίες, συλλογικότητες πολιτών, επιστήμονες του μόχθου, καλλιτέχνες του αγώνα, γυναίκες, ηλικιωμένους με μεράκι, παιδιά με φιλοτιμο! Αυτή την κοινωνία δεν την βρίσκετε στα παράθυρα και στις δημοσκοπήσεις, αυτή η κοινωνία είναι άγνωστη σε σας. Μ' αυτή την κοινωνία , σε αυτή την κοινωνία εμείς ζούμε και γιαυτήν κάνουμε ότι κάνουμε.
  • Όλοι εσείς χτυπάτε σήμερα με απίστευτη ευκολία και συνάμα λύσσα τον Γιώργο Παπανδρέου ως τον μοναδικό υπεύθυνο για την κατάντια του ΠΑΣΟΚ. Έχοντας στο αίμα σας σταλινικά κατάλοιπα να καθορίζουν το πως θεωρείτε έναν κομματικό ηγέτη, γουστάρετε έναν αρχηγό να σας έχει με το βούρδουλα, να σας δίνει γραμμή που δεν τολμάτε να αλλάξετε ούτε τελεία. Να σας επιβάλλει το θέλω του χωρίς σκεπτικό , χωρίς διάλογο, να σας διαγράφει όταν διαφωνήσετε , αν τολμήσετε ποτέ να διαφωνήσετε. Είσαστε στον προηγούμενο (για να μην πω στον προπροηγούμενο) αιώνα! Δεν αντέχετε έναν ηγέτη που βάζει τον άνθρωπο και το διάλογο πάνω απο όλα. Που προτείνει τη συλλογικότητα κόντρα στην μονολιθικότητα, την ανατροπή απο τα κάτω κόντρα στη γραμμή απο τα πάνω, το κόμμα των πολιτών κόντρα στο κόμμα των αυλικών, την πολιτική της κοινωνίας κόντρα στην πολιτική της νομενκλατούρας. Και τον χτυπάτε με μανία μεγαλύτερη απο αυτήν των πολιτικών του αντιπάλων, μεγαλύτερη απο αυτή των συμφερόντων που βλέπουν ότι κινδυνεύουν απο την παρουσία του, μεγαλύτερη από όλους αυτούς που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Είστε τελικά κι εσείς μέρος αυτών που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα!
  • Και όλη αυτή την επίθεση την κάνετε - στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της δημοκρατικής παράταξης -χωρίς να προτείνετε τίποτα ουσιαστικό , ούτε σε πολιτική ούτε σε πρόσωπα! Σπρώχνετε ανόητα τον κόσμο να κάτσει πάνω στην φούσκα Τσίπρα , ξέροντας ότι τους σπρώχνετε εκ του ασφαλούς, ξέροντας ότι είναι φούσκα και θα σκάσει, ξέροντας ότι μετά -απόλυτα απογοητευμένους - θα τους ελέγξετε πάλι και θα τους μπουζουριάσετε στο τελματωμένο κατεστημένο.
  • Ἓ λοιπόν , αγαπητοί φίλοι (και δυστυχώς και σύντροφοι) αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις -όσες μας έχουν απομείνει -να μην συμβεί. Όπως το παλέψαμε και το πετύχαμε το περασμένο φθινόπωρο. Και δεν είμαστε ούτε λίγοι , ούτε πίσω απο κλειστές πόρτες. Είμαστε πολλοί και προπάντων εκλεκτοί μέσα στην κοινωνία. Και θα στηρίξουμε όποιον ακούει την κοινωνία και αγωνίζεται γιαυτήν, όποιον συγκρούεται με το κατεστημένο και τα συμφέροντα δίνοντας λύση εξουσίας για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Και τέτοιος είναι ο Παπανδρέου, γιατί τέτοιες είναι οι ιδέες του και οι προτάσεις του. Και αυτές μας έλκουν και μας κάνουν να συμμετέχουμε και όχι το όμορφο μπλουζάκι του, ούτε το χαμόγελο του, ούτε το αν πίνει γαλλικό καφέ! Και θα συνεχίσουμε με ή χωρίς τον Παπανδρέου , για το δικό μας μέλλον και για το μέλλον των παιδιών μας και θα διαμορφώσουμε πάλι από τα κάτω την νέα εναλλακτική πρόταση εξουσίας, την ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ.
  • Σας συστήνω να μην έχετε καμιά μα καμιά ελπίδα ότι θα τα παρατήσουμε. Σας διαβεβαιώ ότι θάμαστε αμείλικτοι και εδώ στο διαδίκτυο και στην πραγματική κοινωνία. Θα πάρουμε μπάλα ότι εμπόδιο και βαρίδι βρούμε μπροστά μας. Σας εγγυώμαι ότι θα πετύχουμε αργά ή γρήγορα. Σαν το κύμα ....

ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΑΜΠΑΡΙ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ , ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από την υπερθέρμανση του πλανήτη, στην εποχή των παγετώνων;

http://neoinileias.blogspot.com/

αντωνης είπε...

Στεφανε, απλα ενα μεγαλο μπραβο περασα να πω (και) γι' αυτο το αρθρο. Και να καταθεσω το θαυμασμο μου για τον τροπο γραφης, ενω λες οτι η φορτιση ειναι μεγαλη (και δικαιως ειναι). Εγω απλα δεν μπορω να το κανω, απο την οργη που εχω ωρες ωρες προτιμω να μη γραψω οπως σκεφτομαι.

spallantzas είπε...

@αντώνη
γράψε όπως σκέφτεσαι. κάντο ΤΩΡΑ! αυτην την ώρα χρειάζεται ναμαστε πιο εξωστρεφεις απο ποτέ, πιο απαιτητικοί απο ποτέ. και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Υποκλείνομαι στον πηγαίο λόγο σου που δικαιώνει πολιτκά τις μέχρι εδώ επιλογές μας.

Και μια πρόταση: μήπως πρέπει στο συνέδριο ο Παπανδρέου να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ και μετά από ένα μήνα να φτιάξουμε ένα νέο φορέα αλλαγής; Ούτε 60-40, ούτε Σημίτης, τίποτα.

spallantzas είπε...

@γιώργο ασημακόπουλο
εύκολη λυση μου ακούγεται ... και ο γαπ δεν συνηθίζει τα ευκολα. αλλά όχι απορριπτέα... και όχι φυσικά δική μας δουλειά!

αντωνης είπε...

@Γιωργο, μια μονο ερωτηση για την προταση σου την οποια ουτε και εγω απορριπτω.
Και στην Βουλη τι ακριβως θα γινει;
Μηπως μπαχαλο;;;

spallantzas είπε...

@αντώνη
συγνώμη που παρεμβαίνω ... γιατί τι γίνεται και τώρα στη βουλή? ένα μπαχαλο δε γίνεται? :-)

αντωνης είπε...

Κατα καποιο τροπο ναι, Στεφανε.
Αλλά εχω μια ακομα "ενσταση". Ισως να ειναι και διαδικαστικη, αλλα ο κοσμος ψηφισε ενα συγκεκριμενο κομμα στις εθνικες εκλογες. Δεν ειναι λιγο περιεργο να το διαλυσει 6 μηνες μετα τις εκλογες;
Αν και δεν βλεπω τον Παπανδρεου να θελει κατι τετοιο.

Ανώνυμος είπε...

Πεσ'τα χρυσόστομε!!! Έχω πολύ καιρό να γράψω (χρειαζόμουν χρόνο αφομοίωσης των όσων συνέβησαν μετά τις 11/11 και περισσυλογής), παρ΄όλο που σας παρακολουθώ, αλλά πραγματικά έχω φτάσει στο αμήν (μετά και από αυτά που έγιναν στη Θεσ/νίκη και το λιμάνι).Τώρα θα φανεί ποιός νοιάζεται για την πολιτική και ποιός για την καρέκλα.
Συμφωνώ απόλυτα με το Γιώργο Ασημακόπουλο - ας το διαλύσει τελείως κι ας ακολουθήσουν όσοι πιστεύουν πραγματικά στις ιδέες του εδώ και χρόνια [εκτός αν διαλυθεί κοινοβουλευτικά πρώτα με ανεξαρτητοποίηση βουλευτών που θα προσδεθούν στο άρμα του Σύριζα για "κοινή δράση" (έτσι το λέμε τώρα) μέσα στη Βουλή - για μελλοντικά κέρδη > "έλα, τώρα, που κληρώνει ο μεγάλος λαχνός"]
Ως προς την άνοδο του Σύριζα και τη διαρρόη ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, τα κανάλια δε μιλάνε για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων, δηλ. το ποσοστό των "δυσαρεστημένων" ψηφοφόρων που διαρρέουν και που όλως τυχαίως στη μεγάλη πλειονότητά τους ψήφισαν ΒΒ στις 11/11. Κι επειδή σ'αυτή την χώρα έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, υπενθυμίζω την επιχειρηματολογία ΒΒ "ΕΓΩ μπορώ να νικήσω τον Καραμανλή, εγώ μπορώ να ξαναφέρω το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά εξουσίας". Με λίγα λόγια: μύρισε άρωμα εξουσίας στον Σύριζα και... όσοι πιστοί προσέλθετε.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πλέον, από μία ηλικία και κάτω, δε μπορείς να τοποθετήσεις ένα άτομο σε ένα κοινωνικο-ιστορικό πλαίσιο με σαφείς πολιτικές αναφορές (π.χ γενιά 114, ανένδοτος, νεολαία Λαμπράκη, αντιδικτατορικός αγώνας, Πολυτεχνείο κ.ο.κ), οπότε....; Οπότε ελπίζω εκεί στον Σύριζα να έχουν καλό face control, γιατί αν είναι να μαζέψουν όσους φεύγουν από το Πασοκ επειδη δε βλέπουν προοπτική εξουσίας, τί να πω.. τους εύχομαι καλό κουράγιο (και τους παρακαλώ θερμότατα να τους κρατήσουν).
Νικολέτα

tractatus είπε...

Στέφανε, τώρα μπόρεσα να το διαβάσω όλο και είναι όπως τα λές. Τα μάζευες...τα μάζευες...τα είπες...όμως, υπάρχει πάντα ο πανδαμάτωρ χρόνος και εκεί απολογούμαστε όλοι...και εσυ το ξέρεις κι αυτό πολύ καλά γι' αυτό και καλό είναι οι τόνοι εκτός απο μαχητικοί να είναι συγκροτημένοι, όπως το κείμενό σου άλλωστε, αλλά σε ευρύτερη μορφή...και η κρίσιμη μάζα παίζει ρόλο...στη τελική που λέει και η νεολαία!!! ;)))

spallantzas είπε...

@tractatus
τοχω αυτό το κακό να "μαζεύω" ,να φορτώνω. Κι αμα κάποιος με φτιάξει , όπως ένας κοινός φίλος χθες βράδυ,να εκτονώνομαι.
έχω την αίσθηση ότι οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι εξαιρετικά έντονες, και όταν συμβαίνει αυτό , τότε ΠΑΝΤΑ αρχίζω να σκέφτομαι το μετά. Πάντα - συχνά χωρίς να το θέλω - είμαι στη σκέψη μια φάση πιο μπροστά απο πολλούς. Ίσως θάπρεπε οι περισσότεροι νάμαστε έτσι. Ειδικά αυτή τη στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

Να αγιάσει το χεράκι σου....
Αυτό μόνο έχω να δηλώσω

spallantzas είπε...

@Θόδωρο
χμμμμ ...χλωμό το βλέπω ... το κρατάω σφιχτά κλειστό ...μην ανοίξει

NdN είπε...

Καλησπέρα Στεφανε,

Εγραψες γαι ακόμα μία φορά αυτά που όλοι μας θέλαμε να πούμε! Εξαιρετικό το κείμενο. Περιγράφει απόλυτα τον τρόπο με τον οποίο σκεφτήκαμε και τους λόγους για τους οποίους στηρίξαμε τον Γιώργο από την αρχή!

Ανώνυμος είπε...

Ρίχτα χοντρά στους "συντρόφους" και στους ποντικούς που νομίζουν ότι βουλιάζει το καράβι, ενώ έχουν πάει προ πολλού στον πάτο οι ίδιοι.
Εμείς επιμένουμε και συνεχίζουμε, για το καλό του τόπου και των παιδιών που θα έρθουν.Εχω οργή για όσα συμβαίνουν και για την ενορχηστρωμένη επίθεση των...Ντερμπεντέρηδων, επιλεκτικά εναντίον του ΓΑΠ και όχι στους πραγματικούς φταίχτες.Να ΄σαι καλά φίλε stefan,μας έφτιαξες τη μέρα μας.

leon είπε...

Μερικές επισημάνσεις:

1. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

2. Ακόμα και στα γκάλοπ του "κιλού", η νεολαία από 18 - 29 βγάζει πρώτο κόμα το ΠΑΣΟΚ, δεύτερο το ΣΥΡΙΖΑ και τρίτη τη ΝΔ.

3. Όταν γίνουν εκλογές - σύντομα - θα εκλεγεί μια πολύ πιο συνεκτική και συμπαγής κοιν. ομάδα, αφού πολλοί ψήφοι "διαμαρτυρίας" θα αυτομολήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Αντίο έδρες για μερικούς - μερικούς...

4. Η πορεία προς την εξουσία θα είναι μακρύτερη απ' όσο φαντάζονται κάποιοι, αλλά πάντα έτσι γίνεται όταν ωριμάζει μια πολιτική αλλαγή μακράς πνοής. Υπομονή.

5. Έχεις δίκιο σε πολλά.
Κ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

Η Δημοκρατική παράταξη έκανε πολλά χρόνια να πάρει την εξουσία και να βγάλει από την αφάνεια τον κατατρεγμένο και μη προνομιούχο Έλληνα.Ο Α.Παπανδρέου ήταν ο μόνος,μετά τον Ε.Βενιζέλο,που το κατάφερε χάρι της χαρισματικής του πρωσοπικότητάς ιδρύοντας το ΠΑ.ΣΟ.Κ.Είναι αστείο σύντροφοι να μιλάμε σήμερα για διάλυση του και τη δημιουργία νέου κόματος.Δυστυχώς δεν υπάρχουν ηγέτες σήμερα, στην εποχή της τόσο μεγάλης αμφισβήτισης των πάντων,να δημιουργήσουν νέα κόματα.Νομίζω αυτό που πρέπει να γίνει στο ΠΑΣΟΚ ειναι να δείξουν σοβαρότητα και αλληλεγγύη μεταξύ τους τα στελεχη και με αξιόπιστο λόγο να βγουν να μιλήσουν στον λαό.Τον πρώτο λόγο και τη βαριά ευθύνη έχει ο Πρόεδρος μαζί με τα άλλα στελέχη του Κινήματος.Αν δεν δείξουν στο Λαό ότι μπορούν να συνεχίσουν μαζί τότε όλοι ματαιοπονούμε.Η ιστορία θα τους γράψει με πολύ μικρά γράμματα όπως τόσους άλλους που προέταξαν το πρωσοπικό τους συμφέρον πάνω από τους θεσμούς.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ας το καταλάβουν.

Στέλιος είπε...

Παιδιά, επειδή κι εγώ υπέστην πολλές επιθέσεις από τους "πασόκους" που δεν ήταν παπανδρεϊκοί, το έχω επι εξ αρχής: την έχουν στημένοι στον γιώργο. Στις ευρωεκλογές δεν θα ψηφίοσυν πασόκ οι ψηφοφόροι του Βενιζέλου, το πασόκ θα σημειώσει χαμηλό ποσοστό και θα ανοίξει ξανά ο κύκλος της αμφισβήτησης. Οι λύσεις ήταν 2 αλλά ο Γιώργος αμέλησε ή δε θέλησε να επιλέξει από αυτές: διαγραφή βενιζέλου αμέσως μόλις έκανε λόγο για δήθεν ρεύμα ή παραίτηση του γιώργου το βράδυ των εκλογών με παράλληλο κράξιμο με στοιχεία όσων των υπονόμευσαν και να τους άφηνε τώρα να έτρεχαν οι ίδιοι.

Antonios Politakis είπε...

Δεν είμαι φίλος του ΠΑΣΟΚ ούτε μέλος, είμαι άλλωστε μέλος άλλου κόμματος. Σε αυτά που λές συμφωνώ και με την ιδεολογία του παπανδρέου συμφωνώ. Σε αυτό που δεν συμφωνώ είναι κατα πόσο ο Παπανδρέου έχει το στομάχι και τις ικανότητες να τα βάλει με αυτό που εσύ αποκαλείς γάγγραινα της κοινωνίας. τον θεωρώ λίγο αν και σίγουρα τον προτιμώ απο οποιοδήποτε άλλο εντός του ΠΑΣΟΚ

dinosgr62 είπε...

ανηκω στη γενια του προηγουμενου αιωνα οπως μας αποκαλεις και την σταλινικη νοοτροπια.ειμαι 45 ετων και εζησα τον Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ απο την αρχη της δημιουργιας του ΠΑΣΟΚ.ο ανθρωπος ειχε μεγαλη αυρα και ξεσηκωνε τον κοσμο με την αλλαγη που προωθουσε.υπηρξα φανατικος του οπαδος μεχρι θανατου του αλλα ποτε μελος οργανωσης του ΠΑΣΟΚ.ΨΗΦΙΣΑ μονο την πρωτη φορα τον ΣΗΜΙΤΗ και μετα δεν ξαναψηφισα ποτε και τιποτα μεχρι σημερα.οι χειροτερες σοσιαλιστικες κυβερνησεις που περασαν ποτε ηταν αυτες.σημερα το πασοκ πληρωνει αυτο και γι'αυτο καταρεει επισης συντασεται σε παρα πολλα θεματα με την νδ και αυτο απωθει πολλους ψηφοφορους.σημερα κυριοι δυστυχως ο ΓΑΠ δεν τραβαει δεν εμπνεει επισης εχει το βαρος οτι ηταν κορυφαιο στελεχος των κυβερνησεων σημιτη.δεν βλεπω αγαπητε στεφανε πως μπορει σημερα το πασοκ να ξαναγινει κομμα πλειοψηφικο,ισως αν βρεθει ενας νεος Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κατι που στον οριζοντα δεν υπαρχει αλλα πρωτα πρεπει να φυγουν ολοι οι παλιοι που εχουν αμαρτιες απο την εποχη που κυβερνουσε το πασοκ και οταν λεω ολοι εννοω ΟΛΟΙ μεταξυ αυτων και Ο ΓΑΠ.αληθεια περιμενει ο ΓΑΠ με στελεχη σαν τον πετσαλνικο,πολυζωγοπουλο,μπεγλιτη και τοσους αλλους που εχει διπλα του να προσελκυσει νεους ψηφοφορους?ποντιακο ανεκδοτο μου μοιαζει.Υ.Γ και οι βενιζελος,παγκαλος,μπιστης,β.παπανδρεου και αρκετοι αλλοι πρεπει να αποσυρθουν.ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΧΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΜΑΣΤΕ

spallantzas είπε...

@dinos62
Αγαπητέ φίλε ,χωρίς παρεξήγηση και μομφή στο πρόσωπο σου, τα όσα γράφεις επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα μου, δηλαδή την ταραχή εν κρανίω που έχουν πολλοί στο ΠΑΣΟΚ , και τον ηγέτη - βούρδουλα που επιθυμούν, ως μανα εξ ουρανού. Αυτή είναι η αρρώστια μας

spallantzas είπε...

@antonio politakis
Και εσύ φίλε μου ξεκινάς από τη λάθος αφετηρία. Να περιμένεις τα πάντα απο τον ηγέτη. Όχι, ο ΓΑΠ δεν είναι τέτοιος ηγέτης, ουτε πρόκειται να γινει ποτέ. Ο ΓΑΠ θέλει να είναι ο πρώτος πολίτης μεταξύ ίσων! Δεν μας ικανοποιεί αυτό? Λάθος δικό μας , όχι δικό του.

spallantzas είπε...

@σ.μ.
Παρομοίως. Μην Ψάχνουμε εμείς τι θα κάνει, ή έπρεπε να κάνει ο ΓΑΠ. Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε εμείς οι πολίτες. Θυμίζω : " ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ"

dinosgr62 είπε...

srefan με το δικο σου σκεπτικο μπορει να εχεις δικιο αλλα ο ελληνας ετσι ειναι.τα κομματα δυστυχως ειναι αρχηγικα και ο ΓΑΠ δεν το εχει αυτο.δεν γιναμε ακομα γερμανια να ψηφιζουμε βαση προγραμματος.δεν θελω να δειχνω απελπισμενος αλλα με την σημερινη του συνθεση το πασοκ δεν εχει καμμια ελπιδα

spallantzas είπε...

@dinosgr62
Και πότε θα γίνουμε φίλε μου γερμανία? και ποιος θα το ξεκινήσει? μηπως μετά τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο? μα δε θαχει μεινει τίποτα πια. αυτό λεω ακριβώς. ως πότε θα περιμενουμε πια την θεία επιφοίτηση να μας κτυπησει κατακούτελα? ποτε θα καταλαβουμε να παρουμε επιτελους την κατάσταση στα χέρια μας? εμείς , αντί να κάνουμε αυτό, χτυπάμε τον άνθρωπο που μας ενθαρρύνει να το κάνουμε ...κοινώς χτυπάμε το ίδιο μας το κεφάλι στον τοίχο!!!